Tilbake til hovedsiden


Trafikksikring - Tresfjordbrua

Daugstad Vel har alltid kjempa for å bedre trafikksikkerheten langs bygda, og man må vel kunne påstå at man har fått til noe også - selv om det meste tar veldig lang tid. Tidlig på 1980-tallet fikk man til - sammen med andre organisasjoner i bygda - en gangvei på 2,8 km, i 2002 fikk man til et par hundre meter med gangvei mellom Geir Sætre og gamleveien på Sætre, og i 2003 fikk man til å sette opp gatelys langs hele gangveien på 2,8 km.
   Dersom Tresfjorsbrua ble bygd, ville det hjelpe veldig på trafikksikkerheten og trivselen i bygda, og man ville bundet bygdene sammen på en bedre måte enn i dag. Les forøvig vår omfattende høringsuttale om Tresfjordbrua av 27.03.01.

Pr. 30.05.14, er det 34 drepte og 160 skadde personer mellom Vikebukt og Kjelbotn/Brastad - en strekning på under 2 mil !!!! Se kartoversikt her. Ønsker du å se filmen som ble vist på aksjonsdagen og på samferdselskonferansen på Åndalsnes dagen etter, så trykker du her. Folkemarsjen 18.juni-06 ble arrangert for å bevisstgjøre politikerne, hva opinionen virkelig mener om landets satsing på trafikksikkerhet. Se film fra folkemarsjen her (MediaPlayer 28Mb).


03.12.16: Trafikksikringstiltakene  rundt Tresfjorden er i full gang. Det gjelder Øygarden, Løvika, Eiknes og Bjermeland. Det anlegges gangvei med gatelys noen steder, og bare gatelys andre steder...
På Brastadkrysset anlegges det busslommer, parkering og gangundergang under europaveien. Merkelig løsning egentlig, for grunnen til at man i sin tid satte ned fartsgrensen til 70 km/t var jo at krysset var farlig- to dødsulykker kort tid mellom hverandre. Tiltaket de utfører nå gjør ikke krysset tryggere for de som skal svinge av eller på krysset....

Videre så er vi veldig kritiske til T-kryss løsningen på Vikebukt. Det har vært flere tilfeller av nestenulykker med at biler har kjørt i feil retning der det er midtrabatt. Etter vår mening er det direkte trafikkfarlig og hemmende for flyten at man ikke har påkjørins-/avkjøringsfelt i krysset.

03.05.16: Det ble ingen fjerning av bomringen rundt Tresfjorden heldigvis.

03.12.15: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kom plutselig med ideen om å fjerne bomringen rundt Tresfjorden for å kunne gi Vågstrandingene mulighet til å kjøre til Vestnes bomfritt....!!!!
Dette var virkelig skivebom, og DB med mange andre er på saken for å unngå at man fjerner bommen rundt fjorden før den fjernes over brua.

24.10.15: Tresfjordbrua åpna :) Stor festivitas og statsminister Erna Solberg klipte snora.
Veldig stor forskjell på trafikken langs bygda nå.

30.05.14: Trafikkulykke på Krogset. Ulykka skjedde ca klokka 13.15. Tre personbiler hadde kjørt inn i hverandre bakfra på E139 på Vikebukt i Vestnes. Det er en del materielle skader, men de fem personene som satt i bilene har sluppet bra fra ulykka, får Rbnett opplyst av operasjonssentralen ved Sunnmøre politidistrikt. Noen klaget over stiv nakke og vond rygg, men ellers ser det ut til å ha gått bra. Politi, brannvesen og ambulanser rykket ut til stedet etter at de fikk melding om ulykka. Trafikken ble dirigert forbi ulykkesstedet.
Det oppsto fort køer ved ulykkesstedet på Vikebukt. Foto: Marte Rovick, TV2

07.12.13: Stadig får vi bevis for at europaveien er for smal. I dag med snøvær og vind så havnet både en personbil og en buss i grøfta. Personbilen var heldig med at den bommet såvidt med et skilt på Sætre og greide å vri seg opp på veien igjen med farta den hadde. Verre var det med busse som havna i grøfta ovenfor Eldar Hoem. Her måtte straumen hjelpe til med å få den på veien igjen. Om det var vesentlige skader vites ikke.

