Arkiv    Linker   Gjestebok


Jan Inge Daugstad fikk utlevert kulturprisen av "Trine Nicole" under årets program på Juledansen. Begrunnelsen var ny traktor, og litt spesielle ting under jazzfestivalen og hjortejakta. Programmet forøvrig var enkelt, men vitner om god fantasi og godt jobba på kort tid av de programansvarlige, med musikere. Det ble videre utpekt en ny programkomite for neste år bestående av Jarle Krogset, Einar Martin Vike, Jan Otto Lindset og Jan Inge Daugstad, alle tilstede under festen, og utpekingen ble godt mottatt av de utpekte. Det blir spennende å se resultatet av det til neste juledansen.

1. og 2. klasse syngerDet var ikke fullt hus under Juletrefesten for Daugstad og Tresfjord på DaugstadRødnisse deler ut gaver til Hans og Marion Skule 3. juledag, men de som møtte opp fikk se og høre elevene på skolen opptre med både sang og trekkspill. Veldig flinke var de :-) 
I tillegg kom det to nisser - en blå og en rød - som delte ut godteposer til alle barna, som takket de med å følge etter dem helt til festen var over.

 

19.12.02: Det ble en skrekkens kveld i kveld, med nedlegging av samtlige småskoler i kommunen. Samtidig er det også en gledens dag med tanke på at det ble bevilget penger til gatelys på Daugstad. Følg linkene for å lese mer.

Søndag 1.des ble det arrangert en veldig hyggelig Adventsfrokost på bedehuset, der alle tok med seg litt mat, og det var laget til flere langbord med melk og kaffe. Anne Stavem var forsanger for noen sanger som barna likte veldig godt å synge, med innlagt trim for alle. Hun fikk også hjelp fra en utabygdes dame - som jeg ikke kjenner navnet på - som fortalte en kristen historie.
    Og senere på dagen arrangerte skulekorpset en likeså hyggelig Julegrantenning på skolen. Der var det julemusikk bl.a. av en korpsgruppe sammensatt av tre jenter med klarinett og dirigenten Martin, med en spesiell bassklarinett. Forøvrig var det tombola, salg av pølser, kaker, kaffe og gløgg i tillegg til selve julegrantenningen der hele korpset spilte ute. 

Den kombinerte skøyte-/ake og byttedagen på Daugstad skole, søndag 24-nov. 2002, ble nok enskoytedag_241102.gif (47394 bytes) gang godt besøkt. Ca. 200 personer var innom skolen for å stå på skøyter, ake eller se etter en god handel. Dessverre var det også denne gangen flere som ville kjøpe enn de som ville selge, men enkelte fikk tak i det de var ute etter. Det var fint ver, og bare en eller to grader i minus, akkurat som bestilt. Og dersom man greide å ta seg tid til en pause i skøytinga, smakte det veldig godt med pølser og varme drikker.

Daugstad/Vike Skulekorps på 6.plass i korps-cupen i Ålesund, 23.nov.2002. Vestnes skulekorps greide 2.plassen. Gratulerer til begge korpsene.

Det arrangeres en kombinert skøyte-/ake og byttedag på Daugstad skole, søndag 24-nov. 2002.  Fra kl.16.00 til 19.00. Ta med utstyr som du vil selge, og det vil bli registrert fortløpende. Alt av kurant sportsutstyr kan legges ut for salg: skøyter, ski, skisko, fotballsko  o.a. 
        Diverse aktiviteter blir arrangert på/ved isbanen: kappløp, bandy, isdans og aking. Salg av kaffe, toddy og pølse m/brød.     Møt opp og ta med HJELM!          Arr: Daugstad Vel og Samhald IL   
      

KulturkveldenDaugstad Skule 7.nov. ble nok et vellykket arrangement laget til av elevene, lærerne og foreldre i samspill, som også var temaet for denne grunnskoleuka. Elevene ved skolen opptrådte med sang/musikk og skuespill. Videre ble det servert saft, kaffe og kaker, samt at det ble foretatt utlodning av flotte premier, der inntekten på kr.4.000,-, vil gå til nye leker på skolen.

