Arkiv    Linker   Gjestebok    Kalender


NYHETER 2005

28.12.05: Det var en veldig koselig juletrefest på bedehuset i kveld, der barna i år hadde lagt seg ekstra i selen og kledde seg ut som gjetere, vise menn, engler og Josef og Maria ved krybben. Forøvrig var det en liten preken, mat med kaffe og brus i kjelleren samt rundt juletreet til slutt.

27.12.05: Så har vi begynt å lage skøyteis igjen, og vi håper å få til skøytbare forhold til i morgen kveld. Kunne du tenke deg å hjelpe, så er det bare å sprøyte på vann, eller ringe 95851964.

18.12.05: Har du lurt på hva som er kommet i havna til Arne, så kan vi fortelle at det er gammel betongflåte som Villagruppen har skaffet til veie og som skal pusses opp og bli forflåte.

29.11.05: Sist søndag var det Basar og Julegrantenning på Daugstad Skule. Det var Daugstad/Vike Skulekorps som stod som arrangører for dette vellykkede arrangementet. Det var stappfullt i gymsalen, sånn at man også måtte dekke på bord i gangen for å få plass til alle. Både aspiranter, juniorkorps og selve skulekorpset fikk vist seg frem denne dagen. Grunnet flere arrangement i kommunen, måtte selve julegrantenningen foregå midt i basaren mellom åresalg og kaker, men det gikk forsåvidt greit. Her er noen bilder fra dagen:
Korpset spiller med solist på saksofon Korpset spiller ute Gang rundt juletreet ute Rikke Sofie syntes dette var kjekt Her er det like før trekking på bøker

26.11.05: DV er nå ute med en ny utgave av Lys & Varme, sammen med en innbetalingblankett for 2005-kontingenten. Les Lys & Varme her. Har du lyst til å støtte Daugstad Vel, men har ikke fått innbetalingsblankett...., så er kontonummeret: 4056 40 09093

14.11.05: "Liv og Røre" er blitt veldig populært her på Daugstad, så barna går og gleder seg hele uken til neste mandag. Veldig bra tiltak Maria og Anne Marlen. Legger her ved et par bilder
 
Oppstilling når bjella ringer Her er det "katt og mus" Her er det "katt og mus"

22.10.05: Britt Elise Skram, må inn i garderobeskapet og hente ut den ypperste finstasen. Hun er invitert til slottsball søndag 27. november, med sin nybakte ektemann. Kriteriene for utvelgelsen var at personene skal være ildsjeler i lokalmiljøet fra for eksempel lokale lag og foreninger, frivillige institusjoner, kulturliv, kommunepolitikk og lokalpresse. Så her er det ikke noe å si på utvelgelsen. Tanken er at de kongelige skal få møte helt vanlige nordmenn

12.10.05: I følge Bygdebladet i dag har Villagruppen signalisert interresse i å overta Daugstad Skule. Dette for å opprette en egen salgsavdeling, og å flytte administrasjonen dit. DV har bedt om litt mer info fra Villagrupppen om denne saken, og er noe forundra over timingen dette utspillet er lagt frem. Men om det går den veien alle tror med Daugstad Skule, er nok dette det aller beste som kan skje, og DV vil gi all honnør til Johan og Bjørn Vegard som har greid å bygge opp sommerjobben for noen år tilbake, til noe så stort som dette. I følge Bygdebladet, vil de arrangere et bygdemøte om saken, og det ser vi frem til.

02.10.05: Meg og Mor - hadde de skrevet under med, Maria og Anne-Marlen - et flygeblad om barnetrim. Eller "Liv & Røre" som de kaller det. Trim for alle barn fra 5 år og opp til 8.klasse. Det blir leker som Tarzanløype, onkel Teodor, Haien kommer, ballspill, tankegym og lignende. Dette foregår på mandager i gymsalen fremover, men det er ikke hver mandag - så følg med på kalenderen her

13.09.05: I går var det stortingsvalg, og opptellingen i natt viser at de rød/grønne fikk flest mandater. Det var veldig jevnt, for de blå partiene fikk tilsammen flere stemmer enn de rød/grønne, men grunnet mandatfordelingen her Norge, fikk de rød/grønne allikevel flest mandater. Lurer du på hvordan stemmegivningen forløp her på Daugstad så er det bare å kikke i denne tabellen:

Arbeiderpartiet 19 Sosialistisk Venstreparti 7 Senterpartiet 38 Kystpartiet 3 Sum Rød: 67
KrF 19 Venstre 12 Høyre 15 Fremskrittspartiet 22 Sum Blå: 68

I tillegg fikk Kristent Samlingsparti en stemme. Fremstegspartiet ble det største partiet i Vestnes Kommune med 27,42 prosent, og valgdeltaginga i kommunen ble 74,73% inkl. forehandsstemmer. Kommunens nettside gir en oversikt over de andre valgkretsene i kommunen.

