Arkiv    Linker   Gjestebok   


Nyhetsarkiv 2007

28.12.07: Bra oppslutning på kveldens julefest på Bedehuset, og barna opptrådte med å lese og synge fra juleevangeliet, der de kledde seg ut som Josef, Maria og engler. Videre var det andakt, kaffe og kaker i kjelleren, og tilslutt gang rundt juletreet med kjente og kjære julesanger. Her er noen bilder...

16.12.07: Bra oppslutning om skøytedagen i dag. En del bra sportsutstyr ble lagt ut for salg, og noen av disse fikk seg ny eier. Forøvrig gikk det bra unna med både pølser, toddy og kaffe. Bålet som var tiltenkt ballbingeåpningen ble endelig påtent. Veret var i dag helt perfekt, og noen til og med sparket fotball i ballbingen - i bare t-skjorta...

11.12.07: Endelig er det skøyteis igjen:) Så får vi håpe at kulden varer lenge, og folk tar ansvar og vatner isen. Her er et bilde fra kveldens første skøytepause, og et fra dagen etter...

02.12.07: Fullt hus under skulekorpsets basar/julegrantenning på Daugstad "Skule" i dag. Det ble en ganske så bra omsetning på kaker, kaffe, tombola, årer og boklodder.

09.11.07: Her på Daugstad går det unna....:) Bedehuset hadde ikveld åpning av det nye kjøkkenet som er kommet på plass. Gerd og Kåre Lislien har stått i spissen for dette arbeidet, og i kveld ble det arrangert en sosial happening med mat og utlodning. Her er bilder:

08.11.07: Daugstad Vel og Daugstad Ungdomslag har sammen skrevet søknad til Gjensdige Nordmøre og Romsdal om bidrag til å oppgradere Gildeheim, og få laget til et uteområde. I kveld deltok Jørn på et arrangement i Bjørnsonssalen i Molde, der Gjensidige Nordmøre og Romsdal delte ut nesten 3 mill kroner. Daugstad fikk kr. 50.000,- av disse. Se tildelingsbeviset her.
     DV/DUL har også inngått en avtale med Arnfinn Lange om å få disponere skråninga og noe av jordet på nordsiden av Gildselva. Dette er tiltenkt som et uteområde for Gildeheim, og tiknyttet Gildeheim med en gangbro.
Her er bilder fra utdelingen i Bjørnsonshuset:

02.11.07: Ballbingen er nå offisielt åpnet :) Les mer og se bilder fra åpningsfesten her

21.10.07: Dagens TV-innsamlingsaksjon - Sammen for barn - ga den nest høyeste innsamlingssummen for Daugstad.  9.755,- kroner ble samlet inn i dag, mens fjorårets rekordinnsamling ga hele 10.851,- kroner. Da til "Bekjempelse av vold mot kvinner". Det laveste innsamlingsresultatet i nyere tid for Daugstad var i 2004, til inntekt for Psykisk Helse. Da ble det bare samlet inn 4.625,- kroner på Daugstad.

11.09.07: Gårsdagens kommunevalg er overstått, og det ser nå ut til at følgende Daugstadinger blir med i kommende kommunestyre periode:
Med 132 personlige stemmer: Ellen Johanne Andreassen (KrF)
Med  45 personlige stemmer: Oddgeir Vikås (FrP)
Med  45 personlige stemmer: Jørn Inge Løvik (H)

I tillegg kan vi vel være så freidige å ta med disse "Daugstadingene"
Med 384 personlige stemmer: Geir Inge Lien (SP)
Med 159 personlige stemmer: Ingrid Skjegstad (SP)

09.09.07: VING er nå igang igjen. Her er høstens plan som pdf-fil.

04.09.07: Tomra Maskin er nå igang med å fjerne "hullet i veien". Det hadde ikke vært så greit uten gangveien som trafikken blir sleppt inn på... Sætringen Peder Kåre er en av karene som er med i dette arbeidslaget (se bilder).

01.09.07: Plattingen på Daugstadsetra ble i dag revet. Har noen info og eller bilder om dette..., vennligst ta kontakt med Jørn.

30.08.07: Nå skal endelig "hullet i veien" endelig utbedres. På mandag blir det satt igang graving, og da blir seks stykk betongringer gravd ned i veien. Det er Tomra Maskin som har fått dette oppdraget.

23.08.07: Yr.no heter et nytt nettsted som er et samarbeid mellom NrK og Meteorologisk institutt. Vertegnet på Daugstad Vel sine nettsider har nå fått link til denne tjenesten. Prøv den her.

12.08.07: Fin musikk og fin stemning på Daugstadsetra i går - tross den tunge skodden. Det var salg av grilltallerken, rømmegrøt, pølser, vafler og drikke. På kvelden var det dans med musikk fra et tomannsorkester fra Rauma.
 