Det var Musikk-Kafe på Daugstad Skule, søndag 3.nov., og det ble stor suksess med trampeklapp og fin stemning. Man måtte til og med til med ekstra stoler og bord for at alle skulle få plass. Det musikalske innslaget var ved Juniorkorpset, Daugstad/Vike Skulekorps og Tresfjord Janitsjar. Ellers var det selvfølgelig salg av kaffe, kaker og brus. Arr: D/V Skulekorps og Tresfjord Janitsjar

Daugstadingene ga nesten like mye som rekordåret 1998 til LIV-innsamlingen i år. Vi ga faktisk 9.217,- kr., som er kun noen få hundrelapper mindre enn til kreftsaken i 1998.

Nytt postkassestativ på "Midtre Villa", med egenartede postkasser. Det erJarle og Leif snekrer postkassestativ sommeren 2002 "MidtreVillaPostkasseStativKomite" som har fornyet postkassestativet sitt i løpet av sommeren, og med god hjelp av Liv Solveig Villa til å male postkassene, har det blitt et postkassestativ som vekker oppsikt. 

Under kommunestyret i ettermiddag, 05.sept-02, ble det bestemt at Tresfjord Skule blir oppusset for 40 mill. kroner. Denne summen skulle være inkl. alt, også parkeringsanlegg. Geir Inge Lien lurte på om denne utbyggingen ville få noen konsekvenser for andre skoler, eller nedskjæring innen helsesektoren. Økonomisjef Magne Værholm svarte at kommunen vil få 19 mill. fra staten for oppussing av skoler, og vil anbefale å bruke 10 av disse til Helland Skule, og 9 mill til Tresfjord Skule. Det ville dekke opp den siste budsjettsprekken, men han innrømte også at uten den siste budsjettsprekken ville det sett litt lysere ut. Ellers påstod han at de ikke hadde begynt å se på budsjettet ennå, noe som helt klart står i kontrast til det administrasjonen uttalte tidligere i sommer - at byggingen av Tresfjord Skule måtte gå på bekostning av andre skoler. Blir det spennende å se hva som kommer opp på budsjett møtet senere i høst??? (Les mer)

sommerkafe_2002.gif (23504 bytes)Vi vil med dette takke 10.klasse fra Daugstad og Vike for flott innsats med driften av årets sommerkafe. Etter hva vi skjønner er de selv også godt fornøyd med resultatet av driften, der overskuddet skal gå til klassetur til Danmark utpå vårparten. Dette populære tiltaket får vi håpe at neste år's 10.klasse også vil gjøre til sommeren igjen. Vi kan også opplyse om at dette har de fått til uten noen form for støtte med kommunen, bare god velvillighet fra Daugstad Ungdomslag.

Kjempefint ver under årets Spelemannstreff på Daugstadsætra, der dugnadsgjengen virkelig fikk vistDaugstad Toradergruppe under spelemannstreffet-2002 hvor godt arbeid de hadde gjort på forhånd. "Kulturhuset" fungerte veldig bra, og er langt fra skjemmende i terrenget. Vi får håpe at man slipper å ta det ned igjen hvert år. Besøket under årets treff var godt, selv om det i år ble innført inngangspenger til dansen på kvelden.

Ny asfalt på gamleveien gjennom LassegardenEndelig ny asfalt på gamleveien på Sætre forbi Lassegarden. Det vil også bli asfaltert i det nye byggefeltet på Sætre, og fra gangveien og oppover forbi Lars Sætre. I tillegg skal det også asfalteres ved skolen der det i vinter ble gravd opp for å legge vann og avløp til det nye byggefeltet.

På kommunestyremøtet 11.juli-02, ble det bevilget ytterligere 10 mill. kroner til utbygging av Tresfjord Skule, man er nå oppe i 40 mill. kroner, og de legger opp til en ny strukturdebatt etter at Tresfjord Skule er utbygd, sånn at man skal være sikker på utfallet. Det hele utartet seg ganske komisk, med at representantene kritiserte arkitekt, byggekomite og administrasjon, og ville at dette skulle få harde konsekvenser for noen. Like etter gikk de samme representantene frem på talerstolen og ville bevilge mer penger til den samme byggekomiteen/arkitekten.