08.07.05: Badeflåten er nå på plass igjen, og det er klart for bading. Les mer om badeplassen her.

22.06.05: Årets "Fjord Cabomza" - 5 års jubileum - gikk av stabelen sist lørdag, og Trine og John-Trygve hadde også i år noen overraskelser på lur. Det forhåndsannonserte "Royale" innslaget var selvfølgelig "The King"-BussElvis fra Fiksdalen. Forøvrig var det en mislykket avduking av et monument - inspirert av Daugstad Vel sine skilter - med et sagn fra det første Fjord Cabomza arrangementet, og om han Knut på Bøno. Det var også han som stod for avdukingen og leste sagnet for hele forsamlingen (se bilder). Forøvrig var det som vanlig veldig bra musikk med flinke musiker, helt til den lyse morgen (kl.05.00)
"The King" in action sammen med .... Håker Knut på Bøno leser opp sagnet Sagnet Musikere i full konsentrasjon

17.06.05: Vestnes kommunestyre vedtok sent i går kveld at også Daugstad Skule skulle legges ut for salg. Dette fordi det ikke skulle være noen "forskjellsbehandling" med de andre nedlagte skolene. Vi vil bare minne om at på Daugstad er det fortsatt skoledrift!

06.06.05: Vestnes kommune har nå fordelt kulturmidler for 2005, og for Daugstad-lagene sin del lyder det sånn:

  • Daugstad/Vike skolekorps v/ Emil Balstad  8 000

  • Dåm og Drag Sp.mannslag- v/ Petra E Christen  4 000

  • Daugstad U.L - v/  Gjermund Løvik   3 000

  • Daugstad Velforening v/ Jørn Inge Løvik    2 000
                                     Ønsker du å lese hele listen finner du den her

29.05.05: Vi har nå funnet en webside med ganske bra kartvisning. Klikk her for å komme til et kartutsnitt av Vestnes Kommune med en rød ring på Daugstad. Den som tidligere lå på framsida tidligere, GisLink - finner du nå her

17.05.05: Så uheldig som man kan være med veret, var vi under 17.mai feiringa i dag, med historiens korteste togtur. Fra toget startet til man hadde kommet tilbake og spilt nasjonalsangen gikk det kun 30 minutter. Ellers gikk arrangementet veldig bra med servering av mat og drikke, program med diverse musikk innslag, og tale av ordfører Knut Flølo. Han tok for deg unionsoppløsninga i 1905, og også litt fremover i tid med muligheter for å gå inn i en ny union. Vestnes ligger midt i fylket, og burde etter hans mening ligge godt til rette for å skape nye arbeidsplasser. Vi vil da bare skyte inn at da er noe av det første som burde komme på plass -Tresfjordbrua! Her er forøvrig noen bilder fra dagens feiring
Oppstilling før tog-avgangKort tog og kort tur...NasjonalsangenSurt og kaldtUtelekene ble flyttet innendørsHans Martin skyter på blink, mens Emil ser på
Eirin Øvstedal under avdukinga av monument om uveret i august 1834. Les mer på fjellmerkingssidaOrdfører Knut Flølo holder taleDaugstad ToradergruppeBritt Elise med felegruppe. Fra venstre: Johannes, Hans Martin, Marion og HeleneSketsj...Sangopptreden av Daugstad-barna på skolen

Navneskilt på ungdomshuset Gildeheim11.05.05: Ungdomshuset Gildeheim har i kveld pynta seg til 17. mai, med et skilt på endeveggen mot europaveien. "Gildeheim 1928" står det på skiltet. Det er fjellmerkingsgruppa i Daugstad Vel som har tatt på seg dette oppdraget.

Foran fra venstre: Connie, Rikke Sofie, Marit og Anne Marte. Bak dem står Emil og Hans Martin. Ennå lenger bak kommer Hege og Raymon med lille Øyvind i vogna.10.05.05: Oppmøtet til den utvidede "Rusken"-aksjonen i dag ble ikke så veldig stort. Trine rydda rundt gamleveien på Sætre, og ellers var det denne gjengen som rydda langs gangveien fra midtre Villa og ut til Skjegstad. "Det va no artig å plukke søppel" var en av uttalelsene fra barna, som følte seg som Askeladden da de for grøftelangs og plukka overvintra søppel.

