Tilbake til hovedsiden


Gatelys langs gangveien              ER NÅ PÅ PLASS :-)

Det har lenge vært ønske om gatelys langs gangveien, og det er det virkelig behov for også. Det er ikke så sjelden at noen havner i grøfta eller går seg på et busskilt e.l. når man går der i stummende mørke, eller blir fullstendig blendet av bilene. 
Det er opprettet en prosjektgruppe til å jobbe med denne saken, og den består av Arne og
John-Trygve, samt Martha som representant fra DUL. I tillegg er Jarle med som konsulent og kjentmann for å få dette i havn på en god måte.Rauma Gruppen AS

Brødrene Villa AS

         Hovedsponsorer:


Dette har skjedd:
24.05.07:
Årets gladmelding: Vestnes Formannsskap har nå ettergitt restbeløpet på kr 53.000,- etter gatelysprosjektet langs europaveien. Dette fordi prosjektet ble dyrere enn planlagt pga. nye krav fra Statens Vegvesen, og at DV allerede har betalt en forholdsvis stor andel av prosjektet.

17.01.05:
Statens Vegvesen har nå endelig godkjent gatelysa våre, og vil dekke 90% av driftskostnadene.

17.09.04:
Som sikkert dere fleste har sett, så har E-verket nå satt opp tre ekstra gatelys.
Grunnen er at vegvesenet ikke godtok lysmengda på 3 av busslommene og ikke ville ta vedlikeholdet om det ikke ble ordna før vinteren. E- verket tek ansvaret så det kommer ingen ekstraregning til oss.

02.05.04:
Sykkeldagen kan du lese mer om på nyhetssidene, men vi fikk inn ca. kr. 4000,- på dette populære arrangementet.

27.03.04:
Stordagen i år ble også veldig bra. Grunnet noe dårlig ver så var det ikke mer enn ca. 20 deltagere på turmarsjen, men til matserveringen og underholdningen strømmet det på med folk. Også dansen på kvelden gikk veldig bra med underholding av og med søsknene Villa, og servering av drikke av Idar Seth. Totalt så kom det inn ca. 30.000,- kr i forbindelse med dette arrangementet.

18.01.04:
Om et par dager vil det første avdraget for gatelysa forfalle. Den regninger lyder på kr. 170.000,-, så de pengene som vi fikk inn på skøytedagen kom veldig godt med. Det viser seg forøvrig at gatelysprosjektet ble litt dyrere enn beregnet på forhånd, så istedenfor kr.30.000 i manko, så mangler vi nå kr. 53.000 for å få betalt alt. Det er veldig mange penger, men vi vil prøve å få til en ny "Stordag" i mars, der vi håper å få inn noe av det vi mangler.

03.12.03:
Nå er gatelysene tent over hele strekningen langs gangveien. Varaordfører og styremedlem i NordvestNett - Jan-Rune Jacobsen, stod for den offisielle lystenningen da han ble heist opp til styreskapet med korgbilen som er blitt mye brukt langs stranda i det siste. Arne Andreassen forklarte litt om saksgangen i dette prosjektet og avsluttet med et håp om at lyset ville påvirke hormonene på bygdefolket sånn at vi etterhvert ble flere sambygdinger. Les her hele hans tale.
        Se video av arrangementet her (2,4 Mb - Windows Media Player) Desverre ble ikke talen til Arne med på filmen. Ønskes en utgave med bedre bildekvalitet, vennligst send en mail her

01.12.03:
Det blir lysfest på onsdag kl.17.15, se programmet her....

29.11.03:
Vi planlegger som kjent en lysfest så snart alle lysa er koblet på, men det er fortsatt usikkert om de blir ferdig på tirsdag eller onsdag. Følg med på disse sidene, og i postkassa.

28.11.03:
Ja, her vingler vi i ren Hareide stil, for nå har allerede halve bygda fått lys. Fra bedehuset til Skjegstad er det nå tente gatelys. Dere skjønner det at Kraftverket fikk litt ekstra fart på seg da Ellen ytret ønske om å få gi Arne en skikkelig lysende 50-års gave nå på lørdag - det mangler bare at de blinker også.
      Ja ja, fra spøk til lys...(?), på mandag vil kraftverket fortsette å koble resten av lysa, så på tirsdag kl.17:00 vil vi satse på å få laget til en skikkelig heidundrandes lysmarkering. Mer informasjon om dette kommer senere. Dette blir bra!