08.11.13: Som vanlig når frosten begynner på høsten, så havner trailerene i grøfta. I dag tidlig havnet nok en trailer i grøfta i Hoemsvingene. Rett ovenfor Eldar Hoem skled en trailer med retning innover i grøfta og delvis på gangveien.
Såg nå i ettertid at det var egentlig mer skummelt enn det så ut til når vogntoget stod der, for førden havna i grøfta så var den på vei inn gangen til Eldar... Se bildet:

15.06.13: Ny trafikkulykke på Hoemstranda i dag. Personbil på vei utover kjørte opp i skråninga og rulla rundt på taket. Den ble liggende i veibana, og unngikk å krasje med møtede biler. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men skal visst ikke være alvorlig.

18.07.12: En mann i 40-åra på sykkel ble meid ned av en bilist i Løvika tidligere i sommer. Hva som var hendelsesforløpet er uvisst for redaktøren, men det ble noen beinbrudd på syklisten...

10.05.12: Grøftspor etter trailer...igjen...  Her kan man trygt si at det har vært nære på. Det blir mer og mer tydelig at langs E136 rundt Tresfjorden er vegvesenet mest opptatt av å bruke minst mulig penger. For noen år siden var denne veien bred nok til å ha gulstripe - altså veien er bredere enn 6 m. Etter noen omganger med ny asfalt oppå, så blir veien smalere og asfaltkantene høyere. Livsfarlig kombinasjon. Følger man med på grøftekantene i området, så ser man overalt spor etter biler som har vært utenfor asfalten. Skjer det en alvorlig ulykke igjen, så skjuler myndighetene sag bak lovteksten om at man skal kjøre etter forholdene og veien ikke er skyld i ulykken. Hvor ille skal man akseptere at det blir?

30.01.12: Skadd nr 157: En mann er fløyet til sjukehus med ambulansehelikopter etter kollisjon mellom trailer og personbil. Mannens tilstand skal være stabil. Det var kl. 12.23 at politiet fikk melding om en trafikkulykke i Tresfjord, med en lastebil og en personbil involvert. Ulykka skjedde på E 136, i krysset ved Ridderkroa. På ulykkesstedet ser det ut som om personbilen har kjørt ut i vegen, og så blitt truffet i siden av traileren. Dette er alvorlig skade nr 157 mellom Vikebukt og Kjellbotn siden europaveien kom.
En 55-årig mann fra regionen fikk brudd- og sårskader etter ulykka i Tresfjord, og ble fløyet til Åse sjukehus. 
Foto: Olav Skjegstad

14.08.11: Ny trafikkulykke på Villa i kveld. En kvinne fra Vestnes kom kjørende fra Vikebukt mot Tresfjord, og havna utfor veien hos Anton Villa. Der traff bilen enden av autovernet som en rampe, snurra i lufte og landa på autovernet etter ca 30 meter, og rulla ned skråningen og sneia en vannpost. Helt ufattelig at man kan komme fra dette uten større personskader. Hun var selvfølgelig noe forslått, men et lite kutt i fingeren var det eneste synlige skaden på kvinna. Bildene taler for seg...

26.03.11: Vogntog havna utfor veien i Eiknessvingen fredag kveld, og bare millimetere fra å rasere hus. Vogntoget kom fra Skorgen og skulle rundt Tresfjorden da føreren mista kontrollen på det spesiellt glatte føret. Det meldes om at både sjåfør, passasjer og de som oppholdt seg i huset ikke ble fysisk skadd.

11.03.11: Bil havna på taket på Hoemstranda. Lite informasjon om denne ulykken ellers....

28.02.11: Dugstad Bygdelag inviterer til idedugnad på Gildeheim torsdag 3. mars kl 20:00. Her er det gangveier og andre trafikksikringstiltak som blir diskutert. Møt opp.

18.02.11: Statens Vegvesen inviterer alle interessenter til å komme med ideer/behov for å gjøre veien rundt Tresfjorden sikrere. I forbindelse med bygging av tresfjordbrua, er det satt av 20 mill kr i investeringsmidler. Kanskje et lite tankekors at dette kommer nå når brua kommer da det blir mindre trafikk, men sånn er det vel bare...? Se invitasjonen her. Har du ideer om hvordan DB bør gripe dette an, eller hva som bør prioriteres... send mail her

