Arkiv    Linker   Gjestebok    Kalender


NYHETER 2004

31.12.04: Femte juledag var det som vanlig dans på Gildeheim, og i år var det mange som tok seg en tur på dans. Det var A.X.L som spilte opp til dans, de kommer fra Vestnes.

31.12.04: Femte juledag var det romjulsmoro på fleirbrukshuset i Tresfjord, med grendacup i kanonball, linedance for de som ville danse, bordtennis og kafè. Det er andre gang dette blir arrangert, så nå er det en tradisjon. Det var litt dårlig oppmøte fra Daugstad, så de som spilte cup måtte spille for Sylteråket. Men neste år kan vi komme sterkere tilbake. Det er Tresfjord Idrettslag som arrangerer dette.

30.12.04: Fjerde juledag var det juletrefest på bedehuset, der Aslaug Bjermeland holdt andakt og Therese, Marion og "Store" Helene spilte julesanger på fløyte og feler. Kaffe og brus ble servert i kjelleren før man gikk opp igjen for å gå rundt juletreet. Det var mange som møtte opp påAnne Marte og Helene juletrefesten, så man greide å få til to ringer rundt treet.

Gang rundt juletreet Ingrid, Aslaug (Dagens taler) og Lars

Klikk for større bilde av Ateliê Bua17.12.04: Liv Villa har åpnet atelie - "Ateliê Bua". Altså det gamle lageret på bua har hun innredet til ateliê, der hun har utstilling og salg av sitt arbeide. Er hun ikke på plass når du kommer og vil se på motivmaleriene hennes, er det bare å ringe på ringeklokka. Klikk her så får du se noen av de motivene hun har malt.

10.12.04: I kveld var det avslutning for den store barne-linedancegruppa i Tresfjord LinedanceklubbLinedance 1 som teller ca. 40 barn fra 1. - 7. klasse, og en del av de er fra Daugstad. Instruktører er Ove Jan Lindset, Judith Aardal Smogeli og May Britt Kismul. Disse tre fikk velfortjente blomster fra barna. De hadde også besøk fra Vågstranda Linedance klubb som kom med sine minste linedancere. Noen av de eldste i linedancegruppa deltok og denne kvelden, og alle danset sine nummer, og så var det felles dans til slutt. Det var og utlodning der,Linedance 2 og salget gikk strålende. Kaker, brus og kaffe ble servert innimellom all dansinga og det ble ei koselig avslutning til jul. Dansinga starter oppatt 11. januar. Og Ove Jan etterlyser flere gutter/karer til danse kveldene, kanskje det er kjedelig å bare ha kvinnfolk attmed seg for han?  Så nå karer er det bare å trå til, still opp på linje og dans i veg i Tresfjord Linedanceklubb. God trim, og du treng heller ingen partner.

 

08.12.04: For vel en uke siden skjedde det en utforkjøring på Villa. Det var da sørpete på kantene da en  personbil som kom fra Vikebukt, prøvde å kjøre forbi en trailer. Det endte med at personbilen skjena ut i grøfta og kappa av en av de nye lyktestolpene. De fikk da bevist sin funksjon med at de har en svekning nederst som skal ryke dersom de blir påkjørt. Denne sjåføren var iallefall heldig tross alt.

03.12.04: Gratulerer så mye til Bjørn-Vegard Løvik og Johan Andreassen i Villa Leppefisk, med den aller første Næringsprisen i Vestnes Kommune. De starta selskapet i 1992 som fjorten-femten åringer, og har over disse åra utvidet til også å drive lakseoppdrett og torskeoppdrett. Siste veksten var å ta over den konkurstrua Misund Fisk, og de har nå femten personer på lønningslista. Klikk her for å se grunngjevinga som Vestnes Høgre skrev i sitt forslag til kandidat for Næringsprisen.

