Tilbake til gatelyssiden


Arne's tale under Lysfesten


Gatelys har vært en hovedsak både for det gamle og det nye Daugstad Vel. Den 10.mars 1980 ble det valgt en veglysnemd der de i første omgang ville satse på 8 lys. Det er andre dimensjonar vi nå virkelig har fått til!!

”Nye DV” og DU tok opp att saka i 2000, der det ble satt sammen en felles komitê. Man har siden jobba tålmodig og målretta for å få prosjektet inn på proriteringsplana i kommunen. Krevende å få dette til i og med at Statens Vegvesen ikke ville bli med på investeringssida, men de stilte velvillig opp med planarbeid og godkjenning, og gjorde dette ganske raskt.

E-verket ga oss et tilbud/kostnadsoverslag, som helt klart viste at vi hadde finansielle utfordringar!!

Jan Rune Jacobsen ringte meg i forkant av budsjettmøtet høsten 2002, og sa at Høyre ville legge frem et forslag om å bevilge penger til gatelys på Daugstad. Dette ble en ekstrasak, og som faktisk føltes uvirkelig! Det ble bevilget 350.000,- kroner, og nå begynte snøballen å rulle!!

Budsjettet ble med trestolper beregnet til Ca.500.000,- kroner, og vi fant ut at dette måtte det vel være mulig å få realisert.

Men så kom det endringer fra Statens Vegvesen...,  de ville bare godkjenne trafikksikre stolper, og det ville da si stålstolper som ville bli betydelig dyrere.

Budsjettet ble med ståltolper økt til Ca.650.000,- kroner, og for å dobbelsjekke, fikk vi tilbud fra andre aktører enn Nordvest Nett også.

Selv om det nå ble snakk om veldig mange penger, ville vi iallefall sette igang prosjektet, selv om vi måtte nøye oss med bare halve strekningen. Men det primære målet har hele tiden vært å få til gatelys langs hele gangveien.

Nordvestnett a/s var konkuransedyktige og fekk jobben. Prosjektleder Per Øvrebø frå NVN hadde ikke helt trua på at vi kom i mål. MEN, No er vi der!

Belønninga: Det mest avanserte og økonomiske lysannlegget som fins? Sjølvdimmande lys. Testa litt i helga!!

Takke!
Kommunestyret for at det vart bevilga midlar i ein stam øk.situasjon!
E- verket for godt samarbeid!
Mest takk til alle som har bidratt med pengar og arbeid for at vi er der vi er i dag.
Det meste i bygda har dreid seg om dette i bygda siste året.

Treng positive og optimistiske signal i dagens sentraliseringsiver.(skulekamp)
Bygda på kartet! ”Solsida” bør ha livets rett om vi er pos. Og optim!
Ikkje berre Furland frå månen!
Eit lysande eventyrland! Lysstyring påvirkar hormonane! Barnetalet!

Fortsatt ikke hele bygda! Nye prosjekt å gripe fatt i. (Sætre/Hoem /Helset.)

Værsågod til Jan Rune Jacobsen. Varaordførar/styreleiar i Nordvestnett. Slå på brytaren og tenne lysa.