Arkiv


Skolen har kjøpt inn, - og Bjørnar har nå montert "timer" på flomlysa ved fotballbana, og koblet den sammen med lysføleren for utelysa. Så nå er det fritt frem for alle å gå på skøyter, uten å måtte tenke på å skaffe nøkler for å slå på og av lysene. Dette forutsetter at det er skøyteis.

30-40 personer trosset det dårlige været, og møtte på ungdomshuset under årets nyttårsfeiring. Det var meningen at man også i år skulle opp på "Bedehusrøra" for å skyte opp rakettene- og få fin utsikt til andre steder-, men været gjorde at man valgte å holde til langs gangveien mellom ungdomshuset og Daugstadkaia i steden. Dette var en fin feiring!

Elgsås som dukket opp for å teste DaugstadingerRevygjengen gjorde en kjempeflott innsats også i år, med sleivspark i alle retninger.Trine stivpyntet for å dele ut kulturprisen Bildene viser noe av repertoaret som bestod av både sketsjer og musikalske innslag med treffende tekster. Nesten hele seansen ble tatt opp på video, men revygjengen ønsker ikke at den blir laget til for utleie.

 Skjemainnkreving

Skavank har lansert sin første cd-plate - NrK gjorde TV-opptak ved Daugstad Skule sammen med noen av skolebarna, som møtte opp på skolen selv om det var fridag. Både barna og medlemmene i Skavank gjorde en veldig flott figur, og låta de fremførte var skikkelig flott. John-Trygve kan opplyse om at cd'n er å få kjøpt bl.a. ved Statoil i Tresfjord og Åsane kiosk. (Link til NrK's nettside, der du kan spille av opptaket. Spol frem til ca.14 min)

For de flestes ører på Daugstad, høres det veldig godt ut at finansieringen av Tresfjordbrua er "på plass". Nå kan vi kanskje så smått begynne å håpe at det blir nesten trailerfritt like utenfor husene våre fra år 2005. Statistisk sett burde det da også bli færre ulykker rundt Tresfjorden, - vi gleder oss.

Mange trosset regnværet og møtte opp på skolen i forbindelse med årets julegrantenning, arrangert av Daugstad/Vike Skolekorps, 1.-des. Det var populært med tombola, åresalg, mat, kaffe og gløgg. Korpset spilte både i gymsalen og ute under tenninga av juletreet. Det eneste som manglet var kulde og snø, men det kan vel bare vente litt til?

Det var tidenes fest på  Daugstad Skule onsdag 7.nov i forbindelse med avslutning av temaukene. Nærmere 200 foreldre, besteforeldre, søsken, tanter og onkler, samt ordføreren,grunnskuleuka-2001_Hadet-sa.gif (46656 bytes) grunnskuleuka-2001_APRF.gif (44352 bytes) administrasjonssjefen m/frue, og representanter fra skolestyret, koste seg stort denne kvelden. Elevene sang, spilte skuespill og danset seg gjennom forestillingen. Det dukket til og med opp en rockegruppe som kalte seg APRF, som ikke står for "ArbeiderPartiet Roald Fiksdal", men "Argaste Pop Rocke Får". Denne gruppen gjorde en veldig flott figur. 

Daugstad/Vike Skolekorps arrangerte basar på Vike Skule søndag 28.okt. Korpset underholdt med veldig fin musikk, selv om Johnny Frisvoll måtte steppe inn på slagverk. Det var tombola, loddbøker og gode gamle "årer", og flotte premier. Kaffe, kaker, pølser og brus gikk unna som bare det, så totalt for basaren regner de med å ha fått inn ca.25.000,- kroner. Det kommer godt med utover året.