05.10.10: Regjeringa la i dag frem statsbudsjettet for 2011, og nå er Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen inne på budsjettet. Det står igjen at stortinget skal vedta budsjettet og godkjenne bompengesøknaden, men det er bare i teorien at dette nå kan stoppe opp. Vi kan dermed trygt heise flagg i dag :) Her er bilde fra smp.no som viser Jenny Klinge og roald Fiksdal med flere feirer budsjette med kake.
Stortingsreprersentant Jenny Klinge (til venstre) saman med styreleiar Roald Fiksdal i Eksportrvegen.
Foto: Johan Behrentz

 

16.08.10: Enda en ny lyktestolpe forsvant i dag tidlig - nummer fem i rekken. Dette skjedde da en bil fra Østlandet kjørte utfor veien, og tok med seg en lyktestolpe ved "Rabben". Denne gangen ble det også personskade, da en passasjer måtte fraktes til sykehus med ambulanse. Her er et bilde av bilen:

29.01.10: Enda en trafikkulykke i dag. Ved Jemtegård/Hoem er det et par biler som har støtt i sammen. Det så også ut til å være en trailer som var innblandet.

27.01.10: I kveld skjedde en ny trafikkulykke på Daugstad. Det ble plutselig såpeglatt, og en bil fikk sleng under en forbikjøring. Ved Gildeheim snurret den, gikk i rundkast og stoppet i tre på nedsiden av europaveien - rett før Gilselva. Bilen kom fra Tresfjord. Heldigvis ble det ikke nevneverdige personskader.

 

Stort bilde31.08.09: Buss havna utfor veien på Hoemsstranda i dag tidlig. Rbnett opplyser at ulykken skyldes sykdom hos sjåføren, og at passasjerene ble sendt videre med drosje. Man trenger ikke mye fantasi for å tenke seg scenarioet med skolebuss, trailer i mot og et illebefinnende hos en av sjåførene på denne smale veien!!!! DB har i flere år kjempet for å få utbedret denne veien, men Vegvesenet har bare lagt på et lag til med asfalt - som gjør veien enda smalere!!

13.08.09: Rbnett melder om Trafikkulykke på Sætre ved Villa Organic i dag. 3 biler var involvert, der to av de måtte fraktes bort med redningsbil. Det ble ikke meldt noen person skader.

Juli 2009: Autovernet i Eiknessvingen har fått seg en trykk. Uvvisst hva som er skjedd....

15.06.09: I løpet av de siste dagene, forsvant lyktestolpe nr.3 langs europaveien i bygda. Denne gangen et par hundre meter innafor bedehuset. 23. juli ble ny stolpe satt opp igjen.

Her skjedde det: Slik sto Odd Inge Vikås og ventet på å kunne kjøre inn på E 136 da semitraileren kom etter grøfta et halvt minutt seinere. Alle foto: Olav Skjegstad 19.05.09: Odd Inge Vikås var et halvt minutt fra å bli neste trafikkoffer på E 136 rundt Tresfjorden i dag. En semitrailer kjørte av vegen, over ei busslomme og ut på vegen igjen før sjåføren fikk kontroll. Odd Inge hadde da akkurat kjørt ut på veien etter å ha stått akkurat der traileren kom fykende utenfor vein. 

13.03.09: Endelig er Tresfjordbrua kommet inn på Nasjonal Transportplan!! Hurra!!! Den er til og med plassert inn i første del av planperioden sammen med Vågetunnelen. Nå står det bare igjen å se om midlene kommer også, sånn at dette ikke bare er valgflesk. Hvordan det blir med bompengeinnkreveing står det igjen å få avklart. Skal det også kreves bompenger for rassikringen Vågetunnelen??

Stort bilde08.12.08: Ny trafikkulykke i dag, der sjåførene hadde centimetrene på sin side for å unngå alvorlige skader. En utenlandsk semitrailer på vei innover mot Tresfjord mistet kontrollen på det veldig glatte føret etter å ha passert Hoemssvingen. Rett før avkjørselen til Fagervikane Camping sneiet ha borti en semitrailer som kom i mot, før den slang seg på tvers og havnet i grøfta. Sjåføren i traileren som kom i retning østlandet, er fra Tresfjord, og var hoderystende over vegbredden langs Hoemsstranda. Han følte seg heldig som bare mistet et speil og noen skader på skap og utstyr, som tross alt kan repareres.

