Bilde 1975    Bilde 1985    Historie av Henry Vike   Nederlandstur 2003   Fakta 2004    Tur 2004


Korpstur til Nederland 2003.
Sakset fra Vike Friskule

Daugstad / Vike Skulekorps har vært 5.år en lengre korpstur som avslutning på korpsåret. I år falt valget på Nederland, kanskje ikke så rart i og med at vi har vår dirigent Martin Hendriks fra Nederland.

Turen gikk med buss til Oslo, videre med Kiel-ferga til Kiel og så videre med buss til Ellertshaar i Nederland. Fra Vikebukt laurdag 21/6 og retur til Vikebukt lørdag 28/6.

Lørdag 21/6 kl 03.00 oppmøte på Vike Skule for innlasting og avgang mot Nederland. 41 stk møtte opp trøtt som bare det! Dvs 40 trøtte og heldigvis en frisk og opplagt sjåfør fra Fiksdalen, Vebjørn Fiksdal.

Turen starta friskt med første spying på Verma. Senere var det flere som ble kvalm. Vi svinga SRB bussen inn  på Dovre som første “stopp” og åt litt av nista som et par av mødrene hadde stått og smurt om natta før vi drog. Kl 1330 kjørte vi om bord i Kiel-ferga. Båtturen gikk veldig fint, selv om det var den vi var mest spent på og ”redd” for. Vi koste oss om bord med middag, shopping, automater og litt dansing utpå kvelden.

Søndag 22/6 kl 09.30 kjører vi i land i Tyskland og starter turen mot Nederland. Vi får oss en god lunsj i Delmenhorst utenfor Bremen.

På sen ettermiddagen svinger vi inn på tunet til Klonie i Ellerthaar hvor vi skal bo de neste 5 døgn. Vi fordeler oss på de store sovesalene før vi blir servert en 3 retters middag. Oppvasken måtte vi ta selv! Vi kom til en topp plass å være med en slik gruppe. Fine uteområder med muligheter for forskjellige aktiviteter. Selv om det var litt øde så koste vi oss.

Ut på kvelden fikk vi besøk av noen tidl kolleger av Martin. De hadde spilt sammen i en klarinettkvartett og holdt en liten konsert for oss. Vi måtte da grave frem instrumentene og spille litt vi også.

Mandag 23/6 20 grader fra en lettskyet himmel. Denne dagen reiste vi først til Giethorn hvor vi hadde leid oss “punter”, en tradisjonell nederlandsk stakebåt, og tar en rundtur med denne i byen opp gjennom trange kanaler. Dvs det tok en stund før vi kom opp i kanalen, fordi det begynte å blåse og da ble det veldig tungt for oss å stake særlig for korpsformannen! Men en veldig arti opplevelse var det.

Etterpå kom vi noe forsinket til Brummen hvor vi skulle ha konsert. Her ble vi veldig godt mottatt av ”Korps Brummen”. Vi ble møtt av medlemmene av korpset og fikk servert Taco til middag før konserten. Denne konserten vart den vi husker best. Det var laget program på norsk og nederlandsk. Vi spilte hver våre avdelinger og avsluttet med fellesnummer. Etterpå var det samling på klubbhuset med mer mat og drikke. Her ble det også god kontakt mellom en del medlemmer!!! Vi kom tilbake langt på natt med gode minner og høg sms aktivitet!!! Hvem savnet sankthansaften hjemme?

Tirsdag 24/6 Dette skulle liksom være vår ”fridag”. Vi drog inn til Assen hvor vi gikk på shopping i byen. Dette hadde Emil sett frem til lenge, med ansvar for 4 jenter i argaste handlehumør! Ikke alle er enig i at shopping er ”fridag” eller? En kjempefin by. Etter lunsj så var vi i Tivoli hvor ledere ble lurt med på diverse karuseller.

Vi kom tidlig tilbake til boplass. I dag var det grillmat på menyen, mye god mat gikk ned på høgkant. Men vi klarte likevel å få spilt både volleyball og fotball etterpå.

Onsdag 25/6 Vi dro først til Noorder Dyrepark i Emmen. Her fikk vi blant annet se de styggeste apene vi noengang har sett.

Etter å ha fått servert en ny 3 retters i leiren drog vi til Sleen for en ny konsert. Her spilte vi sammen med tre andre korps: Elever Sleen, Juniorkorps Sleen og Harmonie Crescendo Sleen. Her også spilte vi hver våre avdelinger og med fellesnummer til slutt. Sosialt samvær ble det også tid til etterpå med mat og drikke til.

Torsdag 26/6 I dag var det tid for å dra til badeland i Assen. Her var et flott badeanlegg med sklier, boblebad, badstu og basseng i alle varianter. Også populært med gratis drikke! Denne dagen var det heldigvis lite folk der så vi fikk nærmest boltre oss i fred.

Vi dro tilbake til boplass for en lettere middag før vi kjørte videre til ny konsert i Ter Apel.

Her hadde vi konsert i lag med Ter Apeler Harmonie. Dette er et korps som Martin har dirigert tidligere og det ble også litt spesielt når han fikk overlevert dirigentstokken for å dirigere dem med stykket ”We`ll Meet Again”.

Her også avslutta vi konserten med fellesnummer. Og etterpå var det sosialt samvær ved klubbhuset hvor vi var invitert på grillparty.

Vi kom tilbake godt over middnatt, sendte Vebjørn i seng for vi skulle tidlig av gårde neste morgen. Var det nattkjolen til Wenche som gjorde at han sov så godt tro! Vi fikk pakka det meste av bagasjen om natta.

Fredag 27/6 kl 05.00 Starta vi fra Klonie på tur hjem igjen.

Vi stoppa på en rasteplass utafor Hamburg og åt vår medbrakte matpakke.

I Kiel låg Kronprins Harald og venta på oss for å bringe oss trygt tilbake til Norge. Vi begynte å ane at turen var på hell. I kjempeflott vær la vi ut fra Kiel hvor vi nytte solen på soldekk. Vi fikk oss en god middag om bord og denne gangen fikk vi også is til dessert! Vi hadde en fin markering som avslutning på turen om bord.

Lørdag 28/6 Turen opp Gudbrandsdalen gikk veldig fint, med pizzastopp på Kvam.

Så klokken 18.00 så svinga vi inn på Vike Skule som siste stopp hvor vi ble tatt imot av foresatte og søsken.

Litt trøtt å slitne kanskje, men at det hadde vært en kjempeflott tur det var vi alle enige om.

Mye av æren for at turen ble så bra skal Martin ha. Han hadde laget et opplegg som passa oss meget godt og så var det jo greitt å ha med en som var lokalkjent også og snakka språket. Tusen takk til deg Martin.

En annen som var med å bidra sterkt på turen var vår fantastiske sjåfør Vebjørn. Det er jo alltid spennende å se hva slags sjåfør en får på slike turer, men Vebjørn glei rett inn i korpsfamilien vår og ble like mye leder som sjåfør. ”Bedre sjåfør finnes ikke” var korpsmedlemmene sin kommentar. Tusen takk til deg også Vebjørn.