Daugstad Skule har for tiden temauker der temaet er "Det samarbeidende menneske". For Daugstadtemakveld1.gif (49614 bytes) Skule betyr det at man setter samarbeide mellom hjem og skole i fokus, og for å få til dette skal man i løpet av to uker ha kveldsskole fire dager. På denne måten vil foreldrene ha anledning til å jobbe/leke sammen med elevene, på skolen. Elevene og foreldrene er blitt delt opp i grupper, der de jobber sammen om å lage kafe, drama, musikk og dans, og kunst. Det vil bli avslutning 8.-nov.

Sunnmørsposten opplyser at Vestnes kommune har tre alternativ til plassering av den mye omtalte fiskefôrfabrikken som skal plasseres her på nordvestlandet innen et par år. Her på Daugstad er det da Sessneset som er tiltenkt som industriområde, og det er da også på tide at det kunne bli noe på denne siden av kommunen også. Furneset er ikke byggeklart på mange år ennå, mens på Sessneset kan man begynne i morgen. Daugstad Vel vil i allefall ta opp tråden og jobbe for et utbygd industriområde på Sessneset, med eller uten EWOS. Her er en link til stykket i Sunnmørsposten. 

Bygdebladet melder om at det blir arrangert toradarkurs på Daugstad i november. Det vil bli eget opplegg for både helt nybegynnere de som har holdt på en del, og for de som begynner å bli virkelig flinke med toraderen. Kusene starter fredag 09.nov. kl.20:00-22:00 på Daugstad skule, fortsetter på lørdag kl.10:00-18:00, med hyggekveld på ungdomshuset kl.21:00. Alvoret starter på igjen på søndag kl.11:00, og avsluttes med en konsert kl.15:00. Arrangører er Tressalaget og Daugstad Toradargruppe.

Skolestrukturen blir som den har vært!! Kommunestyret vedtok i kveld - 06.sept.- at skolestrukturen skulle forbli som den er i dag, med 22 mot 11 stemmer. Det var Skorgen skule som var mest utsatt denne gangen, men siden det er så stor optimisme i bygda, med nytt byggefelt, ny vei/gangvei langs bygda, og også enkelte forhåpninger om at Ewos skal legge sin nye fabrikk til Skorgen, var det mest stemning for at det er feil tidspunkt å legge ned denne skolen. Ordfører Roald Fiksdal truet med at dersom man nå ikke tok det økonomiske ansvaret med å legge ned en skole eller flere, ville vi få debatten opp igjen ganske snart. I verste fall senere i høst når man skal foreta budsjettbehandlingen, for dersom det ikke dukker opp noen penger snart, må Vestnes kommune kutte 2,3 mill. i et eller annet budsjett.

Sommerkafeen ble en suksess i sommer med mye besøk og klingende mynt i kassa for jentene. Dette til tross for elendig vær hele sommeren. Vi får håpe at dette blir gjentatt neste sommer, for det er egentlig ganske hyggelig å slå av en prat med sambygdinger som man ellers ikke ville ha møtt.

Sommerkafeen vil på søndag 29.07 (Olsok) selge rømmegrøt på ungdomshuset fra kl.14.00-17.00. Ellers er det salg av chips. is. brus, kaffe og kake. Ny åpningstid på onsdager er kl.18.00-21.00.

Etter Daugstad Vel sin mening, er det her i kommunen en ganske skjev geografisk fordeling av arbeidsplassene, og at arbeidsplassene i kommunen i hovedsak er konsentrert innen skipsbygging og helse. For at det skulle bli lettere å få nye arbeidsgivere til å etablere seg på østsiden av kommunen, sendte DV en forespørsel til Sylvia Brustad i Kommunal- og Regionaldepartementet, med spørsmål om  arbeidsgiveravgiften kan ha ulike avgiftssatser innad i en kommune. I Vestnes kommune ligger arbeidsgiveravgiften i den høyeste kategorien, mens det i Rauma er i den laveste. DV fikk så svar fra Sylvia Brustad (les svaret)

sommerkafe.jpg (26937 byte)På søndag 8. juli, var det åpning av sommerkafê i kjelleren på ungdomshuset. Det er 10.klassejentene som på denne måten lager sin egen sommerjobb, og for å prøve å tjene seg litt ekstra penger til klassetur neste vår. Under åpninga var det ei gruppa fra Daugstad/Vike skolekorps som underholdt. Kafeen vil være åpen kvar onsdag og søndag fra kl. 15.00-ca. kl.20.00, frem til skolestart. Det blir salg av kaffe, kaker, is, pølse og brus. Alle er hjertelig velkomne.

