Arkiv    Linker   Gjestebok   


Nyhetsarkiv 2010

15.12.10: Lyktestolpe nr. 6 forsvant i går kveld. En personbil kjørte over busslomma ved Daugstadkaia, og kjørte ned en lyktestolpe. Hvordan det gikk med sjåfør og bil vites ikke.

28.11.10: Fullt hus og god stemning under årets adventsbasar og julegrantenning arrangert av Daugstad/Vike skulekorps i dag. Flotte premier, god kake og kaffe, og både aspirantene, juniorkorpset og hovedkorpset spilte julesanger. Her er noen bilder.

24.10.10: Årets TV-aksjon til Folkehjelpen ga ny innsamlingsrekord på Daugstad - Kr.11.583,.:

07.09.10: Det ble noe finere og bedre med ny asfalt på gamleveien på Sætre ja.... Fra europaveien og opp til Sessbrua fik de gjort i år. Merkelig nok tok de ikke med selve byggefeltet på Sætre...??

 

03.09.10: Lekeapparatene som vi arvet fra Åsane, er nå endelig på vei til å reise seg i Gildeparken. Her er det Rikke Sofie som tester sklia...

 

 

 

17.08.10: Noen utrangerte vannski, har i løpet av det siste året blitt reparerte og fornyet. Kari Wenche Lid er den som har stått for dekoren.
Disse, s
ammen med noen nye som kommer neste uke i tillegg til et par tuber - vil være tilgjengelige for bygdefolket utover sensommeren. Det er også ønske om å sette opp en bod for å oppbevare disse i. En forutsetning for å bruke de, er at de blir tatt vare på, skyllt med rent vann etter bruk - og satt på plass.

 

 

 

 

 

16.08.10: Enda en ny lyktestolpe forsvant i dag tidlig - nummer fem i rekken. Dette skjedde da en bil fra Østlandet kjørte utfor veien, og tok med seg en lyktestolpe ved "Rabben". Denne gangen ble det også personskade, da en passasjer måtte fraktes til sykehus med ambulanse. Her er et bilde av bilen:

28.07.10: Endelig ble broa mellom Gildeheim og Gildeparken senket på plass. Denne broen ble bygget i hovedsak av Salthammer Tresfjord, med støtte fra Byggtorget Villa. Takk for all god hjelp :) Nå gjenstår det litt utjevning mot broa, montering av lekeapparat og litt mer planting av planter i skråningene. Om du ønsker å hjelpe til, vennligst ta kontakt på mob: 9585 1964.
 

19.06.10: Salg av rømmegrøt på Gildeheim på Jonsokaftan. Les invitasjonen her

12.06.10: Det første informasjonsmøtet om Eksportvegen rettet mot lokalt/regionalt næringsliv ble holdt på Daugstad Skule sist mandag.  Møtet var annonsert og alle medlemmene i Vestnes Næringsforum og Rauma Næringslag var invitert.
Styreleder Roald Fiksdal i Eksportvegen AS fortalte om status for prosjektet mht. beslutningsprosesser og finansiering. En siste kvalitetssikring skjer i departementene nå, men det er neppe noe som kan stoppe prosjektstart i 2011.
Prosjektleder Halgeir Brudeseth orienterte detaljert om både tunnel- og brudelen av prosjektet. Statens vegvesen arbeider nå med å få egen prosjektorganisasjon på plass og med anbudsgrunnlaget for utlysing av hovedkontraktene. Men det er allerede i gang med grunnboringer for brua, det er Geovest-Haugland AS som har fått det oppdraget. Bedrifter som tilbyr overnatting, servering, kontorer, arealer m.m. vil måtte levere til de som får hovedkontraktene med Statens vegvesen. Daugstad skule, som fungerte utmerket som møtelokale, med 15-20 kontorer og stort uteområde kan selv være et egnet sted, når trolig flere hundre årsverk skal ledes og forpleies over en treårsperiode. Kalkylen har nå passert 1 milliard kroner for hele prosjektet.
Tidligere daglig leder Odd Tore Finnøy fortalte hvordan de i Leverandørnett Ormen Lange (LOL) arbeidet for at næringslivet skulle få sin del av verdiskapningen i det prosjektet. Han ga også rådet at det gjelder å være godt forberedt, starter en for sent er det gjerne på de store entreprenørene sine betingelser, og økonomien kan bli dårlig. LOL, senere LOG, er videreført gjennom Navitas i dag.
Møtet var vellykket med gode innlegg fra de tre som orienterte, se vedlegg. 25 bedrifter møtte opp, de fleste fra Vestnes, men også noen fra Rauma, Stordal og Ålesund.
Vestnes Næringsforum vil følge prosjektet tett og informere og assistere medlemsbedriftene etter beste evne. Vil bedriftene ha et eget leverandørnettverk med ekstra ressurser er det mulig å organisere det, sier Johan Hjelvik i Vestnes Næringsforum.