29.07.08: Ny trafikkulykke på Hoemstranda En østerriker på motorsykkel kjørte av vegen på E136 i Tresfjord, ved Fagervik camping. Politiet fikk melding om ulykka klokka 09.30 tirsdag. Han var i et følge på tre personer. Han var bevisst da han ble henta av helikopteret, og så ikke ut til å være livstruende skadd, opplyser vakthavende ved Sunnmøre politidistrikt. (Rbnett)

23.03.08: Ny trafikkulykke i kveld.... Utforkjøring i Hoemsvingen. Mange utrykningskjøretøy kom til stedet, men i følge rbnett ble det ingen alvorlige personskader. Det var to personer fra Latvia som var på vintertur med sommerdekk.

04.03.08: I kirkesvingen i Tresfjord, var det i dag en trailer fikk sleng på hengeren, og feide med seg både en lyktestolpe og ca 50 meter med autovern. En lokal bilfører var bare sekunder fra å få denne hengeren midt i fronten. Heldigvis var det heller ikke gående på gangveien der akkurat da.

På Sætre var det dype hjulspor fra et tyngre kjøretøy, som heldigvis kom seg opp igjen på veien rett før den traff autovernet, istedenfor å havne i sjøen...

På Daugstad har en større bil sneiet et gatelys..... Oftere og oftere oppstår det nestenulykker rundt fjorden....... Det er ikke lenge før det ikke er bare nesten igjen...

04.03.08: Svensk tankbil med transformator olje, havnet på taket på Vikebukt i dag. Heldigvis ble det bare en kul i panna på sjåføren.

07.02.08: Webredaktøren kom over et innlegg fra biskop Tor B. Jørgensen, som er styreleder i organisasjonen "Nei til Frontkollisjoner". Syntes det var så godt skrevet at vi legger det inn her som en pdf-fil.

01.02.08: Årets første ulykke rundt Tresfjorden skjedde i dag. Et vogntog kjørte ut i Eiknessvingen, og føreren er sendt til Molde sykehus. Det er foreløpig uklart om det er noen alvorlig skade.

17.01.08: Følgende er sakset direkte ut fra Transportetatene og Avinors forslag til Nasjonal transportplan 2010-2019; E136 DOMBÅS–ÅLESUND:
Innenfor planrammen prioriteres mindre investeringstiltak, blant annet utbedringer av tunneler og bruer og bygging av gang- og sykkelveger. I siste seksårsperiode prioriteres også trafikksikkerhetstiltak som etablering av midtrekkverk på strekningen Lerstad–Ålesund. Som en oppfølging av handlingsprogrammet for perioden 2006–2009 prioriteres utbedring av E136 på strekningen Flatmark–Monge– Marstein i Romsdalen i siste seksårsperiode. Strekningen er smal og svingete og utgjør en flaskehals for tungtrafikken. Dersom planrammen økes med 20 prosent, prioriterer Statens vegvesen forsering av prosjektet Flatmark– Monge–Marstein, slik at utbyggingen kan gjennomføres i første fireårsperiode. I siste seksårsperiode prioriteres statlige midler til utbygging av E136 på den smale og rasutsatte strekningen Måndalstunnelen–Våge langs Romsdalsfjorden. I tillegg prioriteres statlige midler til bygging av bru over Tresfjorden. Det er lagt til grunn delvis bompengefinansiering av begge disse prosjektene. Ny bru vil gi en reisetidsreduksjon på over 10 minutter, samt avlaste en ulykkesutsatt strekning med mye randbebyggelse. I siste seksårsperiode prioriteres også statlige midler til prosjektet Breivika– Lerstad med bygging av ny innfartsveg til Ålesund. Det er lagt til grunn delvis bompengefinansiering av prosjektet.

Dette betyr at dersom de bevilgende myndigheter øker rammene med 20%, kan Tresfjordbrua og tunnel Måndalen - Våge påbegynnes i 2015.

07.12.07: Havarikommisjonen for Transport har i dag lagt frem sin rapport om trafikkulykken på Hoemsstranda 19. februar 2006. Konklusjonen er ganske klar på at veistandarden har en stor del av skylden for denne ulykken, men henger seg også opp i hvor ulykkesbelastet ungommene er, og ønsker bedre kjøreopplæring. For oss som er godt kjent i området og vet hvilke forhold det kan være på dette stedet, var ikke overrasket av at en ulykke som dette ville skje. Selv for erfarne bilførere var denne svingen en utfordring. Spesielt med forhold som denne dagen med bare hjulspor som hadde kutta svingen og snøslaps på sidene. Les hele rapporten fra havarikommisjonen her. Noe som var veldig interresant - og som også rapporten påpeker - er at veien i dette området er karakterisert som "Svært dårlig". Se kartforklaringen her.
Men det som kanskje er det aller verste - foruten selve ulykka - er nok NrK's intervju med nestleder i samferdselsutvalget (Krf) Randi Walderhaug Frisvoll.... Se Nrk's innslag her