02.12.04: Dr. Dyregod besøkte Daugstad Skule på torsdag kvelden, og fortalte om sin doktorpraksis og sitt gode forhold til dyrene. Han tilogmed lærte seg dyrespråket og reiste til Afrika for å hjelpe de syke apene der. På sin ferd traff han både på sinte Hottentotter og sjørøvere. Før forestillingen var det kafe med kaffe, kaker, pepperkaker og saft. Ole Kristian gjorde en fin figur i hovedrollen som Dr. Dyregod. Forestillingen foregikk i gymsalen, som ble fylt til trengsel av foresatte og besteforeldre. Her er noen bilder fra forestillingen:
  

28.11.04: Juletreet ved skolen ble i dag tent som en avslutning på en fin fest inne på skolen, der deler av skulekorpset spilte julesanger, og det ble servert kafe og kaker, pølser og brus. Til og med tre smånisser dukket opp med pakker til barna. Forøvrig var det to runder med åresalg med flotte premier. Under avslutning ved treet, spilte skulekorpset flere julesanger, og bygdefolket greide faktisk å lage en stor ring rundt treet! Veldig bra - og takk til Daugstad/Vike Skulekorps som arrangør.
 

27.11.04: Som dere vet har vi et samarbeid med IL Samhald og Vågstranda IL med å lage til skiløyper oppå Lågfjellet, og siste uken har det vært veldig fine forhold for å trakke løyper. Akurat det skulle Vågstranda IL til med sist helg, men fikk da problemer med trakkemaskinen. Det viste seg da at noen hadde tatt seg inn i garasjen og stjelt turboen! Det er ikke måte på frekkhet lenger. Man hadde mistanke om hvem som hadde gjort det, tok kontakt med vedkommende, og etter noe om og men fikk man turboen tilbake. Nå får vi bare håpe at trakkemaskinen får stå i fred, og at vi i vinter endelig kan få noen flotte turdager på Lågfjellet i fine preparerte løyper.

20.11.04: På søndag  28/11 blir det julegrantenning på skulen her. Håper at så mange som mulig kommer. og at vi greier å lage en ring rundt treet i allefall. Korpset syns det er mye koseligere å spille for oss om vi er med og går rundt treet.

17.10.04: I dag har det vært TV-innsamling til inntekt for Psykisk Helse. Resultatet fra Daugstad ble på kr. 4.625,-, noe som antagelig er det laveste resultatet noen sinne. Gode resultater på Daugstad ligger på det dobbelte av dagens innsamling.

16.10.04: Lurer du på hvorfor Gildeheim er fullt opplyst hele døgnet, så kan Daugstad Ungdomslag opplyse om at de har lakket gulvet, og da er det litt vanskelig å komme til lysbryterne.

30.09.04: Daugstad Ungdomslag har startet opp med drenering rundt grunnmuren på Ungdomshuset. Det er Leif Løvik som står for gravingen, mens andre dugnadsfolk hjelper til med grafse og spade. Reparering av takrenner og litt muring står også på tapetet. Har du lyst til å hjelpe til, tar Gjermund gjerne imot en henvendelse.

16.08.04: Tre nye gatelys er nå satt opp ... (Les mer)

16.08.04: Romsdals Budstikke kan melde om at Villa Salmon - en del av Villa Leppefisk - har kjøpt opp Misund Fisk. Gratulerer så mye til Johan og Bjørn-Vegard som hår fått til alt dette. Veldig bra!

07.08.04: Spelemannstreffet oppe på Daugstadsetra er nå godt igang, og Arnt Hugnes kan opplyse om at fredagskvelden vil bli husket i veldig mange år for sin fine og koselige ramme - til langt utpå natta.Fint ver og fin stemningBarna siter på en stolpe der man skal slå hverandre ned med sandsekkerBarnas Linedance oppvisning På lørdag ettermiddag startet underholdningen opp igjen med Daugstad Toradergruppe som første innslag. Deretter gikk det slag i slag med diverse trekkspill/toradergrupper via glajazz gruppen Brajazz og linedance innslag fra lokale barn. I år var det også lagt opp til en del aktiviteter for barna, som du kan se eksempel på her:  

04.08.04: Visste dere at "Spelemannslaget Dåm og Drag" har hjemmeside? Ikke vi heller, men her er en link til deres flotte hjemmeside, som vi har fått tipset om fra Britt Elise. Takker så meget.

