Arkiv    Linker   Gjestebok    Kalender


NYHETER 2006

30.12.06: På fjerde juledag arrangerte Ving Julefest på Bedehuset. Her er noen bilder fra festen:

26.12.06: Det var ikke så veldig mange Daugstadinger som møtte til jule-volley i dag, men det kom nok folk til at vi fikk oss en liten juletrim - til og med publikum. Veldig koselig for både små og store, så dette blir nok også en tradisjon.
Lisbeth som publikum Vi vikk i oss varmen, når spillet kom i gang..

21.12.06: DV er endelig ute med en ny utgave av "Lys & Varme". Har du ikke fått den i postkassen, kan du lese den lille Daugstad avisen her.

06.12.06: I kveld arrangerte Ving adventskveld som en avslutning på høstens aktiviteter, og inviterte  foreldre, besteforeldre osv...  til en koselig kveld med kveldsmat og kaffe. Ellers var det sang, barna som fortalte om høstens aktiviteter, utlodning og andakt ved Randi Marie Solbakken. Det var godt oppmøte, med rundt 40-50 små og store. Her et bilde der barna forteller om høstens aktiviteter.

Fra venstre: Hans Martin, Emil, Helene, Marina, Anne Marte, Amund, Andreas, Rikke Sofie, Maria og Jarle.

03.12.06: I kveld var det julegrantenning og basar på Daugstad Skule, arrangert av Daugstad/Vike Skulekorps. Dette har korpset arrangert i mange år, og en overfylt gymsal viser at dette er veldig populært og at dette må vi kunne greie å fortsette med - selv om skolen nå er overtatt av private aktører. Er det noen som har bilder eller mer utfyllende info om dette - vennligst ta kontakt.

22.11.06: I sommer glemte vi å legge inn den endelige kommuneplanen for Duagstad, men her er den som kart og tegnforklaring i pdf-format. Her er ellers linken til hele kommuneplanen som ligger inne på kommunens egne nettsider.

23.10.06: Gårsdagens TV-innsamlingsaksjon - bekjempelse av vold mot kvinner - ga ny rekord fra de fleste bygdelag i kommunen, så også fra Daugstad. Hele 10.851,- kroner ble samlet inn, mens den forrige rekorden var 9.217,- kroner. Det laveste innsamlingsresultatet i nyere tid for Daugstad var i 2004, til inntekt for Psykisk Helse. Da ble det bare samlet inn 4.625,- kroner på Daugstad.

29.07.06: Ny trafikkulykke på Daugstad i dag. I følge Romsdals Budstikke skjedde følgende:
Den 43 år gamle mannen var på veg fra Selje til Trollstigen på motorsykkel da ulykken skjedde om lag klokka 14.40 lørdag ettermiddag. Det var i 70- sona på Daugstad at motorsyklisten skulle foreta en forbikjøring av bilen foran. Han opplyser selv til Romsdals Budstikke at han oppfattet vegen som slett og fin, men i en dump i vegen skjulte det seg en møtende bil. Motorsyklisten panikkbremset slik at forhjulet på sykkelen mistet veggrepet. Verken sjåføren av sykkelen eller sykkelen kom i kontakt med den møtende bilen. Motorsyklisten forteller at han ikke la merke til noe vegmerking som skulle tilsi at vegen hadde en slik fordypning. Motorsyklisten er nå på veg til Molde sjukehus for behandling av lettere skader. Hjelm, skinndress og høge støvler kan ha gjort mye for at han kom fra det uten større skader. Selv sier han til Romsdals Budstikke at han føler seg heldig for at det endte såpass bra. Politiet har foreløpig ingen formening om at motorsyklisten holdt for høg fart.
For oss lokalkjente kan vi nevne at det var i dumpa ved Hjelvik-garden som ulykka skjedde.

02.07.06: Badeflåten er i dag satt ut på sjøen igjen, så nå er det bare å nyte fineveret og kaste seg ut i sjøen ved Villa Beach.

18.06.06: Veldig god oppslutning til dagens trafikkaksjon, og DV fikk bare positive tilbakemeldinger på arrangementet. Men nå kommer spørsmålet...., hva nå? Har du meninger du ønsker å ytre..., vennligst legg inn noen ord i vår gjestebok. Les mer og se på bilder under trafikksikringssidene her.

18.06.06: Her er noen forsinkede bilder fra korpskonserten oppå Daugstadsetra sist søndag som var velsigna med strålende sol. Foruten Daugstad/Vike Skulekorps som spilte, opptrådte også Dugstad Toradergruppe, Jens og Joakim, samt Djupvik søskenene fra Tomrefjord.

14.06.06: Aksjonsgruppen for utbedring av E136 og bygging av Tresfjordbrua har nå planlagt sin første aksjon. Les mer

05.06.06: En tur opp til Sakselisvingen anbefales nå på det sterkeste, for nå har representanter for Setervegen med Jan Inge Daugstad i spissen laget en skikkelig fin raste- og parkeringsplass midt i svingen. Veldig bra tiltak.