Daugstad Ungdomslag arrangerer sankthansfeiring på vanlig måte, dvs. rømmegrøtsalg på ungdomshuset fra kl. 17.00, bålbrennig på Daugstad skule kl.19.30. Det blir der mulighet for grilling da det blir satt opp griller.

Vergudene var i det gode lune da Daugstad Skule og FAU arrangerte skoleavslutning for 1-4 klasse, på tirsdags kvelden den 18.juni. Arrangørene var også heldige med at Tori kom tidlig og fikk ordnet med ny hønsenetting til grillene, for de hadde fått større medfart enn noen hadde trodd i løpet av vinteren. Etter grillingen underholdt elevene med sang, trekkspill musikk, blokkfløyte, althorn og dans. De var veldig flinke, men lyden er det nok litt forskjell på ute og inne.
     Etter avslutningen for alle, fortsatte 4.klasse med en klassesamling inne på skolen der de koste seg med god mat og drikke, langt ut over kvelden.

Daugstad Vel har fått øremerkede midler fra både "17.mai Komiteen" og "Daugstad og Vike Bondelag". 17.mai komiteen har gitt ca. kr.7.600,- som er øremerket nye sammenleggbare bord på skolen. Daugstad og Vike Bondelag har gitt kr. 29.855,- som er øremerket turveien mellom Skjegstad og Krogset. Grunnen til denne gaven er at det lokale bondelaget er lagt ned, og de har nå meldt seg inn i Vestnes Bondelag isteden.
          Forøvrig kan vi opplyse om at 17.mai komiteen på Daugstad har gitt kr. 1000,- til FAU på Daugstad Skule, som vil bli brukt til innkjøp av uteleker, og ca. kr. 6.000,- til Daugstad/Vike Skulekorps.                                                        Tre ganger hipp hurra for de gode givere :-)

Etter en del påtrykk av veisjefen i Daugstad Vel - Geir Sætre - ser det nå ut til at kommunen endelig vil oppgradere gamleveien forbi Lassegarden. De har nå begynt å renske grøfter og lage stikkrenner, og vil samtidig med asfaltering i det nye byggefeltet på Sætre, også asfaltere forbi Lassegarden. Dette er jammen på tide, for det er ikke så rent få bunnpanner som har slått nedi veien der nei. 

Søndag 26. mai kl. 10:30, møtes vi i Sakselisvingen for en familiefjelltur, og går opp til Hoemsætra – 2 grupper går videre til Instebotn og Hoemstinden. På veien oppover setter vi opp skilter og merker/rydder stien. Ta med grensaks, godt humør, mat og drikke. Se for øvrig egen side om fjellmerkingsprosjektet

Nasjonaldagen startet med litt grått og kaldt ver, men det tok seg opp utover hele dagen. Ja,Ordfører Roald Fiksdal holder talen faktisk så kom 17-mai toget med sola, og etter underholdinga skinte sola fra klar himmel. Lapskausen ble utsolgt lenge før den skulle, men ingen ble sure for det, det var jo nok av pølser med brød. 
      Ordføreren holdt en fin tale, der han påpekte at alle nordmenn er nordmenn og at jo mer lokalt man ser på verden, jo større blir bagatellene. Da er det stor forskjell på en Tesfjording og en Daugstading, men ute i den store verden kan til og med svensker og finner få lov å være nordmenn på 17.mai. Avslutningsvis så lovte han å jobbe for at Daugstad skulle få gatelys langs gangveien.
      Skolebarna og Toradergruppa stod for underholdinga. Nesten alle gikk natursti og mange deltok på hesteskokasting, pilkasting og kappsykling med trehjulsykkel. Beate vant naturstien med 14 rette. Vant ikke hun i fjor også??
toget-2002-1toget-2002-2korpset-foran-skolen-2002barna-synger--17mai-2002

17.-mai feiringen starter med salg av lapskaus fra kl.12.00. Toget starter fra skolen kl.13.00 og vil også i år gå utover til bedehuset. Deretter vil det bli underholdning av skolebarna, og tale ved ordfører Roald Fiksdal. Videre blir det salg av kaffe, kaker, is og brus, og vi har en mistanke om at det blir natursti og div. "leiker" i år også.

