Arkiv    Linker   Gjestebok   


Nyhetsarkiv 2008

29.12.08: Trivelig og godt besøkt Julefest på Bedehuset også i år. Astrid Bjermeland ønsket velkommen og var årets organisator. Anne Marlen Salte holdt andakt, og underholdt sammen med barnekoret "Sprell Levande". Her bilder fra dagen:

23.12.08: Ny trafikkulykke i går på Daugstad, denne gangen mellom "Bua" og Daugstadkaia". Igjen var marginene på riktig side, der en VW Golf sneiet borti en tungtransport i mot. Hele sida på Golfen var smadra. Har noen bilder av situasjonen eller mer info, vennligst ta kontakt.

13.12.08: Endelig har nettsidene fått nytt navn. Hva synes du om den nye logoen? Kommentarer på gjesteboken er på sin plass....

Stort bilde08.12.08: Ny trafikkulykke i dag, der sjåførene hadde centimetrene på sin side for å unngå alvorlige skader. En utenlandsk semitrailer på vei innover mot Tresfjord mistet kontrollen på det veldig glatte føret etter å ha passert Hoemssvingen. Rett før avkjørselen til Fagervikane Camping sneiet han borti en semitrailer som kom i mot, før den slang seg på tvers og havnet i grøfta. Sjåføren i traileren som kom i retning østlandet, er fra Tresfjord, og var hoderystende over vegbredden langs Hoemsstranda. Han følte seg heldig som bare mistet et speil og noen skader på skap og utstyr, som tross alt kan repareres.

30.11.08: Daugstad/Vike Skulekorps holdt basar og julegrantenning i dag, og som vanlig på Daugstad var det veldig bra oppslutning. Tombolalapper, årer, loddbøker, kaffe og kaker gikk unna. Korpset underholdt både inne og ute under julegrantenninga - eller skal vi si juletujatenning....?? I allefall ble tujaen en veldig fin erstatning for grantreet som ble felt i sommer.

25.11.08: Det var bra oppmøte på kveldens demonstarsjon av Solsiden Gym. Det var profesjonell veiledning av Morten Lystad og Gunnhild Andreassen. Det kom nye folk fra både Tresfjord, Daugstad og Vikebukt. Tilbakemeldingene fra de som har brukt treningsstudioet så langt er veldig positive. Gymsalen er også brukt en del, men det er plass til flere. Ta kontakt med Ole Thomas Sætre om du ønsker å bruke gymsalen. Den er åpen for alle.

17.11.08: Det har skjedd en del ting det siste halve året som gjør at vi kan begynne å fundere.... Ødeleggelser eller hærverk??? Folk fra Daugstad har stort sett alltid vært positive og gode, og det velger vi å tro at vi fortsatt er. Noe kan være direkte uhell, og noe er utabygdes.....
Det startet i vår med en netting over ene målet i ballbingen som løsnet. Dette er godt mulig at var et uhell, men det hadde vært mye bedre om at den som evt var så uheldig, sa i fra...
Forrige helg var det et privat arrangement med ungdommer på Gildeheim. Der var det et vindu som ble knust, og heller ikke her ble det sagt ifra....
Samme natt ble to guttesykler som lå ved plakatstativet direkte ramponert og ødelagt.....Skammelig!
Nå sist helg ble en ventil i kjelleren på Gildeheim knust....... (se bilde).
Vi oppfordrer alle til å passe på hverandre, og om man er så uheldig å gjøre dumme ting i en gitt situasjon - Lytt til samvittigheten, og gjør opp for deg!

13.11.08: Dagens gladmelding: Det har vært utdeling av Gjensidigefondet i kveld, der de totalt delte ut vel 2,8 mill. kr.  I vårt område fikk Daugstad Ving (Bedehuset) fikk kr. 18.000, Daugstad Bygdelag fikk kr. 10.000, Daugstad/Vike Skulekorps og Tresfjord Janitsjar fikk kr. 5.000 hver, mens Tresfjord Ungdomslag fikk hele 90.000 kroner. Lag og organisasjoner i Vestnes kommune fikk 315.000 kr tilsammen.

