Bilde 1975    Bilde 1985    Historie av Henry Vike   Nederlandstur 2003   Fakta 2004   Tur 2004 Tur 2005


Tur til Oslo

 

I år gikk korpsturen til Oslo. Vi dro nedover tidlig den 23.juni, og bussturen nedover gikk greitt, vi stoppa og åt rundstykker på Kvam, og så kjørte vi til Nebbenes og åt middag. Så gikk turen til Kringsjå Skole der vi skulle bo. Vi lasta av bussen og dro deretter til Ekeberg sletta, for der skulle vi feire jonsok, med konsert av Wig Wam, med Stian Barsnes Simonsen som konfransier, og Kronprins Haakon  som åpna hele 2005 stemnet.

 På fredagen spilte vi to steder i Oslo sentrum, og vi hadde publikum som Lars Sponheim og Valgerd Svarstad Haugland på Johan Nygårdsvollsplass, og utflytta daugstadinger og måndalinger var blandt publikum på Stortorvet. Etterpå dro vi til Tusenfryd, der vi var helt til det ble kveld. Men da var vi sultne og drog på Peppes og spiste pizza. Deretter ble de som var konfirmerte med Guttorm og Martin på konsert mens vi andre dro tilbake til skolen.

 Dagen etter var korpset på gehørseminar, bortsett fra Øystein Balstad som hjalp Tomrefjord å bli Norgesmestere og Ulf Legernes som hjalp Vestnes korpset til en sjuende plass.  Vi inntok middagen ute på Valle Hovin, der vi såg på amerikansk fotballkamp. Deretter var det tid for å dra til Holmenkollen, der var det storkonsert med Maria Arredondo, Ravi og DJ. Løv og Morten Abel. 250 busser skulle oppom kollen med deltakere så det tok sin tid å få alle på plass, men vi var heldig, kom tidlig opp dit og fikk dra nesten først ned att da det var slutt.  Vi hadde gode plasser på tribunen, men allikevel valgte noen av oss å stå helt framme ved scenen, noen sto der i en fire - fem timer.

På søndag var det tidlig opp og pakking av buss, før vi tok t-banen ned til sentrum, og vi spilte og marsjerte helt fra vi gikk av t-banen til vi kom fram til youngstorget, der vi ble stående et par timer og vente på at paraden skulle starte. Vi hadde heldigvis spreke ledere med oss, så noen sprang og kjøpte vann, og noen var på Mc Donalds og kjøpte chips, mens en kjøpte is, slik at vi fikk slukket både tørsen og sulten i det varme været. Paraden starten og vi marsjerte sammen med ca. 3600 andre korpsdeltakere. Det var nesten som 17 mai, bare enda flere korps. Vi marsjerte rett i bussen etter at vi hadde paradert opp Karl Johan, og vi bytta fra uniform til vanlige klær der, og så starta vi på hjemturen. Vi hadde et stopp på Nebbenes for å snope, og et på Øyer der vi spiste pizza, og så var det nesten strake veien hjem, bare en liten tisse pause på Dombås.

Vi hadde sol og fint vær hele helga, så vi var både brune og solbrente da vi kom heimatt seint søndag kveld.

 

( Bilder kommer)

Se bilde fra ca.1975
Se bilde fra ca.1985
Les om historien til Daugstad/Vike Skulekorps, skrevet av Henry Vike i 2002
Les om Nederlandstur i 2003