Sykkeltrimmen 1.-mai ble en kjempesuksess. Det deltok 73 personer i alderen 4 - 70 år i flott vårver, og DUL sørget også for en fin sosial ramme rundt det hele med salg av svele og kaffe, pølser, brus og is, til deltagerne etter syklingen. Dette var et populært tiltak, og mange mente at dette kunne gjerne arrangeres oftere enn en gang i året - for dette blir nok en tradisjon fremover årene som kommer.

Her er det Tori som leder an en gruppe   Anne Marte slukker tørsten - 5,5 km på trehjulsykkel er hardt   Hans Martin og Geir bremser seg ned bakkene hos Arne   Koselig foran Gildeheim 1.-mai

Sykkeltrim 2002: Daugstad Ungdomslag arrangerer sykkeldag 1.mai med start på ungdomshuset fra kl.12.00-13.00. Dette er et veldig positivt tiltak av det nye styret i DUL, og vi håper at veldig mange deltar. Opplegget tror vi vil passe for alle aldre, der kort løype blir t/r ungdomshuset - Skjegstad, og lang løype blir runden skogsbilveien - gangveien. Premier blir trekt av startnummeret, og det blir salg av forfriskninger på ungdomshuset frem til kl.16.00. Vi krysser fingrene for at det skal bli fint ver 1.mai.

Daugstad Ungdomslag arrangerer "Rusken" sammen med Daugstad Skule. Det betyr at elevene på skolen samler rusk langs veikanten, mens ungdomslaget skaffer til veie søppelsekker og belønner elevene den fine innsatsen med pølser og brus. Veistrekningen man bruker å rydde langs, er 17.mai-ruta, og i år vil det si rundt Sætre.

Daugstad Ungdomslag har avholdt årsmøte, der John Trygve Villa kom inn isteden for Kate Lange, som har vært med i styret i mange år. Eva Jensen kom inn som vara isteden for Inger Lise Daugstad. Forøvrig i styret sitter Vencke Hansen, Gunn Anita Valldal, Hilde Jorunn Kjersem og Martha Beinset. Vi vil etter hvert prøve å få ungdomslaget til å komme med mer informasjon om aktiviteter med mere, på en egen side.

Mjelthaugkomiteen, holdt informasjonsmøte den 1.-mars, om kulturbygget som er planlagt på Daugstadsætra. Arnt Hugnes ledet møtet, og etter en innledning om hvordan tidligere arrangementer har vært, la han opp til en diskusjonsrunde bestående av 16 punkt om hvordan arrangementet skulle være, og hvem som skulle få bruke anlegget. Det ble da en del diskusjon om hvilken type musikk som skulle slippe til, om musikerne skulle få betalt, om å ta billetter, om dugnadsinnsatsen skulle lønnes osv. Videre ble det etterlyst regnskap for det som er gjort hittil, og det ble stilt spørsmålstegn til om det var riktig at de pengene som ble opptjent i de tre første arrangementene skulle brukes til et nytt bygg, uten at innsatsen som var gjort tidligere ble belønnet. Det praktiske arbeidet med å sette opp og ta ned bygget hvert år, ble lite fokusert, men det er i allefall helt på det rene, at det blir mye arbeid.
    Det møtte ca. 15 personer til møtet.

Skolen har kjøpt inn, - og Bjørnar har nå montert "timer" på flomlysa ved fotballbana, og koblet den sammen med lysføleren for utelysa. Så nå er det fritt frem for alle å gå på skøyter, uten å måtte tenke på å skaffe nøkler for å slå på og av lysene. Dette forutsetter at det er skøyteis.