Tilbake til hovedsiden


Fiber til Daugstad

03.12.16:
Fiberutbyggingen er i full gang og mange har allerede fått tilgang til fibernettet :) Det sies at alle i bygda som har bestillt fiber skal få det til jul. Vi krysser fingrene :)

01.03.16:
Nordvestnett og Tafjord vil tilby fiber til alle husstndene i Vestnes forutsatt at det er minst 50% tilslutning. Så her er det bare å bestille :) Kanskje vi får fiber i bygda til jula 2016 ???

Stayon leverer nå "trådløs fiber" til Daugstad. Dekningskartet deres viser ikke daugstad, men det er flere her i bygda som har dette systemet - og er fornøyde. Les mer her om tilbudet.

Netcom har nå kommet med 4G, og det fungerer forsåvidt bra.
Test på Villa viser en økning fra 6Mb/sek til 16Mb/sek fra beste Mimer tilbud til 4G fra Netcom. Så langt alt vel, og for hjem med få brukere vil det mest sannsynlig fungere slik og til konkurransedyktig pris. MEN for hjem med flere brukere, og spesielt med nedlasting av filmer og videoer, vil det antagelig bli dyrt. Inkludert i f.eks hjemme modem pakken er datatrafikk på 100Gb/mnd. deretter kr 2 pr Mb.

Er ikke 100Gb/mnd mye da? Tja forsåvidt. Til "normalt" surfebruk er det nok. Til mye nedlasting er det ikke nok.

Vi følger med videre i saken, og kommer tilbake til mer info. Våre spådommer er at det blir endring av prispolitikken også for faste linjer etterhvert, der man også kommer til å måtte betale for brukt datatrafikk og ikke bare for tilgangen som i dag.

Gladmelding til alle internett interesserte rundt Tresfjorden:
NetCom sier at de vil bygge 3G og 4G innen 2012 !
NetCom kan tilby 20-80Mb gjennom 4G og som ser ut til å konkurrere med prisen til der det bygges ut fiber. Faktisk rimeligere i og med at man slipper tilknytningsavgift og graving inn til husene. Dette blir spennende frem til årsskiftet hvordan dette blir... DB henger på :)

Følg linken HER og sjekk ut tilbudet til NetCom.

Fiber til Heimen på Daugstad
Hvorfor optisk fiber?

Optisk fiber er den nye teknologien som vil bli nytta til kommunikasjon på nettet. En fiberoptisk kabel formidler lyssignal i staden for strømimpulsar. Dette gir en enorm økning i hastighet og kapasitet.

Hvorfor vere med?
Her er det god plass til telefon, radio, TV, film, helt nye toveistenester og mye, mye  mer. Dessuten er driftssikkerheten mye bedre.

Skal vi halde ungdomen i bygdene er denne forma for kommunikasjon en av de faktorene som må være på plass.  Innlagt fiber er også med å auke verdien på boligene. Bedrifter vil også bedre sine kommunikasjoner.

Daugstad Bygdelag ønsker at Daugstad skal være en attraktiv plass for ungdom å bosette seg, og for næringsliv å etablere seg. Vi har derfor tatt initiativ til å få bygd ut fiberkapasitet i bygda.
Det er opprettet kontakt med Nordvest Nett AS, Stayon og en leverandør i Sverige som er aktuell leverandør av "trådløs fiber". I følge aktørene i bransjen så ser det ut til at det vil ta veldig lang tid, og det blir veldig dyrt å legge fiberkabel til husstandene på Daugstad. Derfor er et trådløst alternativ en rimeligere løsning, og som er helt vanlig i mange andre land - som Sverige.

For å lodde stemninga til dette, har vi laget et lite spørreskjema som vi ber dere svare på:
Spørreundersøkelse

 


Vi ønsker kommentarer på disse sidene, på godt og vondt, råd og vink - samt tips om innhold. (Send mail)