27.11.03:
Vi var nok litt for optimistiske for vel en uke siden. Det de nå antyder er at lysene kanskje kan tennes til neste helg, dvs. rundt den 5. desember. Vi får krysse fingrene.

18.11.03:
Alle stolpene og armaturene er nå satt opp, og i tillegg har de hengt opp kabelen i stolpene. Dette ser veldig lovende ut, men for kraftverket er det nå det store arbeidet begynner. De skal opp med et styreskap, og de skal koble til hver enkelt armatur til kabelen. Arne opplyser om at de i beste fall kan bli ferdig til neste helg, dvs. rundt 28. november. Vi får bare krysse fingrene for at det ikke oppstår noen hastesaker andre steder i kommunen.

04.11.03:
Gatelys-stolpene
har Nordvestnett a/s i dag begynt å montere sammen ogFørste stolpene som er satt opp sette opp. De har startet ved skolen og fikk satt opp 14 stolper på en dag - riktignok uten selve lysarmaturen. De vil i dagene fremover fortsette utover. Her er et bilde av noen av de første stolpene.

06.10.03:
Tror dere ikke at lysstolpene kom i ettermiddag da. Her på bildene ser dere at John-Trygve laster deLysstolper losses på "Saga". John-Trygve kjører shovelen.Lysstolper losses på "Saga" av lastebilen. De skal nå i dagene fremover bli montert sammen på "Saga", og deretter fortløpende settes opp på fundamentene.

05.10.03:
Kraftverket er nå klar til å sette opp lysstolpene våre, men leveransen fra Ørsta Stål når det gjelder selve stålstolpene trekker ut i langdrag. De er litt forsinket, men de burde være på plass innen et par uker.

03.09.03:
Kraftverket har nå startet opp med å ta ned de gamle trestolpene, og legge til rette for å sette opp de nye. Vi vil også benytte anledningen til å takke de som stod for årets sommerkafe, der man fikk inn kr.6.000,- til gatelysprosjektet. 

28.08.03:
Lyssjefen Arne kan nå opplyse om at kraftverket mest sannsynlig vil sette i gang med å ta ned de gamle trestolpene og forberede strøm opplegget for gatelysene i slutten av neste uke. Dette vil bli skikkelig spennende :-) Han kan også opplyse om at telefonkabelen som ble gravd av i forrige uke nå er skjøtt sammen igjen, og at det var en kabel som brukes av NetCom. Denne kabelen var ikke merket på noe kart som Televerket hadde, så her har det skjedd en glipp et eller annet sted. Det blir i allefall ingen ekstra kostnad for oss.

23.08.03:Telefonkabel som er røket
Det var litt av en dugnad som gikk for seg i dag med å grave ned fundamenter til gatelysa. Det var fire gravemaskiner og dobbelt så mange traktorer som var i bruk til dette i dag. Man fikk gravd ned helle 33 fundamenter, så nå er det bare 6 stk. igjen. Det var bare ett skår i gleden i dag, og det er at televerket hoppet over merkingen ved ett punkt, så man greide å grave av denne. Så for de som alltid har gått å lurt på hvordan en telefonkabel egentlig ser ut, så er det bare å klikke på bildet til høyre. På denne kabelen er det ca. 50 ledere som nå må skjøtes igjen.

28.06.03:Fra venstre: Hilde, Rikke Sofie, Hans Martin, leif i gravemaskinen og ArneArne og Leif forbereder første hullet
Ja, nå er startskuddet gått for gatelysa! Leif, Arne og Jørn begynte i dag med å grave ned fundamenta for stolpene til gatelysa. Det ble satt ned 8 fundamenter i dag, og man måtte reparere 2 plastrør som ble ødelagt under gravingen. Det er totalt 54 fundamenter som skal graves ned, men vi har hele sommeren på oss. Er det noen som vil være med, så ta kontakt med Arne.