05.07.07: Det var stort sett bare positive kommentarer å høre etter kveldens forestilling i Cirkus Agora's nye sirkustelt- og første sirkusforestilling på Daugstad noensinne. Direktør Smørdal har fått til et variert og fint program som inneholder sjonglering, akrobatikk, klovneri og dresserte dyr. Her er noen bilder:
 

01.07.07: Her er bilder som viser standarden på E136 i området. Heldigvis ble det oppdaget og merket før det skjedde en ulykke. Arnfinn og Ole reddet natten for han fra Vegvesenet som kom fra Eidsvågen for å midlertidig reparere hullet. Det gikk med 3 kubikkmeter med grus i hullet!

28.06.07: For første gang i historien blir det sirkus besøk på Daugstad!! Torsdag 5. juli kommer Cirkus Agora til grusbana v/Daugstad Skule. I følge Vestnesavisa, uttaler direktør Jan Kjetil Smørdal at det er sjelden de besøker så små steder som Daugstad, men at de her har gjort et unntak. Han har nemlig familierøtter i området og var mye her som barn. Dette blir en historisk begivenhet, og han er sikker på at oppslutninga blir minst like god som ellers, både fra gamle og unge. Klikk på bildet for å komme til Agora's egne nettsider.
                  

24.06.07: Jonsokfeiring som normalt i går...., rømmegrøt og regn. Midt på dagen og frem til 6-tida så det ganske lovende ut med veret, men utover kvelden ble det bare surere og surere. Salget av rømmegrøt, pølser og chips startet kl 16, og bålet ble tent kl 19. I år var det ikke noe arrangement på Vike, så det kom mange derfra for å få seg rømmegrøt. Heldigvis hadde man i år kjøpt inn ekstra rømmegrøt, så det ble akkurat nok. Her er noen bilder fra bålbrenningen:

20.06.07: Badeflåten er nå satt ut på sjøen, så nå får vi bare håpe på kjempever fremover. Tusen takk til Villa Leppefisk og Ove Lange for hjelpen med å sette ut de nye loddene. Også Br. Villa og Jan Inge Daugstad trenger en takk for utlån av utstyr.

19.06.07: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete var i området på vei-befaring. Helt fra Lesja til til Vestnes via Gjermundnes der næringslivet og Torgeir Stene på vegne av Tresfjordbrue fikk presentere seg. Les mer og se bilder på vår trafikksikringsside.

18.06.07: DV har i dag lansert ny startside med ny og enklere kalender. Vennligst vær flittige med å bruke denne helt fritt. Legg inn de aktiviteter du vet om som vil komme, gjerne også for andre steder enn på Daugstad.

18.06.07: Forrige lørdag (09.06) var Leidulf Eidhammer uheldig å falle ned i siloen under en arbeidsoperasjon på garden på Helset. Han ble sendt til St. Olavs i Trondheim, og er fortsatt i en kritisk situasjon. I denne vanskelige situasjonen, har kamerater, naboer og kolleger fra Vike, Daugstad og Tresfjord satt igang en dugnad for å få i havn våronna. Klikk på linken her for å se reportasje fra Romsdals Budstikke om dette.

29.05.07: Her kommer enda en gladmelding: Vestnes kommune har nå fått melding om at ballbingen på Daugstad får spillemidler til bygging av denne. Dermed vil nå kommunen legge ut forespørsel om ballbinge 13x21 meter på det offentlige Doffin systemet.

25.05.07: Her kommer neste gladmelding:  Daugstad Vel og Daugstad Ungdomslag har i kveld hatt et samarbeidsmøte, der det ble vedtatt at man som en prøveordning ut året opererer med et felles styre for begge lagene. Intensjonen er da at man i løpet av høsten utarbeider vedtekter for et fast felles gjennomgående styre som blir valgt på et felles årsmøte på nyåret. Vi ønsker Daugstadbygda lykke til med et blomstrende samarbeid.

24.05.07: Årets gladmelding: Vestnes Formannsskap har nå ettergitt restbeløpet på kr 53.000,- etter gatelysprosjektet langs europaveien. Dette fordi prosjektet ble dyrere enn planlagt pga. nye krav fra Statens Vegvesen, og at DV allerede har betalt en forholdsvis stor andel av prosjektet. Beskrivelse av hele prosjektet ligger forøvrig under arkiv.