20.07.04: Badeflåten er nå kommet på plass i Belsvikfjøro - eller skal vi kalle det "Villa Beach"? Send din kommentar her - uansett, badeflåten er nå på plass. Les mer og se bilder her.

15.07.04: Gunnar Daugstad har kommet med enda mere historisk informasjon om sagbruk, nemlig om  Lassesaga og saga på SaltbuvollenFølg linken her for å lese mer...

13.07.04: Gunnar Daugstad har kommet med mer historisk informasjon om Daugstadsaga - eller skal vi etter dette begynne å kalle den for "Sørnsaga"? Følg linken her for å lese mer...

09.07.04: I februar 2004 reiste Elina Tomren til Sao Paulo i Brasil for å hjelpe gatebarn i slummen som daglig omgikk prostitusjon, narkotika, voldtekt, mord og limposer. Hun skrev sine beretninger for Vestnesavisa, og vi kan her presentere disse (her)

08.07.04: Sommerkafeen er igang igjen, og holder åpent hver søndag og annenhver onsdag. Det er i år niende og tiende klassinger fra Daugstad som driver kafeen med god hjelp fra foreldrene, men de burde nok ha reklamert litt bedre for de to kveldene som de allerede har holdt åpent. Åpningstiden er fra kl. 16.00- 19.00. Salg av pølser, chips, brus, kaffe og kaker.

06.07.04: (Klippet fra Romsdals Budstikke) Dette var overraskende og gledelig, forteller Britt EliseSølv: F.v: Steinar Vambeset, John Trygve Villa, Sigmund Fiksdal og Britt Elise Skram i dansebandet Øresus tok sølv under årets NM i gammeldans.Foto: Privat Skram. Hun spiller fele i gammeldansorkesteret Øresus sammen med Steinar Vandeset (trekkspill), Sigmund Fiksdal (gitar), og John Trygve Villa (bass). I helga deltok gruppa i NM i gammeldans på Titanofestivalen, der de etter klangfull innsats stakk av med sølvpremien.
– Juryen gav oss full pott på arrangementene våre, og for et lett og fint dansetempo. Dessuten tjente vi på variasjon i framførelsen, sier en glad Skram. Hun kunne fortelle om høy stemning i bandbussen hjem fra festivalen.
 

03.07.04: Historiesidene om sagbruk er nå oppdatert med et lydbåndopptak av Jon J. Villa - grunnleggeren av Br. Villa. Følg linken her. Vi har også et intervju med ham om jakt, og det får du høre ved å klikke her. Lydbåndopptakene er gjort av Lars Brovold.

29.06.04: DV har nå kommet med utgave 9 av flygebladet "LYS & VARME", og denne gang sammen med en innbetalingsblankett for 2004-kontingenten, og denne gang med et supertilbud om å kjøpe det nye turkartet for området rundt Tresfjorden for innkjøpspris. Betaler du kr. 300,- inn på konto: 4053.40.09093, støtter du Daugstad Vel i sitt arbeide, og betaler du kr. 35,- i tillegg (altså 335,-) vil du også motta det nye kartet. Les forøvrig utgave 9 av "Lys & Varme" her.

24.06.04: Jonsokfeiringen i fjøro til Arnfinn gikk veldig bra, selv om det visstnok ble skikkelig varmtJonsokfeiring 2004 når bålet tok skikkelig fyr. Akkurat det har vi ikke bilde av, men et lite stemningsbilde før båltenning har vi. Og som du ser så var det et kjempever, og trivelig stemning.