10.09.07: Heldigvis ble det ikke store personskader i ulykken i dag, men i følge Sunnmørsposten ble to personer sendt til legevakt med nakkesmerter. Ulykka skjedde på E136 kl. 14:50, like ved Statoil-stasjonen i Tresfjord. Vegen var stengt ei kortere periode, men ble åpnet igjen like før klokka 16. - En personbil ble påkjørt bakfra av et utenlandsk registrert vogntog. En lastebil som kom i motgående kjørefelt måtte kjøre i grøfta for å unngå kollisjon.

05.08.07: I dag tidlig skjedde en ny trafikkulykke rundt Tresfjorden, nærmere bestemt på Kjøpstad. I følge Sunnmørsposten, var det en far (39) og hans datter (6) som ble fraktet til sykehus i Ålesund etter en utforkjøring i Vestnes søndag morgen. Begge ble fraktet med ambulanse til sykehus i Ålesund. Faren satt fastklemt i bilen og måtte skjæres løs. De var på vei fra Gardermoen til sin bopel i Ålesund, da de kjørte utfor veien. Dette var en rein utforkjøring og det var ingen andre parter involvert.

19.06.07: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete var på Gjermundnes i dag og fikk da presentert de forskjellige prosjektene, samt presentert situasjonen for næringslivet. Torgeir Stene gjorde en veldig bra figur under presentasjonen av Tresfjordbrua. For å se innslaget fra NrK M&R klikker du her.
 

18.06.07: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete kommer til Gjermundnes i morgen. DV oppfordrer flest mulig å møte opp i dette åpne møtet arrangert av Senterpartiet.
Programmet er som følger:

08.15 Bussavgang fra Bjorligard Hotell.
Informasjon i bussen om E-136 ved representanter fra Statens Vegvesen.
Informasjon om Rauma-banen i turistsammenheng.
Stopp på Verma ca 30 min. Her settes fokus på Rauma-banen som turistattraksjon.

Samferdselsministeren reiser med vogntog mellom Åndalsnes og Våge.
10.15 Ankomst Gjerdmundnes.
Her vil innleggene fra de tidligere annonserte stoppene på Åndalsnes og i kantina hos Waagan Transport AS bli gjennomført.

12.25 Bussavgang. Vi kjører rundt Tresfjorden.

13.00 Statsråden reiser med ferge fra Vestnes til Molde.
Drøfting med Statens Vegvesen på ferga
 

27.02.07: Romsdal Budstikke melder at Vestnes Formannsskap i går kveld bevilget kr.80.000,- til utbedring av "Dødssvingen" på hoemsstranda. Dette i forbindelse med at Vestnes Kommune går inn i et spleiselag med Statens Vegvesen, som vil bruke litt midler (ca. 500.000,-) på å utbedre oversikten gjennom svingen. Massen som tas ut skal brukes som en start på gangveg mellom Tresfjord Kirke og Syltenausta.

19.02.07: Kveldens minnestund ved dødssvingen samlet mange mennesker - opp mot 150 unge og gamle møtte opp for å legge på blomster, fakler, eller bare være der for å dele på sorgen. Blant annet et TV-team fra NrK M&R var der og filmet, og sendte en reportasje om dette i 20:55 nyhetene. Politiet var der for å dirigere den store trafikken. Her er våre bilder fra den gripende minnestunden med trompetmusikk og prest fra Rauma som holdt minneordene.
Her har vi også laget en liten videosnutt (4 Mb)

19.02.07: Innslaget om saken i TV2, ble forsert og sendt på fredag og lørdag istedenfor.

18.02.07: Iflg. Åndalsnes Avis, vil foreldrene til de omkomne holde en minnestund på ettårsdagen for ulykken. Dette vil være en åpen minnestund - i utgangspunktet en stille markering med tenning av lys. Politiet vil sørge for dirigering av trafikken. Etterpå vil det også bli en stille markering ved kirken i Måndalen, og det blir holdt åpent hus på idrettshuset i Måndalen.