Lensmann Inger Marie Seth holder tale17.05.06: Kjempefin 17.-mai feiring på Daugstad i år. Med sol fra blå himmel og godt gjennomført arrangement, ga dette en fin ramme rundt nasjonaldagen. Faktisk så sa mange at tida gikk så fort at de ikke fikk deltatt på aktivitetene ute. Der var det natursti, hesteskokasting, lufgeværskyting, fotballskyting, blikkbokskasting og tipping av antall godter i glassbolle. Der tippet Laila riktig for tredje året på rad - det er jammen godt gjort. Dagens taler var lensmann Inger Marie Seth, som ønsket at vi alle skal bry oss mer om hverandre, engasjere oss og gripe dagen. Veldig bra :-) Forøvrig opptrådte Jens og Joakim med flott pianospill og sang, samme med Inga på piano, og Britt Elise med sine fiolin elever - Johannes, Hans Martin og Marion. Linedance klubben opptrådte også med flott dans. En ny og fin vri på årets feiring, var at damene i flaggborgen hadde forskjellige bunader, og de holdt en liten manekengoppvisning på skoleplassen. Her er noen bilder fra dagen:
17.-mai toget Daugstad/Vike Skulekorps 17.-mai toget Oddbjørn Bergheim var dagens konferansier Flaggborgen med forskjellige bunader Jens og Joakim
Hans Martin, Johannes, Britt Elise og Marion på fiolin Gymsalen var fylt til randen Tresfjord Linedance Club

Semitrailer veltet på Sætre12.05.06: Ny trafikkulykke på Daugstad. En trailer med 30 tonn laks veltet over E136 i den svake svingen mellom Eldar og Bjørnar. I følge Nettavisen opplyser operasjonsleder Kåre Hanken at sjåføren og passasjeren i traileren sendt til sykehuset i Molde. De to mennene i 40- og 50-årene som var i traileren er fraktet til sykehuset i Molde. Den ene er alvorlig skadd, og den andre har lettere skader, sier Hanken. Traileren ligger veltet over veien og sperrer den ene kjørebanen. I tillegg ligger lasten med 30 tonn fersk laks strødd utover området. Det tar tid å rydde opp 30 tonn med laks. Det vil foregå et betydelig opprydningsarbeid frem mot midnatt. Laksen må nærmest håndplukkes, sier operasjonslederen. Veibanen på E136 vil være delvis stengt frem mot midnatt, og veien kan bli stengt i perioder i løpet av kvelden. Trafikanter må være oppmerksom på dette og holde liten fart på stedet, råder Hanken.

06.05.06: Gratis levering av spesialavfall. Laurdag 13. mai kan du levere spesialavfallet ditt gratis til kommunen sin innsamlingsbil. Dette tilbudet gjeld spesialavfall frå private husstander. På Daugstad stopper innsamlingsbilen ved gamlebutikken fra kl. 10.45-11.15. Les mer her.

01.05.06: Dagens sykkeldag med musikkafe og mat ble en kjempesuksess. Hele 78 personer deltok på sykkeltrimmen, der det på startnummerene ble trekt ut premier. Våre eminente kokker Espen Nerbø og Jan Arve Beinset hadde da i løpet av formiddagen gjort klar middagen som bestod av laks eller pølser. De fikk veldig gode kommentarer for maten, der laksen var sponset av Villa Gruppen. Så var det sjokoladekake og vafler til flott musikk i gymsalen - i tillegg til utlodning med fine premier. Altså en vellykket "HalvStorDag", med netto inntekt til ballbinge: kr. 9004,-. Her har vi lagt ut handleliste (pdf), og her er noen bilder som viser litt av stemningen (er det noen som har flere bilder...., vennligst send de på mail her)
Helene i fullt driv... Elisabeth hadde stor fart... vanskelig for fotografen! Joachim med bestefar Leif Far og sønn Andreassen... Familien Bjermeland, med Eivind på 5 år syklet den lange løypa. Imponerende! Colorado på tur.....!
Våre faste Trolldrikk ansvarlige - Inga og Camilla Sigrun og Geir nyter et flott laksemåltid. Våre lokale idoler ! Bra med publikum Våre eminente kokker Espen og Jan Arve (Det var verre med fotografen..) Skrubbsår og plaster hører med på en sykkaldag :)

18.04.06: Her er refeatet fra årets årsmøte for Daugstad Vel

31.03.06: Vestnes kommune har nå lagt ut den reviderte kommuneplan til ettersyn. Den er også tilgjengelig på kommunens nettsider - her (Daugstad er delt opp i plankart oversikt søraust og plankart oversikt nordaust). Siden de da ikke har laget et eget kartutsnitt for Daugstad, så har vi gjort det, og det finner du her.

Ellen informerer om fremdriften av kommunens AdHoc utvalg27.03.06: På torsdag var det årsmøte i DV, og det var forholdsvis mange som møtte - 17 personer. Referat fra møtet kommer snart, men i mellomtiden kan dere kose dere med årsmeldingen og dette bildet fra møtet.
 