06.06.10: En kikkert ble funnet på Helsetnakken i dag. Kontakt Pelle for å få den igjen.

01.06.10: Vestnes Næringsforum inviterer til informasjonsmøte om bygging av Eksportvegen. Målet med møtet er at det lokale/regionale næringslivet skal bli kjent med planene for Eksportvegen. Les programmet her.

01.06.10: DB er nå i full gang med å få ferdig uteområdet. Det som nå står igjen er i hovedsak beplantning i skråningene, forbedre dammen og sette opp gangbroa over til Gildeheim. Broen er det en gjeng ved Salthammer Tresfjord som vil lage ferdig.

18.05.10: Gårsdagens feiring av nasjonaldagen startet med tog utover til bedehuset og tilbake til "skolen", med helt ok ver. Hverken sol eller regn. Daugstad/Vike Skulekorps ledet an i toget, og avsluttet med et par melodier utenfor skolen. Videre var det de vanlige konkurransene med natursti, godteglass, hesteskokasting osv... Lapskausen, kakene og issen var som vanlig gode. Programmet hadde musikalske innslag og tale ved Osvald Hjelvik. Se forøvrig bildene under.....

17.05.10: 4. mai var det årsmøter i Mjelthaugkomiteen og Daugstad Bygdelag. Mjelthaugkomiteen er nå underlagt Daugstad Bygdelag, og det gamle styret vil fortsette som arbeidsgruppe isteden. Her er linker til pdf-filer med følgende innhold: Årsmelding Mjelthaugkomiteen og årsmøtereferat. Årsmøtereferat fra Daugstad Bygdelag.

05.05.10: Grunnet lang vinter - eller sen vår... - kan styret i DB opplyse om at sykkeldagen mest sannsynlig blir arrangert 30. mai i år.

03.03.10: Her er vinterens bakgrunnsbilde på dataen din... Daugstad by Night. Fint ja???
.... Og her er et bilde tatt fra Bjørnetua i Skorgen...:

28.02.10: Endelig er det byggaktivitet igjen i bygda :) Trine Villa er i gang med å sette opp et nytt hus i byggefeltet på Sætre. Vi er litt usikre på hvor lenge det er siden sist det ble bygd et nytt bolighus på Daugstad, men det begynner vel å nærme seg 20 år.... Er det noen som vet det? ==> Tja, da kom det inn forslag i gjesteboke på huset til Olav Jostein og Anita i 1996 (?) og huset til Andreas (200?)... Stemmer vel det....?
Hus under oppføring

29.01.10: Enda en trafikkulykke i dag. Ved Jemtegård/Hoem er det et par biler som har støtt i sammen. Det så også ut til å være en trailer som var innblandet. Usikkert om det var personskader.

27.01.10: I kveld skjedde en ny trafikkulykke på Daugstad. Det ble plutselig såpeglatt, og en bil fikk sleng under en forbikjøring. Ved Gildeheim snurret den, gikk i rundkast og stoppet i tre på nedsiden av europaveien - rett før Gilselva. Bilen kom fra Tresfjord. Heldigvis ble det ikke nevneverdige personskader.

Les fra nyhetsarkivet for 2009
Les fra nyhetsarkivet for 2008
Les fra nyhetsarkivet for 2007
Les fra nyhetsarkivet for 2006
Les fra nyhetsarkivet for 2005
Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002