22.06.04: Årets Jonsokfeiring blir etter mange år på skolen, nå lagt til fjøro igjen. Nærmere bestemt iJonsokbålet i Daugstad sentrum 2004 fjøro til Arnfinn Lange i "Daugstad sentrum" - som det står på plakatene. Bålet har DUL bygget opp av paller fra Raumagruppen på Sætre og "hona" fra Br. Villa. Her er et bilde fra dagen før dagen. Er det noen som tar på seg å lage heksa?

20.06.04: Årets Fjord Cabomza med storfint besøk i går kveld. Trine hadde nemlig invitert ordfører Flølo til årets Cabomza show, og siden hun hadde sagt at det var mest tull og lite seriøst på Cabomza festene, så takket han ja. Spesielt artig ble det også når han ankom med seilskuta Auno, akkompagnert til hornmusikk, fyrverkeri og kanonskudd. Da han entret kaia så stod det en "bærestol" og ventet, så han ble da bært frem til scena der han holdt tale, las J. Sande vers og åpnet kalaset med å klippe over snora. Som takk for innsatsen fikk han overrekt prøveskiltet som fjellgruppa i DV fikk laget med sagnet om Trondsjøla. Dette var et veldig populært innslag, som så fortsette med en veldig god kjøttsuppe, gjenhør med Ole Saus, Skorgen og Daugstad G-string ensemble, Boos, Vomølvom Spelemanslag osv. Her følger noen bilder fra ordførerens entre.
"Auno" ankommer kaiaDeler av Tresfjord Janitsar spillerOrdføreren godt plassert i bærestolenOrdføreren i bærestolenOrdføreren leser J. Sande

25.05.04: Korpstreff på Gjermundnes  31.05.04, Daugstad/Vike skulekorps arrangerer korpstreff med oppmarsj fra fergekaia kl.12.00. Se kalender for flere opplysninger.

19.05.04: Endelig er noen bilder fra maleriutstillingen i slutten av april tilgjengelig på sidene her

17.05.04: 17. mai feiring i skikkelig ruskever på Daugstad i år, men tog ble det, feiring ble det og koselig ble det - inne. Etter to vers av av "Ja vi elsker", ledet konferansier Hans Petter Uren aktivitene utover dagen. Etter den våte togturen - som ble litt forkortet pga. veret - ble det servering av lapskaus, kaffe og kaker i tillegg til pølser, is og brus. Aslaug Bjermeland var dagens taler, som minnet oss om krigens dager og betydningen av å kunne historien og sette pris på frigjøringsdagen 8. mai. Programmet forøvrig var ved mange glade og allsidige flinke barn, som bildeserien under viser. Det gikk på felespill, linedance, vitser, høytlesing av egne dikt og barn trakterte pianoet på en meget imponerende måte. Christian Bjermeland vant pilkastkonkurransen, Laila S. vant tipping av antall godterier i bolle. Johnny Nerbø, Jarle Løvik og Trygve Villa hadde 16 riktige svar på naturstien der Trygve stakk av med premien etter loddtrekning, men de måtte alle tre se seg slått av barneklassen der Justin Sætre hadde 17 riktige svar. Premier etter luftgeværskytingen på Stordagen og Sykkeldagen ble også delt ut, se hele resultatlisten her (pdf).
17. mai toget i ruskeveret 2004Korpset stilte opp foran skolen på en artig måte og spilte blant annet "Ja vi elsker"Årets 17.mai taler - Aslaug BjermelandLine Dance oppvisningFelespill med lærer Britt Elise, Helene og Marion
Johannes og Hans Martin spiller "Pølser her"Daugstad's guttedel av Daugstad Skule synger. Fra venstre: Hans Martin, Andreas, Ruben, Amund og Johannes"Alle barna"-vitser av Thomas, Hans og ToreImponerende pianospill av Jens, akkompagnert av Truls på bassPianisten Jens fornøyd med egen innsats