01.11.08: Nærmere 60 barn deltok på Halloween partyet på Gildeheim i går kveld. Her var det mange skumle kostymer, masse godteri, heksebrygg, halloween-brus og mye mer. Det var egenkomponert haøøoween-sang, det var premierekonsert med bandet "ADHD" fra Daugstad musikkverksted, og det var leiker for de minste. De største avsluttet kvelden med en film i kinoen (dessverre var valg av film veldig uheldig). Er det noen som har bilder fra arrangementet, vil vi sette stor pris på å fe de oversendt jorn.lovik@adsl.no.

28.10.08: På fredag 31. oktober blir det "Halloween-Party" på Gildeheim for alle barn fra første klasse og oppover. Les invitasjonen her.

19.10.08: Etter at vi etterlyste enn sofa/salong til bruk på Gildeheim, var ikke Gunnar Daugstad sen om å tilby bygda en eldre men helt ok salong. Her er et bilde der den er plassert i kjelleren på Gildeheim.

19.10.08: Dagens innsamling for Tv-aksjonen BlåKors, ga et "normalt" resultat for Daugstad sin del. Nedenfor der dere utviklingen siden 2002.

18.10.08: Er det noen som har en sofa/salong som står ubrukt? Daugstad Bygdelag kan tenke seg å plassere en i kjelleren på Gildeheim med tanke på å øke tilbudene til ungdommer i alle aldre her i bygda. Ta kontakt med Jørn Løvik: 95851964.

10.10.08: Etter oppfordring av mange om at det burde være billigere for langveisfarende å være medlem av klubbkveldene på Gildeheim, er det nå gjort en justering av reglementet. Dermed burde det være muligheter for alle å komme til Gildeheim i morgen på "After-Ving" Pub. Les reglementet her.

09.10.08: Til helga er det mye som skjer her på Daugstad...., det starter med dugnad på Gildeheim på lørdag kl 10-15. Ving/Yngres-jubileum kl17, og "After-Ving-Pub" på Gildeheim kl 21. Videre er det filmfremvising av en kjempefilm for de over 15 år på søndag. Sjekk kalenderen og aktivitetssidene.

Knut Erik mangler høydeskrekk...25.09.08: DB har begynt med oppussing/vedlikehald av Gildeheim. Forrige lørdag fikk man skiftet ut vindskiene og hatt på nytt blikk. Likeså noen takrenner ble reparert, og noen vinduer fikk seg et malingsstrøk. på bildet er det Knut Erik som er ved mønetoppen og reparerer vindskiene. Nå håper vi på godt oppmøte lørdag 27. september for dugnad videre.

11.09.08: Siden DV og DUL slo seg sammen til Daugstad Bygdelag nå i vår, har det skjedd ganske så mye her i bygda... Klubbkvelder (pub) har det vært tre stk av, det er blitt laget audio/video rom (kino) på Gildeheim med filmklubb, og Solsiden Gym har kommet igang på skolen (Villa Organic). Nå blir det også oppstart av musikkverksted på Gildeheim. Og ikke nok med det, nå settes det igang å lage uteområde for Gildeheim, og vedlikehold/oppussing av selve huset. Frem til årsmøtet blir det jobbet med planer om forbedringer utover vanlig vedlikehold/oppussing også.
I dag ble det delt ut et flygeblad som omhandler det meste av dette, og det kan du lese her.

29.07.08: Ny trafikkulykke på Hoemstranda En østerriker på motorsykkel kjørte av vegen på E136 i Tresfjord, ved Fagervik camping. Politiet fikk melding om ulykka klokka 09.30 tirsdag. Han var i et følge på tre personer. Han var bevisst da han ble henta av helikopteret, og så ikke ut til å være livstruende skadd, opplyser vakthavende ved Sunnmøre politidistrikt. (Rbnett)

14.07.08: Audio/Video-rommet i kjelleren på Gildeheim er nå klart for bruk, og 16. juli vil det bli offisiell åpning av dette rommet med visning av to gode filmer for barn og ungdom i alle aldre. Se prosjektsiden her for mer info.

