Arkiv    Linker   Gjestebok   


ARKIV 2013

07.12.13: Stadig får vi bevis for at europaveien er for smal. I dag med snøvær og vind så havnet både en personbil og en buss i grøfta. Personbilen var heldig med at den bommet såvidt med et skilt på Sætre og greide å vri seg opp på veien igjen med farta den hadde. Verre var det med busse som havna i grøfta ovenfor Eldar Hoem. Her måtte straumen hjelpe til med å få den på veien igjen. Om det var vesentlige skader vites ikke.

01.12.13: Dere har alle sammen sett et bilde på Gildeheim med bilder av alle formenn i Daugstad Ungdomslag fra 1895-1945...? Her har du muligheten til å se de på nært hold. Kjenner du igjen noen? Ser du hvem barnebarna ligner på?
I tillegg er her bilde av det gamle ungdomshuset og første byggetrinn av Gildeheim.
Klikk på link her, så kan du kommentere bildene, eller se på bildefremviseren nedenfor.

 http://daugstad.daugstad.org/#!album-5

01.12.13: Etter mange år med basar på skulinj, ble det nå i dag arrangert basar på Gildeheim igjen. Daugstad/Vike skulekorps arrangerte basar og julegrantenning. Nissene kom og julegrana ble tent - men på grunn av det ufyselige været så ble julesangene fremført inne i varmen mens julegrana ble tent ute. Oppmøtet fra familer og bygdefolk var upåklagelig, mesteparten av kaker og kaffe forsvant og premiene tatt med hjem av heldige vinnere.

26.11.13: Etter noen års dvale, er nå endelig "Lys & Varme" ute i ny utgave. en 2-siders oppsummering av hendelser og aktiviteter i bygda dette året - med spesielt fokus på Daugstad Bygdelag sine aktivieter og planer videre. Vi håper denne utgaven tas godt i mot, at DB sine aktiviteter og planer faller i god jord hos deg også. For å støtte DB i det videre arbeidet ber vi deg å betale medlemskontingent på kr. 400,-, eller det du vil - på kto: 4056.20.40996

08.11.13: Som vanlig når frosten begynner på høsten, så havner trailerene i grøfta. I dag tidlig havnet nok en trailer i grøfta i Hoemsvingene. Rett ovenfor Eldar Hoem skled en trailer med retning innover i grøfta og delvis på gangveien.
Såg nå i ettertid at det var egentlig mer skummelt enn det så ut til når vogntoget stod der, for førden havna i grøfta så var den på vei inn gangen til Eldar... Se bildet:

03.11.13: Fortsatt mange ting som skjer på Gildeheim.... Her er  bilde av "gutta boys" ferdig med å forskale sokkeler til en veranda som er tenkt mellom huset og elva oppi "trekanten". Legger også ved et bilde som viser hvor fin "Kjell-skråninga" og parkeringsplassen ble.

20.10.13: Ny Daugstad rekord for dagens TV-aksjon til støtte for demens gjennom Nasjonalforeningen for Folkehelsen. Kr. 11.880,- fikk vi samlet inn i dag.

20.10.13: Bygdelaget har fortsatt innsatsen med Gildeheim, og nå er all maling og murpussing utvendig ferdig for i år. Også Gildeheim 1928-skiltet har fått seg en oppgradering.
Videre har Arnfinn rydda Kjell-skråninga med gravemaskin, og Leif har gravd ned nytt kloakkrør og jevnet utover grus på parkeringsplassen. Veldig kjekt at så mange har stilt opp for å få Gildeheim i bra stand igjen :) Mange har nå begynt å snakke om at det nå passer bra å flytte 17-mai feiringen tilbake til Gildeheim....!!
Det som står igjen nå før vinteren, er å "plastre" elvekanten opp mot gangbrua. Dette i et ledd å sikre oss mot at noen kan falle i elva.
I løpet av vinteren er det planlagt å oppgradere toalettene i kjelleren og få bygd et handikaptoalett oppe, så da satser vi på at like mange hjelper til da også... :)