Her får man testet sykkel ferdigheteneHer har de kommet i målServering av trolldrikkI kø for å få startnummer01.05.05: Veldig fin sykkeldag også i år. Nesten 60 personer deltok i årets sykkeldag, noe som er litt færre enn tidligere år - noe som kan skyldes dårlig markedsføring. Hovedpremien, som er et gavekort på kr.500,- fra Byggtorget (Br. Villa), gikk til Robin Lid fra Sjøholt. Andre som vant premier var Emil Andreassen, Hilde Jorunn Kjersem og Eva Alette Bekken. Arrangementet ga et overskudd på kr.2.065,-. Innkjøpsliste ser du her.       

25.04.05: Da blir det sykkeldag i år også. Søndag 1. mai kl. 13.00 møter vi opp på skolen og sykler i vei. Les plakaten her.

Trolsk maleri av Steinar KristensenRomsdalshorn og Åndalsnes av Steinar KristensenFin ramme rundt utstillingen på gildeheim25.04.05: Daugstad Malerklubb holdt utstilling på ungdomshuset med helga. De var litt uheldig med markedsføringa, så det var ikke det helt store besøket. Det kan alle de som ikke prioriterte et besøk på utstillinga bare angre på for her var det mye fint. De hadde fått til en veldig fin ramme rundt utstillinga inne på gode gamle Gildeheim. Her er et par eksempel.....  

18.04.05: 500 korpsmusikarar sette kvarandre i stemne under «Tomra og Ørskog Brassfestival 2005» sist helg. 18 korps kjempa om sigeren i klassane for brass og janitsjar. Vestnes skulekorps vann 1. divisjon i janitsjar, medan Molde Brass var overlegne i 1. divisjon brass. Daugstad/Vike skulekorps kom på andreplass i 2. divisjon som vart vunnen av Spjelkavik Skolekorps, og med Aure/Stordal på tredjeplass. Vi gratulerer.
 

06.04.05: Det går fremover med småbåthavna hos Arne. Her er det Even som krabber seg opp av sjøen med gravemaskina etter en hard økt med mudring av bunnen.

Småbåthavn på Daugstad26.03.05: Endelig blir der småbåthavn på Daugstad:) Arne Andreassen har nå satt igang å utvide havna si, og vil nå leie ut eller selge båtplasser. Det vil her bli plass til 10-12 båter. Om du er ute etter båtplass på Daugstad, så er det bare å ta kontakt med Arne.

06.03.05: Det var årsmøte i Mjelthaugkomiteen på fredag, der det i tillegg til vanlige årsmøtesaker ble litt diskusjon om hva man skal gjøre med plattingen når den må plukkes ned innen tre år. Ett forslag var å plassere den ved sjøen i tilknytning til en småbåthavn...., og så er det det med småbåthavn da. Et annet forslag var å flytte plattingen lenger ut på Lågfjellet, og bruke det i tilknytning til skiløypene og arrangere skirenn sammen med IL Samhald og Vågstranda IL - altså ta opp igjen tradisjonen med Lågfjellrennet. Her ser du hvem som sitter i det nye styret.

Mellom Brattmyra og Daugstadsetra med Mjelthaugen og Blåtinden i bakgrunnen.04.03.05: Det er nå nytrakka skiløyper på Lågfjellet som rundløype mellom Daugstadsetra og Brattmyra. Nytt av helga er at det også er trakka en veldig fin løype til Vikesetra. Bildet til venstre er fra sist helg nedenfor Brattmyra.
 

28.02.05: Her er referatet fra årsmøtet i Daugstad VelMoro med skøyter - her er Tore, Hans Martin og Marit med Laila og Anne Marte i bakgrunnen

27.02.05: Endelig er det mulig å bruke skøytene på fotballbana på Daugstad. Det er ikke så mye is, og det som er er av dårlig kvalitet, men moro er det....

23.02.05: Det er nå satt igang å lage skøyteis på fotballbanen. Nå er det opp til de voksne å hjelpe til med å sprøyte på vatn de neste dagene. Ring til Jørn om du vil hjelpe: mob. 9585 1964

22.02.05: Det blir i kveld kjørt opp skiløyper på Lågfjellet, og for første gang også langs fellesbeiteveien slik at det blir en rundløype. Det blir spennende å se resultatet av dette som DV nå har jobba for i tre år. God skitur nå i det fine vinterferie været.

18.02.05: DV hadde årsmøte i kveld, og møtereferatet vil bli lagt ut så snart det er ferdig. I mellomtiden kan du se hvem som ble valgt her.

13.02.05: Som du sikkert vet, så er Elina Toivonen Tomren i Brasil for å hjelpe gatebarna der. Du har nå muligheten til å følge reisen hennes på nært hold ved å klikke deg inn på hennes egen side her og så videre til en reisedagbok hun er flittig til å oppdatere med både tekst og bilder. For å gjøre det enklere med kortere navn og forklaringer, kaller vi henne og hennes flotte hjelpearbeid heretter for BrasElina. Kommentarer mottas i gjesteboken.