Gratulerer så mye!! Daugstad/Vike skulekorps gjorde en veldig bra innsats under NM i Stavanger på jonsokaften, med 2.-plass i 3. divisjon. Et korps fra Risør vant med 96 poeng, mens Daugstad/Vike fikk 92 poeng. Det var full jubel og storfornøyde Daugstadinger, Vikebuktinger og Tresfjordinger i Stavanger på jonsokaften-2001.

Vestnes kommunestyre bevilget 21.-juni, inntill 50 mill. kroner som egenkapital til Tresfjordbrua. Dette under forutsetning av at staten garanterer for disse pengene sånn at kommunen får tilbake pengene med 2 % rente om ca. 15 år. Det kan helt sikkert være godt å ha litt penger da også. Med dette er det første steget tatt for bru i 2005, og resten avhenger nå av ytterligere egenkapital fra nabokommunene og næringslivet i området. Vi på Daugstad ser nå frem til at det skal bli mindre trafikk forbi husene våre, og forhåpentligvis færre trafikkulykker.

Barnehagen på Daugstad besøkte akvariet i Ålesund sist torsdag, med Toini som god bussjåfør. De leide bussen på Gjermundnes med plass til 17 passasjerer, og ankom akvariet på formiddagen for å rekke foring av fiskene. Dette gjøres vha. en dykker som svømmer blant fiskene og mater de med bl.a. reker og akkar. Blant fiskene som blir matet på denne måten er også steinbiter, ogdykker.jpg (16623 byte) enkelte ganger blir nemo1.jpg (25006 byte)dykkerene bitt av denne. Det gikk heldigvis bra denne gangen. Dette ble veldig spennende for barna, og spesielt når dykkeren hilste og bukket til de gjennom det store vinduet. De fikk lage seg bilde ved å lime diverse skjell på en treplate, hilse på steinkobben "Nemo", og klappe en skate. Alt dette i tillegg til pølse, drikke, is og en opplevelsesrik dag.
Torsdag 21-juni, ble siste dagen med barnehage på Daugstad. Fra høsten av blir den flyttet til Vike. Dette ble markert med kaker og brus, fotografering og besøk av journalister fra Vestnesavisa og Budstikka. Selv om det ble heldagsbarnehage på Vike, kan det virke som at det fortsatt er mangel på barnehageplasser. Er det da grunnlag for at det fortsatt kan være barnehage på Daugstad også neste år??

Det ser ut til at det kan bli sommerkafe på Daugstad til sommeren. Det er Daugstad Vel og Daugstad Ungdomslag som har invitert 9.-klassingene til å prøve å drive en sommerkafe i sommer. Det er snakk om å holde åpent to dager pr. uke, i kjelleren (og ute?) ved ungdomshuset. Tanken bak det hele var at vi savnet muligheten til å sette oss på sykkelen sammen med barna og sykle på bua for å kjøpe en is og brus, og at vi ville gi 9.-klassingene muligheten til å tjene seg noen penger til neste års klassetur. Vi håper alle vil støtte opp om dette tiltaket, så kan det hende at det blir noe lignende neste år også.

Etablererboligene.jpg (9271 byte)Lars Måsøval (22) fra Frøya er ansatt hos Villa Miljølaks, og har flytta inn i en av etablererleilighetene i byggefeltet. Dermed er alle etablererleilighetene nå utleid. Vi ønsker Lars velkommen til Daugstad, og ønsker ham lykke til i den nye jobben.