26.06.03:
Televerket har nå begynt å peile etter kabler for å unngå at vi skal grave over dem når vi skal sette ned fundamentene. De ble ikke ferdig i dag, så de fortsetter på mandag.

22.06.03:
Fundamentene til gatelysene er nå ankommet bygda, og ligger nå hos Br.Villa. Kraftverket har også "stikket" plasseringen av fundamentene for halve strekningen, så nå står det bare igjen å få Televerket til å sjekke om det ligger noen tele-kabler i veien, og å skaffe til veie singel - før man kan begynne å grave.

10.06.03:
Gatelys sjefen Arne: Fundament bestilt sist fredag, 06.06.03.Venter på ny lysberegning fra Siteco før stikking

24.05.03:
Gatelys sjefen Arne: Har fått til grei avtale med E-verket. Alle 54 stålfundamentene blir bestilt i neste veke og levert direkte hit til oss. Faktura blir sendt til kommunen. Resten legg vi på vent til rett før, eller rett etter ferien. Lysanlegget blir uansett ikke ferdigstilt før i slutten av september/oktober - tidligst.

19.05.03:
På 17.mai ble det innspurt og trekking av gatelyslotteriet. Se vinnerlista her. Hittil har de fått inn kr.58.000,- på lotteri, stordagen den 3.mai og noen direkte innbetalinger av noen av våre sambygdinger. 

10.05.03:
Arne og Jarle hadde et møte med Vestnes Energi, der dagsorden var å komme frem til endelig kostnad på prosjektet. De greide å få ned kostnadene med 50-60.000 kr ved f.eks. at man på Skjegstad bruker de eksisterende trestolpene som er der. 

03.05.03:
STORDAGEN ble gjennomført med suksess, og vil gi mellom 30-40.000,- kroner i kassa.
(Les mer)

28.04.03:
STORDAG-heftet er delt ut til alle husstandene på Daugstad, og sånn ser det ut.....

28.04.03:
Gatelyskomiteen har nå offentliggjort det meste av programmet på STORDAGEN, og det er som følger:
* Sykkeltrim-med premier * Sykkelferdiget * Musikk med bl.a. Dåm og Drag, Liv Jorunn Håker, Toradergruppen, JT&T-Villa * Salg av middag * Salg av pølser, is og brus * kl.20.00 er det dans på huset - med program - servering av øl og vin (18 års aldersgrense)

14.04.03:
Aksjonsgruppa for å hente inn penger til gatelys hadde møte i kveld for å følge opp vedtakene fra forrige møte. Man har nå bestemt at 3. mai skal være en STOR DAG på Daugstad, som skal starte som sykkeldag kl.12.00, og fortsette med diverse aktiviteter utover dagen, frem til dagen avsluttes med en fest på ungdomshuset på kvelden. Dette blir veldig spennende...., og store ting er på gang!!!!! 

11.04.03:
Daugstad Vel har opprettet en egen konto for penger til gatelys:  3910 22 58502 i Sparebanken Møre. Dersom du synes at det hadde vært flott med gatelys langs gangveien på Daugstad, ville vi bli veldig takknemlig om du satte inn penger på overnevnte konto

24.03.03:
Representanter fra Daugstad Vel og Daugstad Ungdomslag møttes på Daugstad Skule 24.03.03, for å finne måter for å skaffe de resterende midlene for å sette opp gatelys.
Følgende personer møtte:Trine Villa, Kate Lange, Jon Birger Løvik, Martha Beinset, Ingerlise Daugstad, John-Trygve Villa og Jørn Inge Løvik. 

Vestnes Kommune har bevilget kr.350.000,- til gatelys på Daugstad, men for at man skal få til gatelys langs hele gangveien er det behov for at bygdefolket selv stiller opp med midler. Dette beløpet ser ut til å bli på ca. kr. 150.000,-  i tillegg til at man setter opp fundamentene for stolpene på dugnad, samt tilsagn om kr. 30.000,- fra næringslivet, kr. 20.000,- fra Daugstad Vel og ca. kr. 10.000,- fra Daugstad Ungdomslag. Følg med på denne siden for stadige oppdateringer!