09.09.13: Store ting er gjennomført på Gildeheim i løpet av sommeren... Se bare her:

Bordkledning og vinduer er malt av bygdas ungdom, kjellervinduer og gammel leca mur er pusset av Hans Petter og Jørn Inge, og vi er nå igang med å legge på ny bordkledning på veggen nedover. de mest aktive her er John-Trygve, Jan Kåre, Thomas Utgård og Hallvard Helset (++). Utrolig bra :)
Videre er det meningen å legge nye avløpsrør fra toalettene, skifte toalettene nede og lage handikap toalett oppe - samt å fullføre Gildeparken med plastringssteiner mot brua. Vi håper på velvillig bidrag også her.... ;)

17.08.13: Spelemannstreff på Daugstadsetra i dag med seks grupper og bra med folk. Til og med vergudene var med Daugstadingene i dag. Her er noen bilder:

14.08.13: Veldig godt oppmøte på Gildeheim i kveld under informasjonsmøtet om Sesskraft. Nærmere 70 engasjerte mennesker fra bl.a. Daugstad, Vike, Vestnes, Molde og Nesset lagde en interessant stemning denne kvelden. DB som arrangør hadde invitert et panel bestående av konsesjonshaverene Erling og Geir Sætre, Nordvestnett ved Stein Bergheim og Naturvernforbundet ved Skafti Helgason. disse tre holdt hvert sitt innlegg sett fra sine ståsteder. Videre holdt Sven Michaelis et innlegg med presentasjon på storskjerm som viste hvordan inngrepet i naturen vil ta seg ut fra forskjellige vinkler. Deretter holdt en dame fra Molde Naturvernforbund et innlegg mot inngrepet og Jarle Løvik oppsummerte kommunen sin rolle og foreløpig saksgang så langt.

I kaffepausen etter nærmere halvannen time med spørsmål og svar, var det veldig godt med en kaffepause - og den virkelig engasjerte debatten kunne ta seg opp. Det summet høylytt alle steder.
Daugstadinger som forøvrig vågde seg utpå med gode innlegg var Anne Marlen Salte, Jan Inge Daugstad og ikke minst Gunnar Daugstad som fikk vinklet saken humoristisk inn på en virkelighetsnær måte.

DB tok også opp spørsmålet om DB skulle ta side i saken, mene noe og evt sende inn en uttale. I følge statuttene skal DB "fremme medlemmenes felles interesse i området og virke for stedets sosiale og fysiske miljø". DB oppfattet salen som at det her blir vanskelig å finne ên felles interesse i saken, og valgte å ikke uttale seg som en enhet til NVE i denne konsesjonshøringen. Dette også med hensyn til stedets sosiale miljø som statuttene også henviser til.

Kveldens ordstyrer var DB sin styreleder Jørn Inge Løvik.

14.08.13: Spelemannstreff på Daugstadsetra (Mjelthaugkomiteen):
Mange hugsar nok at det frå slutten av 1990-talet og framover vart arrangert fleire spelemannstreff på «platten» oppå Daugstadsetra. Det var både store og små arrangement, med innleigde grupper som spelte til dans eller dugnadsspelingar.  I starten var «platten» kun ein platt, der veret påverka arrangementa. Etter kvart vart den bygd om til eit bygg med tak og veggar, «kjøkken», scene og gode benkar og bord til publikum.

Platten vart demontert og flytta for nokre år sidan, og er no satt opp på eiga tomt rett nedom seterbakken på Daugstadsetra. Mjelthaugkomiteen kjøpte tomta, og har no gjenreist bygget ved hjelp av dugnadsinnsats frå bygdafolket. No håpar Mjelthaugkomiteen  at fleire vil benytte seg av dette lokalet, enten det er til konsertar eller andre arrangement.