 

Tresfjord foreldre vil beholde Daugstad Skule. Strukturnemnda har antydet at ungdomsskoleelevene fra Tresfjord, Daugstad og Vike skal til Helland, så nå har også foreldrene i Tresfjord engasjert seg i strukturdebatten. De har startet underskriftskampanje, og sendt brev til Vestnes kommune og media. Vi på Daugstad takker for støtten.

Villa Leppefisk har gjennom sitt datterselskap Villa Miljølaks AS fått tilsagn om FoU-konsesjon for oppdrett av laks og ørret fra Fiskeridirektoratet. Denne konsesjonen vil utelukkende bli brukt til å forske på leppefisk som rensefisk. Allerede i år vil man satse på å komme igang med forskningen. Denne konsesjonen vil være et svært viktig verktøy for å videreutvikle bruken av biologiske alternativer til lusebekjempelse i norsk - og internasjonal oppdrettsnæring. (Les mer på Villa Leppefisk sine webesider)

Sprengfullt på trekkspeltreffet på Daugstad, det var overskriften i Bygdebladet etter konserten som var på søndag 27. mai-01. Det ble musikk i massevis, og de mest sentrale personene i dette arrangementet var Olav P. Hjelvik, Knut Ivar Bøe og Arnt Hugnes. Knut Ivar Bøe gjør et imponerende opplæringsarbeid med barn fra Ørskog og Vestnes, og Elevene stilte både med samspel, solo, duettar og større grupper. Er det noen som har et bilde eller to fra arrangementet som vi kan legge inn her, hadde vi satt pris på det.

De nye veiskiltene ble fjernet av veivesenet i dag tidlig 28.05.01. Kun et par timer etter at arbeidsdagen hadde begynt, var de her og skrudde dem ned. De fikk dermed være oppe i fire dager. Vår søknad om at de får henge der ble sendt til Vegvesenet i dag, og vi vil komme tilbake med et evt. svar derifra.

Strukturnemda har talt! De opererer med to hovedgrupperinger, avhengig om det blir Tresfjord bru eller ikke. Uten bru legger man opp til at det skal være tre ungdomsskoler som i dag, mens Øverås, Skorgen og Vike henger i en tynn tråd. Med bru, legger man opp til to ungdomsskoler -Tomrefjord og Helland-, mens Øverås, Skorgen, Daugstad og Vike henger i en tynn tråd. Vi vil gå igjennom dette materialet, og komme med våre kommentarer etterhvert.

Skilt på Villa, klikk for større versjonSkilt på Sætre, klikk for større versjonNye veiskilt på Daugstad! Daugstad Vel vil nå offentliggjøre hjemmesidene, og har i den forbindelse hengt opp veiskilt med internettadressen, under Daugstad skiltene. Vi håper disse gjør at bygda blir bedre lagt merke til, og at forbipasserende blir nysgjerrige og klikker seg inn på sidene når de kommer hjem. Men det har nå dukket opp spørsmål om lovligheten av dette, så vi vil nå sende en forespørsel til Vegkontoret om at de får henge der. Dette håper vi går i orden. Klikk på bildene for større versjon.

Trekkspeltreff Daugstad Skole søndag 27. mai kl. 17:00. Det blir trekkspel og torader med mykje godt attåt. Musikk med bl.a. Tressalaget, Dåm og Drag, Daugstad toraderlag, Knut Ivar Bøe, Jarl Waage, Reidar Opsal, mange trekkspelelevar, pluss, pluss....
Kaffestund - loddsalg - inngang vaksne kr.20,-. Barn gratis. Ta gjerne med trekkspelet og still opp!
Vel møtt til ein festleg ettermiddag med mykje glad musikk!
Arr: Ørskog og omegn trekkspelklubb.