17.02.07: NrK M&R hadde på nyhetene i går et innslag med fedrene til de fire omkomne ungdommene 19.februar i fjor. Dette innslaget kan du se her. De melder også om at det vil bli en minnemarkering på ulykkesstedet på mandag kl. 18:00.

13.02.07: TV2 vil til mandag den 19.feb. lage en reportasje angående den katastrofale bilulykken på Hoemsstranda for ett år siden. Se på 21-nyhetene på TV2 mandag.

16.01.07: Enda en ny trafikkulykke i kveld. Oslo bussen kjørte i grøfta på Krogset.

12.01.07: Ny trafikkulykke på Daugstad i dag. Nå var det to vogntog som støtte sammen. Ulykka skjedde ved skolen på Daugstad, og forårsaket store materielle skader på vogntogene. Ingen personer ble imidlertid skadet i ulykken som skjedde i 09-tida i dag tidlig. Opprydding etter ulykka varte til langt på dag. De to vogntogene kom fra Sunnmøre og Oppland. Veibanen skal ha vært meget glatt da ulykka skjedde.

20.12.06: Vi var nok litt for tidlig ute med den forrige meldingen.... Det som er riktig, er at veivesenet har søkt om midler til å fjerne noe masse fra skråningen i "Dødssvingen". De har søkt om 1 mill. til bruk for hele området, og at de ser for seg å bruke 0,5 mill. på denne svingen. Det blir ikke store greiene altså, men alle bidrag hjelper. De forventer å få tilbakemelding på denne søknaden i begynnelsen av neste år.

11.12.06: Her kommer årets julegavenyhet for oss som bor rundt Tresfjorden....: Vegvesenet vil nå utbedre "Dødssvingen" på Hoemsstranda. De skal ta ut 15.000 m med masse, og veldig mye av dette blir brukt til å fylle ut for gangvei mellom kirka og Syltenausta. Da får vi bare håpe at de også gjør det sånn at det blir enklere å lage "turvei" mellom Fagervikane og Tresfjorden, for dette er det verste området for dette prosjektet.

20.08.06: Enda en ny trafikkulykke! I går kveld ble fire personer fraktet i ambulanse til legesjekk etter en kollisjon på Villa lørdag kveld. Personene ble ikke alvorlig skadet, men de to bilene som var involvert i ulykken måtte taues vekk på grunn av store skader. Den ene bilen, som kom fra Vestnes, sakket ned for å svinge til venstre samtidig som bilen bak prøvde å kjøre forbi. Dette resulterte i at bilene kolliderte med hverandre. Det var også denne gangen bare flaks at personskadene ikke ble verre enn de ble.
Foto: Arne Andreassen Foto: Arne Andreassen Foto: Arne Andreassen Foto: Arne Andreassen Foto: Arne Andreassen

18.08.06: Ny dødsulykke på Brastadskiftet søndag 13. august. En person omkom, og hele 18 personer ble skadet i denne ulykken. Personbilen som den omkomne passasjeren satt i kom kjørende fra Vestnes i retning Ørskog. I motgående kjørefelt kom en minibuss i full fart. Det er uklart om føreren av persjonbilen feilvurderte farten til minibussen eller rett og slett ikke så den. Personbilen svingte av mot Tresfjord fra E39 og minibussen kjørte inn i siden på personbilen. De to bilene skled videre og traff en tredje bil som ventet i krysset. Det var elleve personer i minibussen, tre i den første personilen, og fem i bilen som ventet. Kona til føreren, Bjørg Eidhammer (71) fra Tresfjord, omkom. Fire andre fikk alvorlige skader, og samtlige i minibussen fikk legesjekk.

29.07.06: Ny trafikkulykke på Daugstad i dag. En mann på motorsykkel ble under en forbikjøring overrasket over en møtende bil som lå "gjemt" i dumpa ved Hjelvikgarden. Motorsykkelføreren hugg inn bremsene og havnet i grøfta, men greide heldigvis å unngå å treffe den møtende bilen.