Første arrangementet vert Spelemannstreff laurdag 17. august. Det vert ein konsert på dagtid der fleire grupper og lag har meldt seg på : Tressalaget, Øresus, Spelemannslaget Dåm og Drag, Grendalaget, Åtgaum, Litt tå kvart og Werner Barth. Alle desse gruppene spelar god dansemusikk, så det vert mulighet for å ta seg ein svingom også. Og i god spelemannsånd skal ein ikkje sjå vekk ifrå at det vert buskspel utover kvelden også.

09.08.13: DB arrangerer informasjonsmøte om Sesskraft onsdag 14. august kl 19:30. Representanter fra konsesjonssøker, Nordvestnett, Naturvernforbundet og kommunen deltar. Alle er velkomne med å stille spørsmål. Møt opp og si din mening. Skal DB legge inn en høringsuttalelse?

05.08.13: Sesskraft med Geir Sætre i spissen har søkt om konsesjon om å bygge kraftverk i Sesselva. Her kan du lese konsesjonssøknaden. Daugstad Bygdelag har fått flere henvendelser med spørsmål om DB har tenkt å engasjere seg i denne saken. DB har diskutert det i styret og har kommet frem til at vi vil prøve å arrangere et bygdamøte slik at bygda kan få god informasjon før høringsfristen til NVE 23. august. Vi ser for oss at et bygdemøte kan bli arrangert 13, 14 eller 15-aug. Mer informasjon kommer.

07.07.13: Sommerkafe er igang igjen. Litt dårlig markedsført for dagens kafe, men det skal bedre seg. Følg med på kalenderen... Denne gangen var det Anne Marte og Malene som laget til kafe for oss :). Salg av pølse i brød, vaffel eller stappe, kaffe og vafler, is og brus.
Det blir kafe nesten hver søndag fremover dersom det er fint ver.

05.07.13: DB gir engasjerer ungdom til sommerjobb. Da det viser seg vanskelig for lokal ungdom under 18 år å få sommerjobb, så har Daugstad Bygdelag nå engasjert Andreas, Anne Marte og Malene til å male deler av Gildeheim. Huset har lenge trengt ny maling/ny bordkledning, men nå  fant vi ut at det er bedre å gjøre litt enn ingenting, så baksiden og rundt inngangspartiet der man ikke trenger ny bordkledning blir nå mala. Kanskje også veggen innover. Veggen nedover legges det opp til å kle med ny bordkledning. Det blir et litt større prosjekt, men godt mulig vi tar det nå på direkten det også. Skulle gjerne hatt med noen voksne å hjelpe til litt.... Send mail om du kan stille.

15.06.13: Ny trafikkulykke på Hoemstranda i dag. Personbil på vei utover kjørte opp i skråninga og rulla rundt på taket. Den ble liggende i veibana, og unngikk å krasje med møtede biler. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men skal visst ikke være alvorlig.

26.05.13: Veldig bra Sykkel-/Stordag i går :) 80 deltagere på selve sykkelløpet, og folk koste seg stort utover dagen med lapskaus, kaffe, vafler, kino for de minste, lett underholdning "Jens Villa Group" og Liv Marit Sætre. Gildeparken kom også til sin rett denne dagne, der mange av barna faktisk bada i dammen!!! forøket på å tilby Bingo var ikke møtt med så stor oppslutning, så det får vi tenke videre på. Fotball pub og dans var godt besøkt og det var en veldig god stemning.
Videre kan vi opplyse om at de som ikke kom på dansen, allerede har noe nytt å glede seg til neste gang de besøker Gildeheim.... - sagn-skiltene som Fjellgruppa og Daugstad Skule laget for noen år siden - er nå hengt opp langs veggene i storsalen.