Vi vant! Vestnes/Varfjell - Åndalsnes, jenter 14-16, spilte på Gjermundnes stadion tirsdag 22.05.01.
Hjemmelaget hadde de fleste sjansene, men hadde problemer å få ballen bak keeper. Tidlig i kampen ble Lene Beinset felt innenfor 16 meteren, og det ble straffe i Varfjells favør. Eldrid Siem klarte desverre ikke å få ballen i mål, da den traff tverrligger. Stillingen ble til slutt 3-1. Målscorere: Marielle Frisvoll, Tonje Hoem og Evy Beinset. (Se lagbilde)

Valgkomiteen i Samhald IL har, på overtid, utnevnt Bjørnar Uren som ny formann i laget. Den nye valgkomiteen måtte i arbeid for å finne ny formann etter Åsa Sandøy, som trekte seg grunnet flytting.  Bjørnar tok på seg vervet selv om han for tiden er i full gang med å overta barndoms garden, med tilhørende oppussing av både låve og hus. 

Villa Leppefisk gjorde en fin figur 3 ganger på NRK 16-mai. Hele landet fikk se våre to unge fiskere i et opptak som viste Tresfjorden fra sitt beste. Her fikk vi også se hvordan en leppefisk virkelig ser ut.


Ny oppslagstavle på Daugstad: Denne tavla er satt opp langs veien til byggefeltet nede ved hovedveien, og den er til bruk for alle som ønsker å informere bydgefolket om noe. Også dersom du ønsker å kjøpe eller selge noe...., eller hva som helst. Materialene er stort sett sponset av Brødr. Villa, og vi har her fått god hjelp av Kåre Hoem på snekring og Halvard Helset med montering av tavla.

Brev til Vestnes kommune angående skolestruktur. Sendt 05.12.00, nå tilgjengelig på internett (word fil). Daugstad Vel har nå trommet sammen en gruppe som vil jobbe med å bevare skolen vår, men ønsker å få med flere som kan/vil sette seg inn i problemet skolestruktur. Vennligst ta kontakt med formannen i Daugstad Vel.

Brev til Vestnes kommune angående bru planer som var lagt ut til høring,  27.mars-01
(word fil)

Ny logo (31.03.01)
Vi har fått oss logo i foreningen, med god hjelp av Pia C. Johansson, Kathrine Wergeland og Kim Espen
Lid. Vi kommer til å bruke logoen i to forskjellige utgaver, som vist øverst på siden, og som et skilt. Den av dere som har god fantasi, og som er godt kjent i de dype skogene her i bygda, vil kanskje trekke kjensel på Sakselifossen i denne logoen. Sakselifossen har nemlig en karakteristisk sving øverst, som vi har prøvd å gjengi i denne logoen. Forøvrig så er den i blått og gult, som også er fargen til skolekorpset, og fotballaget bruker også blåe drakter. Sola er selvfølgelig med i logoen til solbygda Daugstad, og i tillegg ligner logoen på et skilt. For kjører man gjennom bygda, er det ikke stort annet man har sett enn et skilt. Dermed blir det ekstra fint med en hjemmeside som etter hvert skal fortelle mye mer om bygda......... 


Brev til Vestnes kommune angående barnehagestruktur 18.februar 01 (word fil)

Julerevyen 2000 er lagt ut på SPAR Tresfjord og på Vike Handelslag .
Det koster 30 kr Døgnet å leie filmen

Samarbeidsmøter
DUL og Daugstad Vel var på et samarbeidsmøte på Vike på torsdag 25.01.01, der vi gikk igjennom hva som skal arra
ngeres utover våren. Resultatet av dette vil vi prøve å legge ut på aktivitetssidene så snart vi får referatet fra møtet.

Daugstad Vel og Daugstad Ungdomslag hadde et samarbeidsmøte på mandag 22.01.01, der Daugstad Vel la frem sine visjoner om bygda (ref. folkemøtet sist høst). DUL skal komme med en tilbakemelding på dette etter et internt møte.