14.07.06: En ny utforkjøring har skjedd på nedsiden av veien hos Geir Sætre for noen dager siden, og Vegvesenet har allerede reparert autovernet som ble ganske så nedkjørt. Er det noen som vet noe mer om denne ulykken? Send mail til webmaster her

18.06.06: FANTASTISK FOLKETOG, er en av mange positive kommentarer på dagens trafikkaksjon. POLITI og sykebil ekorterte ca. 400 voksne og barn tur retur Daugstad Skule - Tresfjord Kirke, med en kjempeflott appell av sogneprest Finn Arne Roaldsnes ved kirken. Han ledet også en gripende markering ved ulykkesstedet der de fire ungdomene fra Måndalen omkom i februar. Ordfører Knut Flølo holdt også en appell ved Daugstad Skule, før publikum inntok gymnastikksalen for å se den flotte filmen som veigruppa på Åndalsnes hadde laget.Tresfjord Røde Kors vartet oppe med saft og vann ved Fagervikane Camping begge veiene, samt at de stod for kaffe og vaffelpressa på skolen. Vi vil takke alle som har bidratt med å gjøre denne aksjonen så vellykket som den ble, og at publikum sitter igjen med en ettertanke som gjør dere blir med videre i denne kampen for å unngå å miste flere av våre kjære. Ønsker du å lese sogneprestens flott apell i fred og ro, er det bare å klikke på denne linken. Her er forøvrig noen bilder som viser litt av aksjonen...

   

16.06.06: Ordfører Knut Flølo støtter aksjonen vår, og vil holde en tale før visning av filmen når vi kommer tilbake til Daugstad Skule. Forøvrig har Ove Jan Lindset og Linedance-klubben sagt seg villig til å kjøre buss fra Vestnes Brygge kl. 12:00, samt følge etter marsjen for å frakte barn og eldre som synes det blir langt å gå hele veien. Totalt er det ca. 9 km.

14.06.06: No har aksjonskomiteen bestemt seg for å arrangere en turmarsj søndag 18. juni kl.13.00 fra Daugstad Skule til Tresfjord Kirke, . Der blir det holdt en appell ved sogneprest Finn Arne Roaldsnes før vi går tilbake til Daugstad Skule, med en stopp ved ulykkesstedet der de fire ungdommene omkom i februar. Ved Daugstad Skule vil det bli vist en film som en veggruppe i Rauma har laget for å påvirke politikerne, både under samferdselskonferansen på Åndalsnes førstkommende  mandag og overfor de sentrale politikere. POLITIET samarbeider med å ivareta sikkerheten, og Tresfjord Røde Kors vil stille med vaktmannskaper og drikkestasjoner. Før avmarsj vil det bli solgt
T-Skjorter til støtte for Tresfjordbrua, samt utdeling av et visst antall refleksvester.
Møt opp og støtt denne saken!

01.06.06: DV inviterte i går kveld Skorgen Vel, Vike Vel og aksjonsgruppa fra Rauma til et møte for å vurdere om vi skal starte en aksjonskomite til støtte for utbedring av E136 og bygging av Tresfjordbrua. Alle var enige om at det var den riktige veien å gå, og man begynte med en gang å planlegge en aksjon for å skape oppmerksomhet om den dårlige trafikksikkerheten rundt Tresfjorden. DV tok kontakt med noen offentlige myndigheter i dag, og fikk umiddelbart positiv tilbakemelding på ideene. Mer info kommer snart...., så følg med.

14.05.06: Folk flest har siden den store ulykken i februar engasjert seg mer og mer i "Dødsveien" rundt Tresfjorden - og nå skjedde enda en alvorlig ulykke (se nyheter).
        Fem jenter fra Måndalen, Maria Sørli, Carola Vold, Ane Gyldenskog, Ingrid Marie Olsen og Christina Hjelvik var venner/slektninger av de fire ungdomene som omkom i februar. De har skrevet brev til statsminister Jens Stoltenberg med ønske om at E136 rundt Tresfjorden blir utbedret, eller at Tresfjordbrua blir bygd. Men han vil ikke svare på brevet personlig, og har bare sendt det videre til samferdselsdepartementet. De har nå fått et svar fra departementet der de påpeker at de har en nullvisjon når det gjelder dødsulykker langs veiene i landet, og at de har satt i gang utbedringer oppover Romsdalen. Jentene er misfornøyde med brevet, og vil skrive et nytt til statsministeren.
      Våre tre damer fra bygda - Trine Villa, Inger-Lise Daugstad og Wenche Sætre -  skrev til kommunen om at de ville ha to køyrefelt og gangvei mellom Tresfjord og Daugstad nå!!! Tilfeldigvis skulle kommunestyret behandle trafikksikringsplanen på kommunestyret denne uka, og dermed ble denne parsellen plassert på topp. Altså, det betyr at innstillingen fra kommunen til vegvesenet om riksveiprioriteringer plasserer denne strekningen høyest her i kommunen. Da er det opp til de sentrale politikere å bevilge pengene!

