Arkiv    Linker   Gjestebok   


Arkiv 2012

03.01.13: Arne Andreassen er blitt veldig ivrig på å blogge livet på Villa mm. Her er link til bloggen Villaliv som inneholder mye artig lesing :)

03.01.13: Ny rekord for antall ganger på Helsetnakken på ett år - 335 ganger.

Sakset fra Villaliv:
Blant de mange små og store spenningsmomenter i året som er gått, er det kampen om hvem som skulle kapre hederstittelen “konge/dronning” av Helsetnakken.
Siden Per Gunnar Kvenseth dro i gang den etterhvert ekstreme sporten for noen år siden, ved å besøke toppen 100 ganger på ett år, har det bare tatt helt av.
De siste 2 årene har Inger Marlen Løvik(våge) hatt hånd om den tittelen med solid margin.
Hun noterte for 2 år siden 300 turer på ett år, og bonden på Villa trodde det vill bli lenge til noe utfordret den prestasjonen.
Siri Ytterli, som også er ei lokal jente, har de siste årene levert solide prestasjoner med over 100 turer. Trodde likevel ikke at det skulle utvikle seg slik som det har gjort i høst.
Tidligere i høst lå det ikke an til rekordnotering, men det ble etterhvert klart at det lå an til en intern konkurranse mellom Siri og Inger Marlen, der ingen hadde spesielt lyst til å gi seg. Dette sammen med en fin høst, har lagt forholdene til rette for solide rekordforbedringer.
Innsatsen har i perioder vært knallhard, og på det meste har damene vært oppe i hele 6(seks) turer pr. dag. Når fjellet er 674 meter høyt og turen tar pluss/minus en og en halv time for de spreke, sier det seg selv at det er ekstremt!

Siri registrerer rekorden i boka. foto: Arne Siri på toppen av vardn. Foto: Arne

25.10.12: I dag kom første snøen for sesongen, og dermed startet storsesongen for trafikkulykker også. I dag var det en trailer som havnet utenfor asfaltkanten og la seg opp i skråninga i Helset-svingen. Ingen skadde, men politiet måtte komme for å dirigere trafikken forbi og stenges under bilberginga. Igjen var det et bevis på at E136 rundt Tresfjorden er for smal.

21.10.12: Årets TV-aksjon til Amnesty International ga kr.8.987,- i kassen fra Daugstad. Nedenfor ser du innsamlingsresultatene for Daugstad siden 2000.

06.10.12: Besøk av Grindhval i Tresfjorden i dag! En spesiell opplevelse for den som kom seg ut i båt og fikk se disse fasinerende dyrene på nært hold. Det var ca 30-40 hvaler som jakta mat i fjorden. Hvalene var i alle størrelser, men de største var nok 5-6m lange. De med liten båt, tok det en stund før de turte å nærme seg hvalene på nært hold, men plutselig dukket de opp på alle kanter rundt båtene. Det så ut til at hvalene hadde full kontroll på hvor båtene var og dukka under om de kom for nærme. Men lyden fra pustinga hørte man godt, og til og med vannspruten fra hvalene var det flere som fik kjenne i ansiktet.
Et flott skue var det også for alle som stod på land rundt fjorden og kikka på. Noen til og med stoppa midt på europaveien for å bivåne besøket. Se film her og her

03.06.12: Sykkeldag i striregn fungerte over all forventning. Ca 50 personer i alle aldre løste startkontingent - yngste var 5 dager gammel. Noen syntes veret var for dårlig og nøyde seg med å kjøpe seg middag, kaffemat og lodd. Det var 9. klasse ved Tresfjord skule som var årets arrangør av sykkeldagen, som vil bruke inntekta til klassetur neste år. De serverte nydelig laksemiddag med kaker og kaffe til dessert. Her er noen bilder...

12.05.12: Rideulykke på Sætre. En ung jente falt av hesten i dag, og ble fraktet til sykeus med helikopter. Det meldes om at hun fikk en kraftig hjernerystelse og at hun er på bedringens vei. Heldigvis :)

10.05.12: Grøftspor etter trailer...igjen...  Her kan man trygt si at det har vært nære på. Det blir mer og mer tydelig at langs E136 rundt Tresfjorden er vegvesenet mest opptatt av å bruke minst mulig penger. For noen år siden var denne veien bred nok til å ha gulstripe - altså veien er bredere enn 6 m. Etter noen omganger med ny asfalt oppå, så blir veien smalere og asfaltkantene høyere. Livsfarlig kombinasjon. Følger man med på grøftekantene i området, så ser man overalt spor etter biler som har vært utenfor asfalten. Skjer det en alvorlig ulykke igjen, så skjuler myndighetene sag bak lovteksten om at man skal kjøre etter forholdene og veien ikke er skyld i ulykken. Hvor ille skal man akseptere at det blir?

27.04.12: Rusken ble arrangert i dag, så nå blir det mye hyggeligere å gå tur langs gangveien og rundt Sætre. Flott innsats :)
Kaffe og kaker hører med...

30.01.12: Skadd nr 157: En mann er fløyet til sjukehus med ambulansehelikopter etter kollisjon mellom trailer og personbil. Mannens tilstand skal være stabil. Det var kl. 12.23 at politiet fikk melding om en trafikkulykke i Tresfjord, med en lastebil og en personbil involvert. Ulykka skjedde på E 136, i krysset ved Ridderkroa. På ulykkesstedet ser det ut som om personbilen har kjørt ut i vegen, og så blitt truffet i siden av traileren. Dette er alvorlig skade nr 157 mellom Vikebukt og Kjellbotn siden europaveien kom.
En 55-årig mann fra regionen fikk brudd- og sårskader etter ulykka i Tresfjord, og ble fløyet til Åse sjukehus. 
Foto: Olav Skjegstad

Les fra nyhetsarkivet for 2012
Les fra nyhetsarkivet for 2011
Les fra nyhetsarkivet for 2010
Les fra nyhetsarkivet for 2009
Les fra nyhetsarkivet for 2008
Les fra nyhetsarkivet for 2007
Les fra nyhetsarkivet for 2006
Les fra nyhetsarkivet for 2005
Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002