04.05.04: Folkemøtet om bygdeutvikling ble avholdt på skolen i kveld, og det møtte i overkant 20Møteleder Ellen konsentrert om et innlegg personer pluss de som er med i ad-hoc utvalget. Ellen åpnet møtet med å fortelle litt om formålet med denne prosessen, og deretter ble de fremmøtte oppdelt i to grupper. Disse skulle så prøve å gå igjennom de punktene som utvalget har satt om det å skape bulyst, næringsutvikling og bygdeutvikling. Det som da kom frem om ønsker i disse dikusjonene var veldig mye likt det som DV engasjerer seg i:
* Å beholde skolen som idag er nok det aller største ønsket
* Tresfjordbrua Møtet ble holdt i gymsalenInger-Lise og Tori
* Gang/sykkelvei til Vikebukt og til Tresfjord
* Badeplass
* Nausttomter
* Nytt byggefelt med mer attraktive tomter, med nausttomter
* Småbåthavn
* Industriområde (Sessneset)
* Musikkskulen ut i bygdene igjen
* Markedsføre fjellmerkingen

Det neste steget i denne prosessen blir nok at Geir og Ellen, som er i ad-hoc utvalget sammen med Daugstad Vel og gjerne andre, vil konkretisere nærmere det som nå kom frem.

04.05.04: Ruskenaksjonen gikk i år over to dager her på Daugstad, for i går gikk hele skolen å ryddaHans Martin og Therese blant noen av søppelsekkene som ble fylt opp veigrøftene mellom skolen og bedehuset. I ettermiddag var det en ryddeaksjon i regi av kommunen, og det var ganske mange fra bygda som stilte opp på dette positive tiltaket. Dessverre har vi ikke bilder fra selve aksjonene, men her er et med noen av søppelsekkene som ble fylt opp.

02.05.04: Årets sykkeldag ble en suksess også i år. De 80 som deltok fikk en fin tur i delvis skya ver, med servering av "Trolldrikk" for den lengste ruta - rundt skogsbilveien. Det ble servering av pølser, kaker, kaffe og brus når man kom tilbake til skolen. Videre var det luftgeværskyting, premieutdeling for sykkeltrimmen ved loddtrekking og det var også loddtrekking av "Gatelyslotteriet" der det ble delt ut mange flotte gevinster. Se trekningslista her (pdf). Klikk på bildene under for større versjon. Her er forøvrig en liste over det som ble handlet inn til arrangementet.
 
Også de voksne var ivrige til å bli med på sykkeltrimmen. Her det Kristin som registrerer seg mens Leif er på vei for å finne igjen sykkelen.  Gjermund, Joakim og Leif blir her møtt av Inga som serverer Trolldrikk  Hans og Bjørnar som er veldig slitne etter den harde trimmen  Stemningsbilde

27.04.04: I dag ble det enda en trafikkulykke på Daugstad - mellom trailer og motorsykkel - heldigvis uten alvorlige skader. Både trailer og motorsykkel kom fra Ålesund, og akkurat i det motorsykkelen begynte å kjøre forbi traileren, begynte trailersjåføren å svinge av på busslomma på nedsiden av veien ved gamle butikken. Han ville stoppe for å snakke i mobiltelefonen. Motorsykkelen hengte seg fast i "kufangeren" bak på bilhengeren, og paret som satt på motorsykkelen ble slengt av. Til alt hell var de veldig godt utstyrt med verneutstyr, så det ble med litt skrubbsår og sjokk. De var egentlig på vei til Sveits på ferie, men den ble nå brutalt avbrutt.

21.04.04: Det var en veldig fin utstilling Daugstad Malerklubb og elevene til Liv Villa stilte ut på ungdomshuset sist helg. Nærmere 200 personer stakk innom utstillinga i løpet av helga. Bildene er nå endelig tilgjengelig på en egen side her

18.03.04: I går kveld var det styremøte i Daugstad Ungdomslag, og styret konstituerte seg. Det meldes om at det var et konstruktivt møte, så det blir spennende å se utover året hva man kan greie å få til. Les mer om dette her

17.03.04: Vi vil med dette tillate oss å gratulere Halvor Hoem med prikkfri leveranse av melk hver dag i 15 år. Dette står det virkelig respekt av, og vi ønsker deg god tur til Oslo for å få utdelt en sølv tine som premie for denne bragden.