18.05.08: Under gårsdagens 17.mai feiring fikk man oppleve allslags ver. Både sol regn, nesten snø, vindstille og vindfullt. Allikevel ble det en koselig og fin feiring på "skulen" der det gikk unna med lapskaus, kaffe og kaker. Til og med is var det mange som spiste. Under programmet var det først tale med Olav Skjegstad som tenkte tilbake til da han selv vokste opp på Daugstad, hvordan han har lagt merke til Daugstad sin utvikling de siste årene, og muligheter som Daugstad har for fremtiden. Deretter var det musikalsk underholdneing med Jens og Inga Villa, Maria Salte, samt Anne Marte og Rikke Sofie Løvik. Her er noen bilder fra dagen:

05.05.08: Herrelaget fra Daugstad greide en veldig fin 5.plass i Vågen Rundt 1. mai. Tiden ble på 20:28 - ca 2,5 minutter etter vinnerlaget fra Vågstranda. Jarle og Gunn-Karin Løvik mottok beste famelie deltagelses pris for svigerson, son og 3 barnebarn.

30.04.08: For første(?) gang stiller Daugstad med stafettlag i Vågen rundt på Vågstranda 1. mai. Første lag starter kl.13:30. Mer info, bilder og kommentarer mottas med takk ang deltagelsen fra Daugstad. Send mail

27.04.08: Ny rekorddeltagelse på dagens Sykkeldag - 110 stk med startnummer. Folk helt fra Ålesund til Hjelvik deltok med sykkel, eller til fots. Trolldrikk ble servert av troll langs skogsbilveien etter at man hadde kommet seg opp de tyngste bakkene. Videre var det salg av laks- eller kjøttkakemiddag komponert sammen av kokken Espen Nerbø. Kaffe og kaker hørte også med.
Det var strålende ver. Folk koste seg både ute - og inne til underholdning av Britt Elise Skram på fele og Maria Løvik Salte på piano. Her serveres noen bilder fra dagens arrangement:
14.04.08: Etter at Daugstad Bygdelag ble stiftet, har engasjementet i bygda virkelig tatt fart. Det første som kom på plass var en klubb med base i kjelleren på Gildeheim, som vil fungere som en lokal "pub". Deretter ble det vedtatt å bygge en "Audio-Video" avdeling i kjelleren på Gildeheim. Strikkekafe er i straks igang, og Musikkverksted er på trappene. Det siste på stammen nå, er et trimrom på med skikkelige treningsapparater på skulen. Her er møtereferat fra denne gruppens første møte. DB vil etterhvert få bygd opp egne sider for hvert enkelt prosjekt her på nettsidene.

04.04.08: Etter lang tid i dvale, vil Strikkekafeen se dagens lys igjen. Lise Rypdal m.fl. vil tirsdag 15 april kl.19:30, starte opp dette i kjelleren på Gildeheim. Vel møtt til alle.

23.03.08: Ny trafikkulykke i kveld.... Utforkjøring i Hoemsvingen. Mange utrykningskjøretøy kom til stedet, men i følge rbnett ble det ingen alvorlige personskader. Det var to personer fra Latvia som var på vintertur med sommerdekk.

18.03.08: En veldig koselig første klubbkveld i kjelleren på Gildeheim i går. Første kvelden var organisert som en "musikk-pub", der Werner Barth stod for det musikalske. Klikk på linken her, så får du en smakebit på hvordan det var, og husk å komme med navneforslag på klubben i vår fine gjestebok. (Har du problemer med å se filmen direkte, kan du høyreklikke på linken og lagre den lokalt på din PC)

18.03.08: Endelig er bryteren for flomlysene til ballbinge og grusbane endelig på plass. Bjørnar og Jørn Inge har stått på nå i dag for å få dette på plass. Bryteren er plassert ute på gymsalveggen, i hjørnet mot kontordelen til Villa organic. Nå er det fritt frem for alle å trykke på denne bryteren for å trene på kveldstid. Så snart utlampene ellers slår seg på, kan man greie å slå på flomlysene med denne bryteren. Lysene vil da lyse frem til ca. kl 22:15. Beklager den dårlige kvaliteten på bildet, men det er altså Bjørnar som poserer ved siden av bryteren.

04.03.08: Daugstad Bygdelag støtter nå en klubb som vil starte opp med "pub" i kjelleren på Gildeheim. Foreløpig navn på klubben er "Gildeplikt", men både navnet og formen på klubben vil bli hovedtema på første kveld - i tillegg til fin musikk av Werner Barth og god mat og drikke. Der nå hengt opp invitasjoner på oppslagstavlene, der den som ønsker - og som er over 18 år kan bli medlem. Les invitasjone her.