17.05.07: Vergudene var snillere enn forventet under dagens nasjonaldagsfeiring, for sola begynte å kikke frem når toget startet kl.11, og set ble bare bedre utover dagen. Det var litt ekstra spennende med årets feiring, siden skolebygget har fått ny eier og inne arealet ble noe begrenset i forhold til tidligere år. Det var bare gymsalen og gangen som var tilgjengelig for publikum, mens komiteen hadde tilgang til "kantinen". Alle uteaktivitetene ble i år samlet på baksiden av skolen, noe som skapte en mer intim og mindre trekkfull atmosfære. Daugstad/Vike Skulekorps gjorde jobben sin med marsjer langs "togruten" som i år var innover rundt Sætre, og de avsluttet med "Tresfjordens øststrand" og "Ja vi elsker" på baksiden av skolen. Salg av lapskaus, pølser, is, kaker og kaffe gikk strykende mens lekene holdt på frem til korpsmedlemmene kom tilbake fra Gjermundnes. Deretter ble det program med flotte musikalske innslag av Inga Villa, Jens Villa, Britt Elise Skram, Hans Martin Løvik og skolebarn som sang i kor. Årets taler var Geir Inge Lien som tok for seg både norges historie, sin egen barndom i forbindelse med 17.mai, og det med bulyst videre fremover i bygdene i Vestnes.
Bilder fra dagen finner du her som et slideshow i pdf (1,8Mb).

11.05.07: Sist tirsdag mistet vi et gatelys utenfor busslomma ved "Daugstadkaia".....! Riktigere sagt, så var det nok en trafikkulykke der en personbil som under en forbikjøring av en trailer - ble pressa utenfor veien og tok med seg ett gatelys på veien. De kjørte mot Tresfjorden. Om det oppstod noen personskade, er ukjent.

19.04.07: Det var veldig bra oppslutning på dagens sykkeldag, til tider ble det veldig hektisk på kjøkkenet. Og alle ære til Odd Kåre Villa, Jarle Løvik, Hanne Hoem og Gunn Karin Løvik som holdt skansene der. Det var 87 betalende deltagere på selve sykkelløpet - inkludert to hunder. Tradisjonen tro ble det servert "Trolldrikk" ved skogsbilveien, men i år ble den servert av noen sjabby musikere som spilte nydelig musikk. Middagen som bestod av en lakserett eller kjøttkaker, ble "revet" vekk så fort kjøkkengjengen greide å lage den til. Likeså gikk alle kakene med. Det var musikalske innslag ved Werner Barth, Inga Villa og Daugstad toradergruppe - veldig bra. Til slutt var det utdeling av premier og utlodning. Dv fikk på denne måten inn kr. 8.000,- netto til ballbingeprosjektet, og takker med dette for all støtte.

14.04.07: Det var i dag årsmøte i DUL, og der møtte det 9 personer. Temaene på møtet gikk i hovedsak på samarbeid med DV, utleiepolitikk, uteområdet, og valg. Klikk her for å se hvem som sitter i det nye styret.

13.04.07: Her har vi lagt ut årsmeldingen for året 2006.

08.04.07: Vågstranda IL har de siste dagene kjørt opp skiløyper mellom Vikåsen og Daugstadsetra, så nå er det full anledning til å bruke fjellet vårt den siste påskedagen.

02.04.07: Det var bra oppmøte på årsmøtet 22 mars, og referatet vil bli lagt inn her så snart det er ferdig. Men det var skolebygget og ballbingen man brukte mest tid på å diskutere, og endte med vedtak om at DV skulle gjøre henvendelse til DUL om nærmere samarbeid og fremtidig mer brk av Gildeheim istedenfor skolen. Les DV's innsendte saker til DUL's årsmøte her. Det ble også vedtatt å legge inn et bud på området melleom "Bua" og "Gunda-huset" for å plassere ballbinge og lekeapparater, og knytte dette sammen  med Gildeheim med en bro.

14.03.07: DV holder årsmøte torsdag 22. mars. Les innkallingen her. Vi oppfordrer alle til å møte opp.

27.02.07: En gladmelding til alle dere som vurderer å bygge hus på Daugstad: På oppfordring fra DV, vedtok Vestnes Formannsskap i går kveld å halvere prisen på de ledige tomtene på Sætre. Her er det bare å ta kontakt med Vestnes kommune og gjøre en handel. Se forøvrig vår beskrivelse av tomtene her.

16.01.07: Enda en ny trafikkulykke i kveld. Oslo bussen fra Ålesund kjørte i grøfta på Krogset. Ambulanser fra både Vestnes og Rauma er på plass, men det ser ikke ut til at noen ble fysisk skadd.

12.01.07: Ny trafikkulykke på Daugstad i dag. Nå var det to vogntog som støtte sammen. Ulykka skjedde ved skolen på Daugstad, og forårsaket store materielle skader på vogntogene. Ingen personer ble imidlertid skadet i ulykken som skjedde i 09-tida i dag tidlig. Opprydding etter ulykka varte til langt på dag. De to vogntogene kom fra Sunnmøre og Oppland. Veibanen skal ha vært meget glatt da ulykka skjedde.
 

Les fra nyhetsarkivet for 2006
Les fra nyhetsarkivet for 2005
Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002