20.04.03: Kommunen har bevilget noe penger, Vegkontoret vil ikke støtte prosjektet, men Daugstad vel og Daugstad Ungdomslag har slått seg sammen som en gatelyskomite for å skaffe penger for å få dette prosjektet i havn. De hadde kjempesuksess 3.mai med STORDAGEN.

19.12.02:
Endelig et positivt signal fra Vestnes Kommunestyre. Etter et benkeforslag fra Høyre, ble det vedtatt å bevilge kr.350.000,- til gatelys på Daugstad i investeringsbudsjettet for 2003. Dette betyr at det mest sannsynlig vil bli satt opp en del gatelys langs gangveien i løpet av dette året. Nå er det bare å håpe at kommunen greier å få med seg Vegkontoret til å bevilge like mye, så får vi gatelys langs hele gangveien dersom vi i bygda spytter inn litt selv også.

05.05.02:
Har fått et skriftlig svar fra Statens Vegvesen, der det står som beskrevet nedenfor
(Les brevet). Etter at vi fikk dette brevet, forfattet Arne et brev til ordføreren og ba ham prøve å gjøre noe med denne saken i forhold til Statens Vegvesen (Les brevet).

15.03.02:
Har nå fått et muntlig svar fra Statens Vegvesen, og det er negativt. De krever at veien skal ha et belegg på 3000 biler i døgnet for at et prosjekt automatisk kommer i køen om midler. Hos oss er det ca. 1400 biler i døgnet, men vi har et tungtrafikk belegg på ca. 20% - normalen er på ca. 5-6%. Det siste er egenlig uvesentlig med tanke på gatelys.

28.12.01:
Har mottatt svar fra Vestnes Energi og Vestnes Kommune. Førstnevnte var reserverte, mens Vestnes Kommune var positive. Les svarene her: Vestnes energi og Vestnes Kommune 1 og 2

11.12.01:
Prosjektgruppen sendte brev til Vestnes kommune, Vestnes Energi og Statens Vegvesen med invitasjon til et spleiselag for å få opp gatelys langs gangveien vår. Samtidig overleverte de en invitasjon til DUL, om at en representant fra ungdomslaget kunne bli med i prosjektgruppen. Klikk på de blå linkene, så får du frem brevene som er sendt.

29.11.01:
Fikk endelig et kostnadsoverslag fra Vestnes Energi. Det viser at kostnaden for gatelys langs hele gangveien på Daugstad, blir på ca. kr.600.000,-, pluss dugnadsinnsats med å sette opp stolpene. Vi anslår verdien av dugnadsinnsatsen til ca. kr.200.000,-.

Sommeren 2001:
Vi har stadig purret på Vestnes Energi om gjøre ferdig kostnadsoverslaget.

April 2001:
Fikk gatelysplana ferdig utarbeidet fra Statens Vegvesen, og oversendte den videre til Vestnes Energi for beregning av kostnader.

April 2001:
Daugstad Vel v/Geir og Arne hadde et møte med Vestnes kommune og Statens Vegvesen. I møtet kom det frem at trafikkgrunnlaget ikke er stort nok langs E136 v/Daugstad til at statens Vegvesen har plikt til å sette opp gatelys.

14.03.01:
Brev fra ordfører Roald Fiksdal der han referer til et møte med vegsjef Karl Melby den 12.feb. der de blant annet tok opp våre saker. Forlenging av gangvei og gatelys. Saken er oversendt til administrasjonssjefen i kommunen.

08.03.01:
Vi sendte et brev med kommentarer til kommunens trafikksikkerhetsplan, der vi bl.a. påpekte behovet for gatelys. (Les brevet)

05.03.01:
Vi sendte et brev til Statens Vegvesen om støtte til til realisering av gatelys, der vi inviterer til et samarbeid med flere parter. Vi ber også om et møte sammen med Vestnes kommune. (Brevet blir lagt ut senere)

23.10.00:
Etter initiativ fra Daugstad Ungdomslag ble det sendt et brev fra alle foreningene i bygda, til Vestnes Kommune og Statens Vegvesen, med søknad om forlenging av gangveien og gatelys. (Les bevet)