04.03.08: Flere trafikkulykker i dag. Tankbilvelt på Vikebukt, Trailer sleng i Tresfjord og nesten alvorlig på Sætre. Les mer på trafikksidene.

03.03.08: I kveld fikk vi et nytt lag i bygda - Daugstad Bygdelag. Kveldens stiftelsesmøte gjorde en grundig gjennomgang av vedtektene, der det ble gjort noen små endringer i forhold til utkastet - før endelig godkjenning. DV og DUL er dermed underlagt det nye laget. Bygdalagets utgangspunkt blir dette:

§2.1: Lagets formål er å fremme medlemmenes felles interesse i området og virke for stedets sosiale og fysiske miljø, og beboernes trivsel og sikkerhet, samarbeide med andre bygdelag og påvirke styresmaktene for områdets interesser. Dette med hovedfokus og med utgangspunkt i ”Gildeheim” som er bygdas ”storstue”. Laget kan ta opp alle saker som kan fremme disse formål.

Styret som ble valgt: Bjørn-Vegard Løvik (Leder), Britt Elise Skram, Jørn Inge Løvik, Stine Raknem og Knut Erik Øvstegård

Videre ble disse valgt:
     Valgkomite: Tove Øvstegård og Jørn Sætre
     Revisorer: John-Trygve Villa og Arnfinn Lange

Referat fra møtet vil bli lagt ut her så snart det er ferdig. 

21.02.08: Her kan du lese årsmelding og møtereferat fra det siste årsmøtet i Daugstad Vel. Mandag den 3. mars vil det bli stiftelsesmøte på Gildeheim for et nytt bygdelag. Her er utkast til mønstervedtekter for det nye laget.

Foreløpige navneforslag til det nye laget er:

  • Daugstad.org

  • Daugstad Bygdelag

  • Solsiden Bygdelag (BL Solsiden)

  • Bygdelaget UVel

20.02.08: Det var i kveld årsmøte i Daugstad Vel, og man kom her frem til samme resultat som i ungdomslaget - Nytt bygdelag, som blir et gjennomgående styre for Daugstad Vel og Daugstad Ungdomslag. Det blir lagt ut møtereferat og mer info på denne siden så snart de blir klargjort.

13.02.08: Det blir årsmøte i Daugstad Vel onsdag 20 februar kl. 20:00. Les innkallingen her.

11.02.08: Referatet fra årsmøtet i DUL finner du pdf-format her. Her er også et bilde fra møtet. Se forøvrig info om DUL her.

06.02.08: Tirsdag 5. februar holdt Daugstad Ungdomslag (DUL) årsmøte, der hovedsakene var om Gildeheim skulle bli bygdas "storstue", og om DUL skulle underlegges et nytt lag sammen med Daugstad Vel. Begge saken ble etter en grundig debatt - enstemmig vedtatt. Referat fra årsmøtet kommer.

01.02.08: Årets første ulykke rundt Tresfjorden skjedde i dag kl 15:30. En lastebil kjørte ut i Eikenessvingen, og føreren er sendt til Molde sykehus. Det er foreløpig uklart om det er noen alvorlig skade. Sakset fra rb-nett: Lastebilen var på vei fra Vestnes til Tresfjord på E136. Like før Eikenessvingen skar bilen ut på høyre side av vegen og traff en mur. Deretter for den over i motsatt kjørefelt, og videre gjennom autovernet på venstre side og utenfor ei stupbratt skråning. Traileren ble liggende på sida med knust førerhytte, langt nede i skråninga. Sjåføren, en mann fra Tresfjord, kom seg ut med egen hjelp men måtte hjelpes opp fra skråningen av av redningsmannskapene som kom til stedet. Siden ambulanse var opptatt på annet oppdrag måtte sjåføren kjøres til sjukehuset i Molde med drosje.
 

30.01.08: Daugstad Vel vil på fredag 01. feb. holde informasjonsmøte om lagets tanker om de saker som vil bli behandlet på DUL sitt årsmøte tirsdag 5. feb. og som berører DV. Les invitasjonen fra DV her. Les DUL's innkalling til årsmøte her.

03.01.08: Nyutgave av "Lys & Varme" ble delt ut til nyttårsaften. Her har du muligheten til å lese utgave 12 fra nettet.

Les fra nyhetsarkivet for 2007
Les fra nyhetsarkivet for 2006
Les fra nyhetsarkivet for 2005
Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002