14.05.06: På fredag veltet en semitrailer på den smale veien på Sætre, og ulykken kunne lett medført langt alvorligere konsekvenser enn den gjorde. Igjen viser dette at det er behov for å utbedre veien rundt Tresfjorden og bygge Tresfjordbrua.

24.02.06: Europaveien forbi bygda vår har dessverre vært i medias søkelys de sise ukene, og vi sier dessverre - for det er negative årsaker til denne medie oppmerksomheten.
Først var det NrK som fokuserte på det med råkjøring forbi her, og kommunen ellers. DV ble forespurt om å stille opp i radioen ang. denne saken, men det passet veldig dårlig tidsmessig. Vi foreslo derfor at Hege kunne stille opp, og det gjorde hun på en fremragende måte - også på TV.

Så oppstod det en veldig tragisk ulykke på Hoemstranda, der fire flotte ungdommer fra Måndalen mistet livet. DV ble da en rekke ganger bedt om å uttale seg i media, så Jørn Inge var på radioen, Irene var skjelven på et bilde sammen med en passerende trailer i Dagbladet, og Jan Inge var på TV-Sunnmøre. Temaet var hele tiden den trafikkfarlige veien som vi daglig ferdes på. Nå må noe gjøres med denne strekningen. Varaordfører Jacobsen og Roald Fiksdal var ogå tidlig ute i media og talte varmt for Tresfjordbrua - som jo er det eneste saliggjørende her. I tillegg til dette har DV sendt flere mailer til samferdselsminister Liv Signe Navarsete om dette, men uten å få svar - så langt.

21.11.04: Styreleder for Tresfjordbrua - Roald Fiksdal, kan nå meddele oss at Tresfjordbrua nå er inne i "Nasjonal Trasnport Plan". Ikke med noen bestemt dato/år den skal påbegynnes, men den står der sort på hvitt, og det kan bety at dersom andre prosjekter blir utsatt i forhold til tidsplan, kan Tresfjordbrua påbegynnes på kort varsel. Her er det bare å krysse fingrene folkens...

27.04.04: I dag ble det enda en trafikkulykke på Daugstad - mellom trailer og motorsykkel - heldigvis uten alvorlige skader. Både trailer og motorsykkel kom fra Ålesund, og akkurat i det motorsykkelen begynte å kjøre forbi traileren, begynte trailersjåføren å svinge av på busslomma på nedsiden av veien ved gamle butikken. Han ville stoppe for å snakke i mobiltelefonen. Motorsykkelen hengte seg fast i "kufangeren" bak på bilhengeren, og paret som satt på motorsykkelen ble slengt av. Til alt hell var de veldig godt utstyrt med verneutstyr, så det ble med litt skrubbsår og sjokk. De var egentlig på vei til Sveits på ferie, men den ble nå brutalt avbrutt.

21.04.04:
Ja, nå skjedde det igjen, det vi hele tiden frykter skal skje... - en ny dødsulykke rundt Tresfjorden. I natt var det en trailer med poteter som var på vei til Ålesund som kjørte rett frem i Eiknes-svingen. Sjåføren på 50 år omkom, mens sønnen på 21 år ble alvorlig skadd. Følg linken her for å lese det Sunnmørsposten skrev om ulykken (pdf).

10.08.03:
Vi fikk svar fra ordfører Roald Fiksdal, der han på vegne av kommunestyret setter pris på vårt engasjement for å støtte opp om bruplanene. I tillegg har han listet opp hva som er skjedd i saken de siste årene, og status pr. i dag.
(Les brevet)

17.05.03:
Vi sendte et brev til ordfører Roald Fiksdal, der vi etterlyste status på prosjektet om Tresfjordbrua.
(Les brevet)

27.03.01:
Syret i DV sendte en omfattende høringsuttale til kommunen vedrørende Tresfjordbrua.
(Les brevet)

08.03.01:
DV sendte kommentarer på kommunens trafikksikkerhetsplan
(Les brevet)

23.10.00:
Daugstad Skule, Daugstad Ungdomslag, Daugstad Vel, Daugstad Søndagsskule, Barnelaget Solstrålen og  Daugstad Bedehus sendte et brev til Vestnes kommune og Statens Vegvesen om fullføring av gangveien til Hoem  og om gatelys langs gangveien.
(Les brevet)