  Se FILM her
 

22.05.13: Ny SYKKEL-/STORDAG blir nå lørdag 25. mai kl 15:00. Denne gangen blir det igjen fra Gildeheim der vi er veldig stolte av å vise frem det nylakka gulvet :) STORDAGEN starter altså med sykkelløp rundt Skogsbilveien, fortsetter med salg av lapskaus, kaffe og vafler. Uformell underholdning til maten og gratis kiono for de minste. Fortsetter så med "bygdabingo" som er det samme som vanlig bingo, men bare engangs og helt uformellt. Deretter blir det pub og dans  for de voksne, med fin dansemusikk av Bernt Fylling. Blir det fint ver, så blir det utepub på den "kommende verandaen" :) Her er en link til flygebladet som blir delt ut. Siste nytt er at vi legger opp til fotballpub der vi viser UEFA Champions League Finale mellom Borussia Dortmund-Bayern München.

17.05.13: 17.mai feiringen i dag ble den varmeste og fineste på mange år. Som vanlig var det populært med is og brus, natursti og leiker som potetløp, hesteskokasting, lufgeværskyting og fotball mål. Gikk ikke med så mye mat og kaker som tidligere år, men godt var det. Her er noen bilder fra dagen (send gjerne bilder fra selve toget)

16.05.13: Nylakka gulv på Gildeheim til kommende sykkeldag/STORDAG :) Gulvet har blitt slipa, og er nå i ferd med å bli lakka. En veldig stor forskjell ble det, og selvfølgelig glemte vi å ta bilde på forhånd... men her er ett etter første strøk med lakk:

06.04.13: Årsmøtet i Daugstad Bygdelag ble avholdt på torsdag med 8 deltagere. Referat fra årsmøtet finner du her. Bjørn-Vegard Løvik, Lena Øien og Per Gunnar Kvenseth ønsket erstatning, og årsmøtet takker de for flott innsats. Jørn Inge Løvik, Anna Dale og John-Trygve Villa tar over stafettpinnen sammen med Tove Øvstegård og Jan Kåre Stavem.

03.01.13: Arne Andreassen er blitt veldig ivrig på å blogge livet på Villa mm. Her er link til bloggen Villaliv som inneholder mye artig lesing :)

03.01.13: Ny rekord for antall ganger på Helsetnakken på ett år - 335 ganger.

Sakset fra Villaliv:
Blant de mange små og store spenningsmomenter i året som er gått, er det kampen om hvem som skulle kapre hederstittelen “konge/dronning” av Helsetnakken.
Siden Per Gunnar Kvenseth dro i gang den etterhvert ekstreme sporten for noen år siden, ved å besøke toppen 100 ganger på ett år, har det bare tatt helt av.
De siste 2 årene har Inger Marlen Løvik(våge) hatt hånd om den tittelen med solid margin.
Hun noterte for 2 år siden 300 turer på ett år, og bonden på Villa trodde det vill bli lenge til noe utfordret den prestasjonen.
Siri Ytterli, som også er ei lokal jente, har de siste årene levert solide prestasjoner med over 100 turer. Trodde likevel ikke at det skulle utvikle seg slik som det har gjort i høst.
Tidligere i høst lå det ikke an til rekordnotering, men det ble etterhvert klart at det lå an til en intern konkurranse mellom Siri og Inger Marlen, der ingen hadde spesielt lyst til å gi seg. Dette sammen med en fin høst, har lagt forholdene til rette for solide rekordforbedringer.
Innsatsen har i perioder vært knallhard, og på det meste har damene vært oppe i hele 6(seks) turer pr. dag. Når fjellet er 674 meter høyt og turen tar pluss/minus en og en halv time for de spreke, sier det seg selv at det er ekstremt!

Siri registrerer rekorden i boka. foto: Arne Siri på toppen av vardn. Foto: Arne

 

Les fra nyhetsarkivet for 2012
Les fra nyhetsarkivet for 2011
Les fra nyhetsarkivet for 2010
Les fra nyhetsarkivet for 2009
Les fra nyhetsarkivet for 2008
Les fra nyhetsarkivet for 2007
Les fra nyhetsarkivet for 2006
Les fra nyhetsarkivet for 2005
Les fra nyhetsarkivet for 2004
Les fra nyhetsarkivet for 2003
Les fra nyhetsarkivet for 2002