10.03.06: Sist helg ble det arrangert skirenn for barna i området. På lørdag var det "Lysløyperenn" på Gjermundnes og på søndag var det skirenn på Kjersemfjellet. Begge dager og steder med flotte forhold. Her er bilder og resultatliste fra rennet på Gjermundnes.
Oppstilling før start Oppstilling før start Oppstilling før start - Liv som tidtaker

20.02.06: Gårsdagen ble en forferdelig dag - Fire flotte ungdommer revet bort i en smell. Den trafikkfarlige mila mellom Daugstad og Bjermeland sørget for det vi alle har ventet på lenge nå, enda en dødsulykke. Våre tanker går til de etterlatte og involverte etter denne tragiske ulykken.

Sakset fra Romsdal Budstikke:
To jenter og to gutter i tenårene - fra Måndalen - omkom i trafikkulykken, som skjedde like før klokka halv tre søndag ettermiddag. To av de omkomne er søsken.
Ungdommene var på veg for å se en fotballkamp mellom Måndalen og Norborg på Moa ved Ålesund. Kampen i vinterserien på Sunnmøre ble avbrutt etter 25 minutter da nyheten om den tragiske ulykken ble kjent.
Det var nydelig vær, men deler av vegbanen var dekket med slaps og det var is i skyggepartiene. I en slak venstresving mistet føreren kontrollen over bilen, en VW Golf. Den skar over i motsatt kjørefelt og braste sidelengs inn i en semitrailer fra Sykkylven. Trailersjåføren hadde ingen sjanse til å unngå kollisjonen.
Blant de første som kom fram til ulykkesstedet, var det tilfeldigvis både en politimann og en sjukepleier som straks satte i gang hjelpearbeid.

08.02.06: Hege gjorde en fin figur i både radio og TV i dag. Her er hva NrK skrev om råkjørerne i kommunen:
Det siste halve året har en ungdomsgjeng på fem-ti personer i 20-årene gjort veiene i Vestnes livsfarlige, ifølge politiet. Idiotfære, er karakteristikken lensmann Inger Marie Seth bruker på ungdommenes adferd i trafikken. Det er kommet rapporter om villmannskjøring i svært høye hastigheter på kvelds- og nattestid. Det er foretatt forbikjøringer som kunne endt i tragedier. - Ungdommene tar sjanser som setter andre trafikkanter i stor fare, sier Seth. Politiet mener de har kontroll på hvem ungdommene er. Flere er tatt i fartskontroller og er blitt fratatt førerkortet det siste halve året. Men det har hjulpet lite. De fortsetter å kjøre uten førerkort. En av de meste aktive, en 21-åring, er det siste halve året tatt åtte ganger for å kjøre uten førerkort. Samme mann er også siktet for fyllekjøring, fire tilfeller av uaktsom kjøring og for å ha nektet å stoppe i en politikontroll. Politiet ber om tips fra publikum når de observerer villmannskjøringen. Seth sier folk har vært redde for å melde fra, men i det siste er forholdene blitt så ille at mange har ringt politiet. Det er vi svært glade for. Vi kan ikke ha kontroller døgnet rundt og er avhengig av publikums hjelp for å få tatt ungdommene. Hvis dette fortsetter kan det ende med en dødsulykke, frykter lensmannen.

Trygg Trafikk mener politiet må beslaglegge bilene til ungdommene som råkjører i Vestnes.

07.02.06: I morgen tidlig vil det i NrK Radio Møre og Romsdal bli et program om trafikksikkerhet og råkjøring, noe som Vestnes kommune er spesielt plaget med for tiden. De vurderer også å lage en TV-reportasje om problemet, og det er også aktuelt å lage noe fra Daugstad. Følg med..

08.01.06: Skøyte-/ake og byttedagen i dag på Daugstad skule, gikk veldig bra med mye folk. Noen fikk handlet skøyter eller ski, og andre bare koste seg. Det var kanskje litt kaldt for noen, men de som holdt seg i aktivitet på isen holdt nok varmen. På ishockey banen gikk det fakstisk så varmt for seg at det var en som fikk seg en litt for hard trøkk i nasen, vi ønsker god bedring. Her er noen bilder, og vi har blitt lovt flere av Marianne.

06.01.06: DV arrangerer en kombinert skøyte-/ake og byttedag på Daugstad skole, søndag 8-jan. 2006.  Fra kl.16.00 til 19.00. Ta med utstyr som du vil selge, og finn deg en plass i gymsalen. Alt av kurant sportsutstyr kan legges ut for salg: skøyter, ski, skisko, fotballsko  o.a. Diverse aktiviteter blir arrangert på/ved isbanen: kappløp, bandy, isdans og aking. Salg av kaffe, toddy og pølse m/brød. Loddsalg til inntekt for ballbinge. Møt opp og ta med HJELM! Her er noen bilder som smakebit:


 

Les fra nyhetsarkivet for 2005
Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002