13.02.05: DV og Samhald IL hadde på tirsdag møte med Vågstranda IL om oppkjøring av skiløyper oppå Lågfjellet. Dette er noe vi har jobbet med i flere år, og også vært enig om hvordan dette skulle gjøres. Møtet nå var for å prøve å formalisere dette samarbeidet, og for å søke om midler til dette arbeidet. Problemet er hele tiden for lite snø, og når det er litt så er det så mildt at bekkene er åpne. Derfor må vi fremover legge ned rør der hvor løypetraseen går. I tillegg må vi foreta noe skogrydding for at trakkemaskinen skal komme frem. Les forøvrig mer på fjellmerkingssidene. Vi vil også prøve å få til en meldetjeneste på disse internettsidene når de kjører løyper, men i hovedsak gjelder at løypene skal være oppkjørt før kl. 11:00 i helgene.

31.01.05: DV har nå delt ut spørreskjemaer som vi håper flest mulig vil delta på. Dette spørreskjemaet er også gjort tilgjengelig på disse nettsidene, så du kan gjerne delta der istedenfor på papiret som er delt ut. Denne undersøkelsen gjøres med bakrunn i de meldinger som er kommet i de forskjellige fora rundt i bygda, og ikke minst i det møtet som kommunens Ad-hoc utvalg arrangerte sist sommer. Se forøvrig på info-siden her. DV har satt en frist til 10.feb. for å delta i undersøkelsen, og resultatet vil bli presentert på årsmøtet den 18. februar 2005. Se på kalenderen for mer informasjon om årsmøtet.

30.01.05: Trekningslista og resultatet av Brasil-basaren er nå klar. Klikk her for å lese pdf-dokumentet.

29.01.05: I disse skred og flodbølgetider....., er det fare for skred i vårt område (Hoemstinden)? DV tok kontakt med fylkesgeologen Einar Anda med tanke på rasfare fra Hoemstinden, og fikk følgende tilbakemelding.

23.01.05: I dag var det basar på Daugstad Skule, ein basar som vart arrangert av en gjeng damer fra Tresfjord Trygdeheim, div. lag og organisasjoner m.flere. Denne basaren ble arrangert fordi ein ville gi Elina Tomren Toivonen mer midler å bruke på gatebarn i Sao Paulo i Brasil. Hun har tidligere vært i Brasil og arbeidd på et dagsenter for barn i slummen og sett og opplevd ting vi nesten ikke kan forestille oss. I dag viste hun film fra der hun jobbet, og vi fikk se mange av de barna hun hadde fått god kontakt med, og hjemmene deres. Hun fortalte og historier fra Brasil, og noen av de var temmelig hjerteskjærende.

 Det var veldig bra oppmøte på basaren, det måtte settes inn flere stoler etterhvert, og loddsalget gikk strykende, både på tombola og på bøker. Det var underholdning av Daugstad Toraderlag og Margy Moen med gitar og sang. Gode kaker og kaffe/brus var og få kjøpt. Helt til slutt ble det gjort kjent at Elina hadde fått en gave på 12.000,- fra tre bedriftsledere som var tilstede på basaren. Veldig flott.  Elina drar tilbake til Brasil 6. februar og det går sikkert an å kontakte henne om  du  ønsker å gi en gave til hennes arbeid. Hun gjør dette uten lønn og er helt avhengig av gaver og oppsparte midler for å gjort dette som er blitt hennes hjertesak. Stå på videre Elina, det er beundringsverdig det du gjør.

 

07.01.05: "Gårdbruker Geir Sætre er frustrert og fortvilt etter at ei ku blødde i hjel etter en fødsel søndag". Dette kan NrK Møre og Romsdal, samt nyhetene på TV2 melde. Her er en link til saken på NrK sine nettsider.

 

 

 

07.01.05: GRATULERER så mye til Britt Elise, for Sunnmørsposten kan melde følgende: I klassen for folkemusikk er den felespillende daugstaingen Britt Elise Skram nominert sammen med resten av “Tre begrædelige piger”: Gro Kjelleberg Solli, sang og fløyte, og Ingunn Stræte Sørbøen, trekkspill. Trioen møttes under folkemusikkstudier på musikkhøgskolen i Oslo i 2001. Nå er de nominert for debutplata si i følgende gruppe:
Folkemusikk/Gammaldans:
VIDAR LANDE/GUNHILD TØMMERÅS
GUNNLAUG LIEN MYHR
TRE BEGRÆDELIGE PIGER

 

Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002