Arkiv    Linker   Gjestebok   


Arkiv 2011

27.nov.2011: Julegrantenning. Masse folk, god mat og mange gevinster. Aspiranter, juniorer og korpset spilte både inne og ute. Gang rundt juletreet hører også med, og en hel ring fikk vi til :)

11.12.11: Gratulerer så mye til OldSchool med Bjørn-Vegard Løvik i spissen for å danne Føniks Næringshage på Daugstad. Møre og Romsdal fylkeskommune og SIVA bestemt at Føniks Næringshage får tilbod om å delta i det nye næringshageprogrammet.  Evalueringar har synt at dette er utviklande for dei etablerte bedriftene, men vi har og sett mange eksempel  på at det ut frå slike miljø veks nye idear òg nye bedrifter, seier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete. Les hele pressemeldingen fra Kommunal og regiondepartementet her.

05.12.11: Vogntog i grøfta på Sætre i kveld. Straumen bil mååte hjelpe vogntoget på veien igjen. Som vanlig, er veien for smal....

12.09.11: Kommunevalget og Fylkestingsvalget på Daugstad ble også i år SP sin store dag. Valgdeltagelsen med forhåndsstemmer ble 67,3%, og her er resultatene:
Kommunevalget med 129 stemmer fordelte seg slik:

Fylkestingsvalget med 117 stemmer fordelte seg slik:

14.08.11: Ny trafikkulykke på Villa i kveld. En kvinne fra Vestnes kom kjørende fra Vikebukt mot Tresfjord, og havna utfor veien hos Anton Villa. Der traff bilen enden av autovernet som en rampe, snurra i lufte og landa på autovernet etter ca 30 meter, og rulla ned skråningen og sneia en vannpost. Helt ufattelig at man kan komme fra dette uten større personskader. Hun var selvfølgelig noe forslått, men et lite kutt i fingeren var det eneste synlige skaden på kvinna. Bildene taler for seg...

14.06.11: Er det bil som ar vært i grøfta ved Bedehuset? Bulka skilt, og stolpen for fartsskiltet er borte...

10.06.11: DB holdt årsmøte 8. juni med vanlige årsmøtesaker i innkallingen. Det var ikke så stort oppmøte, men det var fint ver så møtet ble holdt ute. Bjørn-Vegard tok gjenvalg, og fortsetter som leder. Diana Hagemeister stepper inn for Bjørnar Uren som har blitt sunnmøring. John-Trygve Villa stilte seg villig til å stå som vara for styret.
Etter den formelle delen ble det diskutert forskjellige saker som behov for oppgradering av Gildeheim, at det er tomt for tomter i bygda og mer...

17.05.11: Dagens markering av nasjonaldagen ble tross et noe ustabilt og kaldt ver- en veldig fin opplevelse. Noen begynner å snakke om at når vi ikke har skole i bygda lenger, så blir det snart slutt på 17.mai feiring på Daugstad, men når vi ser oppslutningen og grobunnen under dagens markering skulle det vel ikke være noen grunn til å slutte med dette. Skulekorpset er nok "limen" i dette arrangementet og trenger all mulig støtte fremover.
Ordfører Øyvind Uren holdt tale for dagen, og minte oss på det å ikke bare være oss selv nærmest og stå sammen for på den måten være sterke.
Bygda har oppfostra mange kulturelt mange flinke, og Jens Villa imponerer stadig med sin traktering av piano. Likeså må lille Liv Marit Sætre som nærmest skapte en magisk stemning med sin flotte sang. Videre opptrådte barnehagebarn med sang, noen større barn med diktopplesing, og deler v torader gruppa med flotte melodier. Her er noen bilder:
   
 

Ordfører Øyvind Uren12.05.11: 17-mai feiring starter i år kl 11:00, og toget går rundt Sætre. Komiteen ser ut til å ha vært tidlig ute i år og fått henta inn selveste ordfører Øyvind Uren som taler. Se plakaten her

09.05.11: Lyktestolpe nr. 7 forsvant i dag. Denne gangen var det en stolpe ved Noralf Christensen det skjedde. En hvit varebil greide å kjøre ned stolpen, men om det oppstod personskader vites ikke. Straumen Bil og Nordvestnett ryddet opp etterpå.

09.05.11: Hullet i veien II, blir her reparert. Nå gjenstår bare asfalten...

06.05.11: Mange kom til "Vollan" for å se resultatet fra utgravingene som ble gjort denne uka av Sæbjørg Walaker Nordeide og Stian Hamre. De åpnet en grav som antagelig er graven til en ungdom. Lengda på grava var ca 140cm. Det var lite de fant i selve graven, men antagelig nok til å datere funnet t fra beinfragmenter, trerester fra kisten, og en spiker. Bilder under...

Jon Birger som viser tilstanden nedenfor OldSchool...03.05.11: Godt oppmøte under årets ruskenaksjon. Ca 20 personer deltok, og det ble rydda langs gangveien og gamleveien på Sætre. Alt fra sykkel til stort hull i gangveiasfalten ble funnet... Etter god innsats smakte det med pølser og brus i det tidlige sommerveret :)

26.03.11: Vogntog havna utfor veien i Eiknessvingen fredag kveld, og bare millimetere fra å rasere hus. Vogntoget kom fra Skorgen og skulle rundt Tresfjorden da føreren mista kontrollen på det spesiellt glatte føret. Det meldes om at både sjåfør, passasjer og de som oppholdt seg i huset ikke ble fysisk skadd.

13.03.11: Rbnett sin serie om kortreist, hadde nylig en reportaseje om Vestnes presten Otto Theodor Krogh, som gikk på ski fra Daugstad til Måndalen i 1851. Her har kopiert dette...

11.03.11: Bil havna på taket på Hoemstranda. Lite informasjon om denne ulykken ellers....

28.02.11: Daugstad Bygdelag inviterer til idedugnad på Gildeheim torsdag 3. mars kl 20:00. Her er det gangveier og andre trafikksikringstiltak som blir diskutert. Møt opp.

18.02.11: Statens Vegvesen inviterer alle interessenter til å komme med ideer/behov for å gjøre veien rundt Tresfjorden sikrere. I forbindelse med bygging av tresfjordbrua, er det satt av 20 mill kr i investeringsmidler. Kanskje et lite tankekors at dette kommer nå når brua kommer da det blir mindre trafikk, men sånn er det vel bare...? Se invitasjonen her. Har du ideer om hvordan DB bør gripe dette an, eller hva som bør prioriteres... send mail her

05.01.11: Gratulerer så mye til Inger Marlen Våge med (den uslåelige?) rekorden oppå Helsetnakken hele 300 ganger på ett år. Virkelig imponerende!

Les fra nyhetsarkivet for 2010
Les fra nyhetsarkivet for 2009
Les fra nyhetsarkivet for 2008
Les fra nyhetsarkivet for 2007
Les fra nyhetsarkivet for 2006
Les fra nyhetsarkivet for 2005
Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002