17.03.04: Nå er referatet fra årsmøtet klart, og det finner du i sin helhet ved å klikke på denne linken. Har du ikke "Adobe Reader" for å lese referatet, klikker du på denne linken for å laste ned.

09.03.04: Det var bra oppmøte på årsmøtet til Daugstad Vel på fredag 5.mars. Referat fra møtet vil bli lagt inn på nettet så snart det er klart.

26.02.04: Mest sannsynlig. så blir det flotte nypreparerte skiløyper på fjellet til helga. Deriblant også den helt nye traseen melom Brattmyra og Daugstadsætra langsetter veien til Fellesbeitet. God tur! Det er flotte vermeldinger!!!

26.02.04: Det blir årsmøte i Daugstad Vel neste fredag - 5. mars kl.20:00. Følgende saker blir behandlet:
1. Årsmelding
2. Regnskap
3. Planer for kommende år og budsjett, herunder fastsetting av kontingent
4. Kraftverk i Sesselva?
5. Pause med kaffe og kaker
6. Valg av:
- To styremedlemmer
- Eventuelle prosjekt komiteer.
7. Evt.
 

07.02.04: Det var rekordmange som møtte til årsmøte i DUL i går kveld, og det var også til tider høy temperatur. Regnskapet som ble lagt frem ble underkjent, og vil bli revidert frem til det første styremøtet med det nye styret. Det nye styret vil bestå av Unni bekken, Cato Sætre, Venke Hansen, Jørn Inge Løvik og Gjermund Løvik. John-Trygve Villa la frem et forslag om at ungdomslaget skulla prøve å slå seg sammen med Daugstad Vel, noe som førte til ivrige diskusjoner, men ble nedstemt. Isteden ble det sagt at man skulle prøve med et tettere samarbeid. Trine Villa la så frem et forslag om at DUL skulle gi noe mer til Gatelys prosjektet, siden kostnadene ble høyere enn beregnet, og hun mente også at DUL hadde råd til å yte mer enn de 5.000,- som allerede er gitt. Det nye styret fikk fullmakt til å kunne gi kr.5.000,- ekstra dersom det viste seg at man fortsatt mangler mye etter "Stordagen" som er under planlegging i mars.

01.02.04: Også i dag var det trafikkuhell på Daugstad - nærmere bestemt like innom Hoemsvingen. Der var det to personbiler - der den ene hadde henger, havnet utenfor vegen. Det så ikke ut til at det oppstod noen personskader, men det ble noe trafikkaos med mange trailere ventende på å komme forbi. Veibanen var glatt med isdekke.

Skøytedag med Bandy, kappløp og friløp

18.01.04: Veret truet skøytedagarrangementet i dag, men det ordnet seg akkurat i tide. Dermed ble det en vellykket Skøytedag i dag også, med ca. 150 mennesker boltrende på og ved isen. Det var muligheter både til å spille bandy, kappløp, friløp og aking. Alt av pølser, saft og kaffe gikk med, og det hele ga en omsetning på 4.000 kr. Det vil hjelpe godt på til vi skal betale første avdrag på gatelysa (Les mer om gatelysa)

Situasjonsbilde fra ulykken (Foto: Marianne Vikås)17.01.04: Trafikkulykke på Daugstad i dag. Det var to gutter fra Vågstranda som kjørte bak i en lastebil som skulle svinge av veien. Etter det vitner kunne fortelle, så kom de i ganske stor fart og var på vei til å kjøre forbi en annen personbil som lå bak lastebilen. De skadde ble hentet med helikopter og ble fløyet til sykehuset i Ålesund. Tilstanden for de to er for oss ukjent, men de i lastebilen eller den andre personbilen, fikk ingen fysiske skader.

Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002